IP-adressen op een toelatingslijst zetten in Gmail

U kunt instellen dat berichten van bepaalde IP-adressen niet worden gemarkeerd als spam door de IP-adressen op een toelatingslijst voor e-mails te zetten. Berichten van deze adressen worden niet gemarkeerd als spam door Gmail.

Toelatingslijsten voor e-mails gelden altijd voor uw hele domein. U kunt geen toelatingslijsten voor e-mails maken die alleen gelden voor specifieke organisatie-eenheden.

Gerelateerde instellingen om spam over te slaan

Met deze instellingen kunt u ook zorgen dat berichten van bepaalde afzenders niet worden gemarkeerd als spam.

Instellingen voor spam Zet afzenders op een toelatingslijst, gebaseerd op hun e-mailadres of domeinnaam. Maak een toelatingslijst met goedgekeurde afzenders door de stappen in Spamfilterinstellingen aanpassen te volgen.
Lijsten met goedgekeurde afzenders Zet e-mailadressen en domeinen op een toelatingslijst met de optie voor adreslijsten in deze Gmail-instellingen: Geblokkeerde afzenders, Levering beperken, Naleving van veilige verzending (TLS), Content-compliance, Compliance van bijlagen, Aanstootgevende content en Routing.
Instelling Gateway voor binnenkomend verkeer Als u ontvangende e-mailservers heeft die e-mails verwerken voordat deze naar de Gmail-servers worden gestuurd, voegt u deze toe in de instelling Gateway voor binnenkomend verkeer. Volg de stappen in Een e-mailgateway voor binnenkomend verkeer instellen.

Belangrijk: Als u een IP-adres toevoegt aan instellingen voor de gateway voor binnenkomend verkeer en u hetzelfde IP-adres op een toelatingslijst voor e-mails zet, wordt het IP-adres niet op de toelatingslijst gezet. Dit komt door de manier waarop Gmail de echte afzender of het bron-IP-adres bepaalt.

Een IP-adres op de toelatingslijst zetten

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmailand thenSpam, phishing en malware.
  3. Selecteer links de organisatie op het hoogste niveau. Dit is meestal uw domein.

4. Ga op het tabblad Spam, phishing en malware naar de instelling Toelatingslijst voor e-mail. Of voer toelatingslijst voor e-mail in het zoekveld in.

5. Voer het IP-adres in van de e-mailservers van afzenders die u op de toelatingslijst wilt zetten. Als u meer dan één IP-adres wilt toevoegen, voert u een IP-bereik in (met CIDR-notatie) of scheidt u IP-adressen van elkaar met komma's.
    Opmerking: Voer alleen openbare IP-adressen in. Privé-IP-adressen worden niet ondersteund in deze instelling.

6. Klik onderaan de pagina op Opslaan.

Het kan 24 uur duren voordat de wijzigingen van kracht worden. U kunt wijzigingen volgen in het controlelogboek voor beheerders.