IP-adressen op de witte lijst zetten in Gmail

Deze functie is niet beschikbaar in de oude gratis versie van Google Apps.

Als G Suite-beheerder kunt u zorgen dat berichten van specifieke IP-adressen van afzenders niet worden gemarkeerd als spam. U doet dit door deze adressen toe te voegen aan een witte lijst voor e-mail in de Google-beheerdersconsole.

Wanneer u een witte lijst voor e-mail maakt voor uw G Suite-account, geldt deze voor het hele domein. U kunt geen witte lijsten voor e-mails maken die gelden voor specifieke organisatie-eenheden. Bekijk Andere instellingen die u kunt gebruiken.

Een IP-adres op de witte lijst zetten

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Appsen vervolgensG Suiteen vervolgensGmailen vervolgensGeavanceerde instellingen.

Tip: Scroll naar beneden op de Gmail-pagina om 'Geavanceerde instellingen' te zien.

3. Selecteer links de organisatie op het hoogste niveau. Dit is meestal uw domein.

4. Scrol naar de instelling Witte lijst voor e-mail in het gedeelte Spam. Of voer witte lijst voor e-mail in het zoekveld in.

5. Voer het IP-adres in van de e-mailservers van afzenders die u op de witte lijst wilt zetten. Als u meer dan één IP-adres wilt toevoegen, voert u een IP-bereik in CIDR-notatie in of scheidt u de IP-adressen met een komma.
    Opmerking: Voer openbare IP-adressen in. Privé-adressen worden niet geaccepteerd.

6. Klik onderaan de pagina 'Geavanceerde instellingen' in Gmail op Opslaan.

Het kan een uur duren voordat wijzigingen worden doorgevoerd. U kunt wijzigingen volgen in het Controlelogboek van de beheerdersconsole.

Andere instellingen die u kunt gebruiken

Instelling Spam: Als u afzenders op de witte lijst wilt zetten gebaseerd op e-mailadres of domeinnaam, in plaats van het IP-adres van de verzendserver, maakt u een lijst met goedgekeurde afzenders in de instelling Spam. Zie Spamfilter-instellingen aanpassen.

Instelling 'Gateway voor binnenkomend verkeer': Als u e-mailservers voor binnenkomend verkeer heeft die e-mails verwerken voordat deze naar de Google-servers worden verzonden, voert u deze in de instelling 'Gateway voor binnenkomend verkeer' in. Als u een IP-adres toevoegt aan een configuratie voor de gateway voor binnenkomend verkeer en u hetzelfde IP-adres toevoegt aan een witte lijst voor e-mail, wordt het IP-adres niet op de witte lijst gezet. Dit komt door de manier waarop Gmail de 'echte afzender', oftewel het bron-IP-adres bepaalt.  Bekijk meer informatie over het gebruik van een gateway voor binnenkomend verkeer in Gmail en hoe het bron-IP-adres wordt bepaald.

Lijsten met goedgekeurde afzenders: Naast de instelling Spam kunt u e-mailadressen en domeinen op de witte lijst zetten met de functie voor adreslijsten in de instellingen Geblokkeerde afzendersLevering beperken, Naleving van TLSContent-complianceCompliance van bijlagenAanstootgevende content en Routing.