Hitta och installera en app på Marketplace

Google Workspace Marketplace har många appar som hjälper dig att automatisera uppgifter och använda Google-appar som Gmail, Google Dokument och Kalkylark samt Google Kalender mer effektivt. På den här sidan förklarar vi hur du kommer till Marketplace, hittar de appar du vill ha och installerar dem.

Obs! Om du är Google Workspace-administratör kan du installera appar för organisationen.

1. Öppna Marketplace på ett av flera sätt:
    • Gå till workspace.google.com/marketplace.
    • I Dokument, Kalkylark eller Presentationer klickar du på Tilläggföljt av Tilläggföljt av Hämta tillägg. Med den här metoden öppnas en förfiltrerad lista över appar som fungerar med den aktuella appen.
    • Klicka på Hämta tillägg i sidofältet i Gmail, Dokument, Kalkylark, Presentationer eller Google Kalender.
    • I Google Meet klickar du på Aktiviteter  följt av Hämta tillägg.
  2. Hitta rätt app med hjälp av kategorier, sökningar och filter. Mer information finns i följande avsnitt.
  3. Klicka på appen och granska appinformationen. Mer information om appinformationen och hur du utvärderar en app finns i Utvärdera Google Workspace Marketplace-appar. Vissa appar kanske inte är tillgängliga för dig. Läs mer om bannerannonserna som visas i installationsmeddelanden för Marketplace-appar.
  4. Klicka på Installera.
  5. Använd appen. Hur du öppnar en app beror på vilken typ av app det är:
    • I Google Dokument, Kalkylark, Formulär eller Presentationer: Klicka på Tilläggföljt avTillägg följt av Google Workspace Marketplace-appen.
    • I Google Chat: Öppna konversationen där du vill använda appen och lägg till den. Läs mer i Använda appar i Google Chat.
    • I Google Drive: Öppna appen direkt.
      1. Om en app skapar en speciell typ av fil, exempelvis en flödesschemafil, skapar du filtypen genom att klicka på Nytt > Mer i Drive och välja Google Workspace Marketplace-appen.
      2. Om en app använder en fil på Drive högerklickar du på en fil, klickar på Öppna med och klickar sedan på den Google Workspace Marketplace-app som är kopplad till filen.
    • I en Google Workspace-app: Klicka på Google-appar uppe till höger och scrolla ned för att se de tillgängliga apparna.

Utvalda appkategorier

Google granskar de offentliga apparna på Google Workspace Marketplace och lägger till några i utvalda kategorier:

• Rekommenderas för Google Workspace – dessa appar identifieras av Google som säkrare, pålitligare och välintegrerade med Google Workspace-tjänster. Alla har säkerhetsmärket.
  • Intelligenta appar – med dessa AI-baserade produktivitetsappar kan du jobba snabbare genom att automatisera arbetsflöden i Google Workspace.
  • Jobba var du än är – de här apparna hjälper dig att bli mer produktiv. Den här kategorin omfattar appar för kommunikation och samarbete, appar för distansarbete och tidshantering samt appar för digitalt välmående.
  • Oumbärligt för företag – appar som är oumbärliga för företag och som bidrar till att öka produktiviteten. Kategorin omfattar appar för CRM, faktureringslösningar, produkthantering, kommunikation och marknadsföring.
  • Appar att upptäcka – dessa appar är nya och innovativa.

Dessa kategorier visas under Redaktionens val i navigeringsmenyn till vänster.

Säkerhetsmärke

På Marketplace visas ett säkerhetsmärke för appar som har godkänts i en oberoende säkerhetsgranskning. Märket visas i sökresultaten på Marketplace och på sidan med appinformation.

Utvecklare: Läs om hur du lägger till din app i de utvalda kategorierna eller får säkerhetsmärket i Få din app utvald på Google Workspace Marketplace.

Andra appkategorier

Du kan visa appar genom att klicka på kategorier i den vänstra navigeringsmenyn:

• Godkänt för dig – detta är appar som administratören tillåter att du installerar. Du ser bara den här kategorin om du är inloggad på ditt Google-konto på jobbet eller i skolan och administratören begränsar vilka appar du kan installera med en godkännandelista.
  • Interna appar – om du använder Google Workspace på jobbet eller i skolan kan organisationen utveckla och publicera appar som enbart personer inom organisationen kan installera och använda.
  • Appar för administratörer – dessa appar kan enbart installeras av administratörer för användare i sina egna organisationer. Dessa appar finns inte med på startsidan eller kategorisidorna på Marketplace och de kan bara hittas i sökresultaten av administratörer som är inloggade. Appar i den här kategorin är lämpliga för en företagsorganisation och de utesluter appar som angetts av deras utvecklare i kategorin Utbildning.
  • Skapat av Google – dessa appar utvecklas och underhålls av Google.
  • Populärast – rankningen baseras på antalet användare som har appen installerad. Appar med flest användare ingår i kategorin Populärast. I appens uppgifter kan du även se hur många användare som har installerat appen. Denna siffra inkluderar både användare som har installerat det själva och de vars administratörer har installerat det åt dem.
  • Högst betyg – antalet betyg och det genomsnittliga betyget används för att ordna appar i kategorin Högst betyg. Google verifierar inte recensioner och betyg från användare. Om en recension bryter mot våra policyer tas den bort. Användare kan också rapportera stötande recensioner.
  • Kategorier – syftet med appen, till exempel Kommunikation eller Företagsverktyg följt av Bokföring och ekonomi. Appkategorin anges av apputvecklaren.

Sök efter appar

Sökresultaten på Marketplace baseras på följande:

Popularitet och användarupplevelse är lika viktiga.

Filtrera appar

På Marketplace finns några enkla filter som hjälper dig att hitta det du söker.

• Fungerar med – begränsa apparna till de som fungerar i de specifika Google Workspace-appar du väljer. Du kan till exempel öppna kategorin Intelligenta appar och sedan bara visa appar som fungerar med Kalkylark.
  • Pris – du kan filtrera Marketplace efter appens pris: Kostnadsfritt (inkluderar appar med betalfunktioner eller en kostnadsfri provperiod) eller Betalapp enligt utvecklarens inställningar i appinformationen. Betalappar kan ha en kostnadsfri provperiod eller ha funktioner som inte kostar något.

Apputvecklare tar betalt direkt från användarna. Google hanterar inte betalningar och kontrollerar inte prisinformationen på Marketplace.

• Interna appar – om du använder Google Workspace på jobbet eller i skolan kan organisationen utveckla och publicera appar som enbart personer inom organisationen kan installera och använda.

Relaterade ämnen