Oppilastietojärjestelmän listojen importoinnin aloittaminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu järjestelmänvalvojille ja opettajille.

Ryhmän listoja voi importoida oppilastietojärjestelmästä Google Classroomiin. Ryhmät luodaan automaattisesti Google Classroomissa oppilastietojärjestelmän datan perusteella.

Edellytykset

Voit importoida oppilastietojärjestelmän listoja seuraavien alustojen kautta:

Clever: Saatavilla Yhdysvalloissa perus‐ ja keskiasteen koulutuksen koulupiireille, joilla on Google Workspace for Education Plus- tai G Suite Enterprise for Education ‐tilaus. Katso, miten voit ottaa oppilastietojärjestelmän listojen importoinnin käyttöön Cleverissä.

Edellytykset:

Saat oppilastietojärjestelmän listojen importoinnin käyttöön Google Classroomissa, kun nämä ehdot täyttyvät:

• Kaikilla koulupiirin oppilailla ja opettajilla on Google Workspace for Education Plus- tai G Suite Enterprise for Education ‐lisenssi.
    • Jos koulupiiri tarjoaa vain henkilökuntalisenssejä, lisenssit on ostettava myös oppilaille.
  • Järjestelmänvalvojat käyttävät opettajille ja oppilaille tarkoitettuja Googlen sähköpostiosoitteita. Oppilastietojärjestelmän listojen importointi hakee vastaavuudet käyttäjien Google-sähköpostiosoitteiden perusteella. Jotta listan voi importoida Google Classroomiin oppilastietojärjestelmästä, oppilaiden ja opettajien sähköpostiosoitteet on synkronoitava importoinnin palveluntarjoajan tietojen kanssa.

Usein kysyttyä

Miten oppilastietojärjestelmän listojen synkronointi toimii?

Classroomin listojen importointi

• luo ryhmiä Google Classroomiin
  • hallinnoi opettajien ja oppilaiden yhteyksiä ryhmissä sen mukaan, miten heidät on sijoitettu osioihin oppilastietojärjestelmästä
  • lisää apuopettajia ryhmiin
  • päivittää ensisijaisen opettajan tiedot.

Lisäksi:

• Opettajat voivat hyväksyä tai hylätä oppilastietojärjestelmästä synkronoituja ryhmiä.
  • Opettajat voivat muuttaa ryhmän nimen ilman, että se vaikuttaa synkronointiin.
  • Synkronointi ei ohita opettajan manuaalisesti tekemiä muutoksia.

Tärkeää: Sovellus ei

• muokkaa tai poista olemassa olevia ryhmiä Google Classroomissa
  • luo Google-tilejä oppilaille tai opettajille.

Jos opettajat ovat jo luoneet ryhmiä Google Classroomissa, voiko niiden käyttöä jatkaa?

Kyllä. Listoja importoitaessa Classroomissa manuaalisesti luotuja ryhmiä ei muokata. Opettajat voivat hyväksyä tai hylätä oppilastietojärjestelmästä importoituja ryhmiä.

Miten Google Classroomissa luodut ryhmät nimetään?

Listojen importoinnin aikana luodut ryhmät nimetään oppilastietojärjestelmän "Osion nimi" ‑kentän mukaan. Osion nimi on yleensä ryhmän nimen, opettajan ja ajanjakson yhdistelmä.

Jos opettajat muuttavat ryhmien nimiä, listat synkronoidaan.

Miten oppilaiden ja opettajien tiedot kohdistetaan Google Classroomin ja oppilastietojärjestelmän välillä?

Järjestelmänvalvojat käyttävät opettajille ja oppilaille tarkoitettuja Googlen sähköpostiosoitteita. Oppilastietojärjestelmän listojen importointi hakee vastaavuudet käyttäjien Google-sähköpostiosoitteiden perusteella.

Mitä tapahtuu, kun opettajat muokkaavat oppilastietojärjestelmään synkronoituja ryhmän listoja Google Classroomissa?

Google Classroomissa opettajat voivat manuaalisesti lisätä oppilaita ja apuopettajia oppilastietojärjestelmään synkronoituihin ryhmän listoihin ja poistaa heitä niistä. Manuaaliset muutokset jäävät voimaan Google Classroomissa, mutta niitä ei synkronoida oppilastietojärjestelmään.

Jos oppilas siirtyy ryhmästä toiseen, katoavatko hänen työnsä?

Eivät. Oppilaan työt pysyvät ryhmän kansiossa Google Drivessa.

Oppilaan arvosanat palautetaan, kun hänet lisätään takaisin ryhmään.

Miten oppilaiden ja opettajien tiedot sovitetaan yhteen Classroomissa oppilastietojärjestelmän tarjoajan kanssa?

Google Classroomin listaus sovittaa oppilastietojärjestelmän listan palveluntarjoajalla, Cleverillä ja Googlella olevat käyttäjätiedot yhteen Google-sähköpostiosoitteiden perusteella.

Sovellus edellyttää, että kaikki Classroomin käyttäjät lisäävät Google-sähköpostiosoitteensa oppilastietojärjestelmän listan sähköpostikenttään.

Muita lähteitä