Återställa en G Suite-användares Gmail- och Drive-data

Den här artikeln är avsedd för administratörer. Om du vill återställa raderade meddelanden för ditt eget Gmail-konto läser du Ta bort eller återställa raderade Gmail-meddelanden. Om du vill återställa filer till ditt eget Drive-konsumentkonto läser du Sök efter eller återställ en fil.

Om en G Suite-användare raderar sin Gmail- eller Drive-data permanent och sedan vill få tillbaka den kan det vara möjligt att återställa den. Som administratör kan du återställa användarens data via administratörskonsolen inom ett datumintervall som du anger.

Du kan bara återställa objekt som har raderats permanent. Ett objekt raderas permanent när användarens papperskorg töms.

Delning: När du har återställt ett objekt på Drive måste användaren dela objektet på nytt för att andra ska få tillgång.

Begränsad tid för återställning av filer och meddelanden

Filer och meddelanden måste återställas inom en begränsad tid från det att de raderades permanent. Därefter är uppgifterna borta för alltid och kan inte återställas.

Vad du kan göra

• Återställa data som har raderats permanent under de senaste 25 dagarna.
  • Ange ett datumintervall och återställa data som raderades inom det intervallet.
  • Kontrollera användarens inkorg i Gmail eller mapp på Drive och bekräfta att all data har återställts.
  • Återställa Gmail-meddelanden med hjälp av Arkiv.
  • Återställ data till en delad enhet eller återställ en raderad delad enhet. Läs mer

Vad kan du inte göra?

• Återställa data som raderades permanent för mer än 25 dagar sedan.
  • Återställa en raderad mappstruktur. Om du till exempel tar bort huvudmappen kan du inte återställa
    den ursprungliga mappstrukturen.
  • Återställa meddelanden som har raderats från skräppostmappen.
  • Återställa raderade e-postutkast.
  • Återställa raderade Google My Maps-filer eller Fusionstabeller på Drive.
  • Återställa data som finns i användarens papperskorg.
  • Återställa en användares Drive-data om hans eller hennes lagringsutrymme på Drive är fullt.

Återställa Gmail- och Drive-data

Återställa data för en användare
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs Söka efter ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Håll muspekaren över användaren och klicka på Mer följt av Återställ data.

Du hittar även det här alternativet högst upp till vänster på användarens kontosida under Mer Mer.
  5. Välj datumintervall för den data du vill återställa inom 25 dagar från det att den raderades permanent.
  6. Välj den typ av data du vill återställa – Drive eller Gmail.
  7. Klicka på Återställ.

Återställa Gmail-meddelanden med hjälp av Arkiv

Om Google Arkiv är aktivt för kontot kan du återställa Gmail-meddelanden som omfattas av en anpassad regel eller spärr.
Mer information

Återställa raderade delade enheter eller data

Läs mer i Återställa raderade filer eller delade enheter

Kontrollera att data har återställts

Så här bekräftar du att all data har återställts:

1. Kontrollera om de återställda e-postmeddelandena finns i användarens Gmail-inkorg.
  2. Kontrollera om den återställda Drive-datan finns i användarens Drive-mapp.
    Drive-data återställs till användarens Drive-mapp på samma plats som den raderades från.
Obs! Beroende på datamängden du återställer kan det ta flera dagar innan data och meddelanden som har återställts visas på nytt i användarens konto. Om organisationen använder Google Arkiv ber du en Arkiv-administratör att spärra användarens Gmail- eller Drive-data.