Återställa en G Suite-användares Gmail- och Drive-data

Den här artikeln är avsedd för administratörer. Om du vill återställa raderade meddelanden för ditt eget Gmail-konto läser du Ta bort eller återställa raderade Gmail-meddelanden. Om du vill återställa filer till ditt eget Drive-konsumentkonto läser du Sök efter eller återställ en fil.

Om en G Suite-användare raderar meddelanden eller filer permanent genom att tömma papperskorgen i Gmail eller Drive, men senare vill ha tillbaka data, kan du kanske återställa den åt dem. Som administratör kan du återställa data inom 25 dagar efter att papperskorgen tömts. Därefter rensas data från Googles system.

Om organisationen använder Google Arkiv: Du kanske kan hämta data som är äldre än 25 dagar om den omfattades av lagringsregler eller spärrar. En Arkiv-användare kan söka efter lagrad data och exportera den. Du kan dock inte direkt återställa denna data till användarens Gmail eller Drive. Mer information finns i Komma igång med Arkiv-sökning och export.

Begränsad tid för återställning av filer och meddelanden

Du har 25 dagar på dig att återställa filer och meddelanden från det att data raderades permanent. Därefter kan data inte återställas och försvinner för alltid.

Vad du kan göra

• Återställa data som har raderats permanent under de senaste 25 dagarna.
  • Ange ett datumintervall och återställa data som raderades inom det intervallet.
  • Kontrollera användarens inkorg i Gmail eller mapp på Drive och bekräfta att all data har återställts.
  • Återställ data till en delad enhet eller återställ en raderad delad enhet. Läs mer

Vad kan du inte göra?

• Återställa data som raderades permanent för mer än 25 dagar sedan.
  • Återställa meddelanden som har raderats från skräppostmappen.
  • Återställa raderade e-postutkast.
  • Återställa raderade Google My Maps-filer eller Fusionstabeller på Drive.
  • Återställa data som finns i användarens papperskorg.
  • Återställa en användares Drive-data om hans eller hennes lagringsutrymme på Drive är fullt.
  • Ha fler än en pågående återställning i Drive. Om du startar en återställning medan en annan pågår avbryts en av dem.

Återställa Gmail- och Drive-data

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs Söka efter ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Håll muspekaren över användaren och klicka på Mer följt av Återställ data.

""

Du hittar även det här alternativet högst upp till vänster på användarens kontosida under Mer .
  5. Välj datumintervall för den data du vill återställa inom 25 dagar från det att den raderades permanent.
  6. Välj den typ av data du vill återställa – Drive eller Gmail.
  7. Klicka på Återställ.

Obs! Beroende på datamängden du återställer kan det ta flera dagar innan data och meddelanden som har återställts visas på nytt i användarens konto. Om organisationen använder Google Arkiv ber du en Arkiv-användare att spärra användarens e-post eller Drive-data. En spärr förhindrar att data raderas eller rensas innan användaren kan komma åt den.

Kontrollera att data har återställts

Så här bekräftar du att all data har återställts:

1. Kontrollera om de återställda e-postmeddelandena finns i användarens Gmail-inkorg.
  2. Kontrollera om den återställda Drive-datan finns i användarens Drive-mapp.
    Drive-data återställs till användarens Drive-mapp på samma plats som den raderades från.

Obs!  När du har återställt ett objekt i Drive måste användaren dela objektet på nytt för att andra ska få åtkomst.

Återställa raderade delade enheter eller data

Läs mer i Återställa raderade filer eller delade enheter