Verwijderde bestanden en mappen herstellen voor Drive-gebruikers

Dit artikel is bedoeld voor beheerders die verwijderde bestanden uit Google Drive willen herstellen. Als u beheerder bent en verwijderde Gmail-berichten van uw gebruikers wilt herstellen, gaat u naar De definitief verwijderde e-mails van een gebruiker herstellen. Als u verwijderde berichten wilt herstellen voor uw eigen Gmail-account voor consumenten, gaat u naar Gmail-berichten verwijderen of verwijderde berichten herstellen. Als u uw eigen account wilt herstellen, gaat u naar Uw Google-account of Gmail herstellen. Als u bestanden wilt herstellen voor uw eigen Drive-account voor consumenten, gaat u naar Een bestand zoeken of herstellen.

Als beheerder kunt u verwijderde items uit Google Drive herstellen binnen 25 dagen nadat de gebruiker de prullenbak heeft geleegd. Daarna worden de gegevens definitief verwijderd uit de systemen van Google. Afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die u wilt herstellen, kan het enkele dagen duren voordat de gegevens weer in het account van de gebruiker staan.

Hoe verwijderen gebruikers items uit Drive?

Als een gebruiker de prullenbak leegt, worden bestanden en mappen die in de prullenbak stonden, verwijderd uit Drive. In het Drive-controlelogboek staat de naam van de gebruiker en wanneer deze de prullenbak heeft geleegd. Als een item langer dan 30 dagen in de prullenbak staat, wordt het automatisch verwijderd door Drive. In deze gevallen staat in het Drive-controlelogboek 'Google-systeem' bij de gebruiker die het item heeft verwijderd. Zie Drive-controlelogboek voor meer informatie.

Voordat u begint

U kunt slechts één herstelproject tegelijk uitvoeren. Als u een ander project start terwijl het eerste nog loopt, wordt een van de projecten stopgezet.

De volgende items kunnen niet worden hersteld:

• Gegevens die meer dan 25 dagen geleden definitief zijn verwijderd uit het systeem van Google
  • Google My Maps-bestanden
  • Fusion Tables
  • Gegevens uit de prullenbak van de gebruiker
  • Gegevens als een gebruiker de Drive-opslaglimiet heeft bereikt

Alle bestanden die zijn verwijderd gedurende de geselecteerde periode, worden hersteld. U kunt geen individuele bestanden of mappen herstellen. Vraag de gebruiker voordat u begint met herstellen wanneer deze het bestand of de map heeft verwijderd, zodat u zo min mogelijk gegevens hoeft te herstellen.

Drive-gegevens herstellen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Zoek de gebruiker van wie de Drive-gegevens moeten worden hersteld.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de gebruiker en klik op Meerand thenGegevens herstellen.

""

5. Selecteer de periode voor de gegevens die u wilt herstellen. U kunt alleen gegevens herstellen die in de afgelopen 25 dagen zijn verwijderd.
  6. Klik onder App op de pijl-omlaag ""and thenDrive.
  7. Klik op Herstellen.

Controleer als het herstelproject is voltooid of de herstelde Drive-gegevens in de Drive-map van de gebruiker staan. De gegevens worden in de Drive-map van de gebruiker hersteld op dezelfde plaats als voordat ze werden verwijderd.

Opmerking: Nadat u een item heeft hersteld in Drive, moet de gebruiker het item opnieuw delen om anderen weer toegang te geven.

Verwijderde gedeelde Drives of gegevens uit gedeelde Drives herstellen

U kunt gegevens herstellen in een gedeelde Drive of een verwijderde gedeelde Drive herstellen. Zie Verwijderde gedeelde Drives of de bestanden daarin herstellen voor meer informatie.

Als uw organisatie Google Vault gebruikt

U kunt mogelijk gegevens ophalen die ouder zijn dan 25 dagen als er bewaarregels of bewaarplichten op van toepassing waren. Een Vault-gebruiker kan zoeken naar bewaarde gegevens en deze exporteren. U kunt deze gegevens echter niet rechtstreeks herstellen naar de Drive van de gebruiker. Zie Aan de slag met zoeken en exporteren in Vault voor meer informatie.

Als u niet wilt dat gegevens definitief worden verwijderd voordat de gebruiker er weer toegang toe heeft, kunt u een bewaarplicht plaatsen op de Drive-gegevens van de gebruiker. Zie Een bewaarplicht plaatsen op Drive-items en Meet-gegevens voor meer informatie.