Komma igång med import av klasslistor från SIS

Den här artikeln riktar sig till administratörer och lärare.

Du kan importera klasslistor från skolans system för elevinformation (SIS) till Google Classroom. Klasser skapas automatiskt i Google Classroom utifrån data från SIS.

Behörighetskrav

Du kan få åtkomst till importen av klasslistor från SIS via:

Clever: Tillgängligt för K-12-distrikt i USA som har en prenumeration på Google Workspace for Education Plus eller G Suite Enterprise for Education. Läs mer om hur du konfigurerar import av klasslistor från SIS via Clever.

Krav:

Så här utför du en import av klasslistor från SIS till Google Classroom:

• Alla elever och lärare i ett distrikt måste ha licenser för Google Workspace for Education Plus eller G Suite Enterprise for Education.
    • Om distriktet endast har personallicenser måste du även köpa licenser för eleverna.
  • Administratörer måste använda e-postadresser från Google för lärare och elever. Vid importen av klasslistor från SIS matchas användare baserat på e-postadresser från Google. Om du vill importera en klasslista till Google Classroom måste du synkronisera elevernas och lärarnas e-postadresser med leverantören av import av klasslistor från SIS.

Vanliga frågor

Hur fungerar synkronisering av klasslistor i SIS?

Funktionen för att importera klasslistor i Classroom

• skapar klasser i Google Classroom
  • hanterar lärar- och elevkopplingar i klasser utifrån sektionsuppgifter från SIS
  • lägger till hjälplärare i klasser
  • uppdaterar informationen om huvudlärare.

Dessutom:

• Lärare kan godkänna eller avvisa klasser som har synkroniserats med SIS.
  • Lärare kan ändra klassens namn utan att påverka synkroniseringen.
  • Synkroniseringen åsidosätter inte ändringar som läraren gör manuellt.

Viktigt! Appen

• ändrar eller raderar inte klasser i Google Classroom
  • administrerar inte Google-konton för elever eller lärare.

Kan lärare fortsätta använda klasser som de har skapat i Google Classroom?

Ja. När klasslistor importeras ändras inga manuellt skapade klasser i Classroom. Lärare kan godkänna eller avvisa klasser som importerats från SIS.

Vilka namn får klasser som skapas i Google Classroom?

Klasser som skapas via import av klasslistor namnges utifrån fältet för sektionsnamn i SIS. I fältet anges vanligtvis klassnamn, lärare och lektion.

Om lärare uppdaterar klassnamnen förblir klasslistorna synkroniserade.

Hur matchar man elever och lärare mellan Google Classroom och SIS?

Administratörer måste använda e-postadresser från Google för lärare och elever. Vid importen av klasslistor från SIS matchas användare utifrån deras e-postadresser från Google.

Vad händer när lärare ändrar klasslistor som har synkroniserats med SIS i Google Classroom?

I Google Classroom kan lärare manuellt lägga till eller ta bort elever och hjälplärare från klasslistor som har synkroniserats med SIS. De manuella ändringarna finns kvar i Google Classroom, men de skrivs inte tillbaka till SIS.

Går en elevs arbete förlorat om eleven flyttar från en klass till en annan?

Nej. Elevens arbete finns kvar i klassmappen på Google Drive.

Elevens betyg återställs när eleven läggs till i klassen igen.

Hur matchas elever och lärare i Classroom med SIS-leverantören?

Med klasslistor i Google Classroom matchas användare mellan leverantören av SIS-klasslistor (Clever) och Google-baserade konton utifrån e-postadresser från Google.

Alla Classroom-användare måste fylla i sina e-postadresser från Google i e-postfälten i SIS-klasslistan.