Verifiera domänen för G Suite

Innan du använder G Suite eller Cloud Identity måste du verifiera att du äger din domän. En domän är det som visas efter www i webbadresser. Det är förmodligen organisationens namn, följt av .com, till exempel dittforetag.com.

Du måste verifiera att du äger domänen så att ingen annan kan använda din domän med Googles tjänster utan din tillåtelse (och till exempel skickar e-post). När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Googles tjänster, som G Suite eller Cloud Identity.

Tips! Om du köpte domänen av en Google-partner när du registrerade dig för G Suite har domänen redan verifierats.

Så här verifierar en domän

Verifiera domänen genom att följa de specifika anvisningarna för den domänvärd du använder. I anvisningarna hänvisas du till installationsguiden för G Suite där du följer anvisningarna om hur du verifierar domänen.

VISA VERIFIERINGSANVISNINGARNA FÖR DIN DOMÄNVÄRD

Du hittar även allmänna anvisningar om din domänvärd inte finns med, och hjälp att ta reda på vilken domänvärd du använder.

Om domänverifiering

Så här fungerar domänverifiering

Du vägleds genom verifieringen i installationsguiden.

När du registrerar dig för G Suite eller Cloud Identity får du en verifieringspost.

För att verifiera domänen måste du logga in på domänvärden (det är oftast där du köpte domännamnet, till exempel GoDaddyTM eller Enom®). Du lägger sedan till posten i domänens DNS-poster eller DNS-inställningar.

När du har lagt till verifieringsposten från Google Administratörskonsol instruerar du Google att söka efter posten. När Google har hittat den är domänen verifieras och du kan börja använda tjänsterna.

Vad du behöver för att verifiera domänen

Du behöver följande för att verifiera domänen:

• Inloggningsuppgifterna till domänvärden. Hos de flesta domänvärdar går det att återställa lösenordet i inloggningsavsnittet.
    Om du inte är säker på var du köpte domänen läser du Identifiera din domänvärd.
  • Verifieringsposten eller verifieringsfilen från Google. När du registrerar dig för G Suite eller Cloud Identity kan du välja vilken typ av verifieringspost du vill använda i installationsguiden.
    Om du har åtkomst till domänens DNS-inställningar hos domänvärden kan du kopiera och klistra in TXT-, CNAME- eller MX-posten. Det går även att ladda upp en metatagg eller HTML-fil på webbplatsen. Du kan läsa om vilken post som är bäst att använda med din domänvärd i de värdspecifika anvisningarna.
  • Åtkomst till domänens DNS-inställningar eller åtkomst till webbplatsen. Du måste lägga till TXT-, CNAME- eller MX-posten i domänens DNS-inställningar. Du kan även lägga till metataggen eller HTML-filen i webbplatsens filer.
    Din webbplats eller e-post påverkas inte av verifieringsposten.
  • (Valfritt) Ditt nya användarnamn och lösenord för G Suite . Om du inte längre har installationsguiden öppen kan du instruera Google att söka efter verifieringsposten i Administratörskonsolen.
Hjälp med verifieringen

Du kan få hjälp med att verifiera domänen. Kontakta support för personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Vanliga frågor

Vem är min domänvärd?

Om du inte är säker på var du köpte domänen läser du Identifiera din domänvärd.

Är min domän verifierad?
domains icon
Så här kontrollerar du om domänen har verifierats:
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Domäner på startsidan för administratörskonsolen.

Du måste kanske klicka på Fler kontroller längst ned för att Domäner ska visas.

3. Klicka på Lägg till/ta bort domäner.
    • Om dina domänuppgifter visas är domänen verifierad.
    • Om Aktivera domän visas bredvid domännamnet klickar du på länken och följer verifieringsanvisningarna.
När ska jag verifiera domänen?

Verifiera domänen så snart som möjligt för att använda G Suite-tjänster. Din e-post eller webbplats påverkas inte av att du verifierar domänen.

Om du inte har verifierat ett par dagar innan din kostnadsfria testperiod löper ut avslutas ditt G Suite-konto automatiskt och du måste registrera dig igen.

Hur lång tid tar verifieringen?

Det tar cirka 10 minuter att lägga till verifieringsposten för G Suite. Det kan ta upp till en timme för oss att bekräfta att du har lagt till posten, men det går vanligtvis snabbt.