Verifiera domänen för Google Workspace

Se till att ingen annan kan använda din domän med Google Workspace

Varför måste jag göra detta?

Vi vill inte att någon annan använder din -domän för att registrera sig för Google Workspace. Du kan hjälpa oss att skydda din domän genom att visa oss att du äger den.

Det gör du genom att uppdatera inställningarna för domänen på din domänregistrar, inte hos Google.

Så här verifierar en domän

Vi har stegvisa anvisningar för många populära domänregistrarer. Vi förklarar även mer om hur verifieringen fungerar.

Se anvisningar för domänregistraren

Om din registrar inte finns med på listan följer du de här allmänna stegen i stället (de fungerar också).

Vem är min domänregistrar?

Domänregistrar är vanligtvis:

• Företaget där du köpte domänen .
  • Företaget som är värd för din webbplats.

Hjälp mig att identifiera min registrar

Vanliga frågor för experter

Hur får jag verifieringskoden från Google Workspace?
  1. Se till att du är inloggad på ditt Google Workspace-konto.
  2. Öppna konfigurationsverktyget för Google Workspace.
  3. Följ anvisningarna i verktyget för att hitta verifieringskoden och ange den hos domänregistraren.
Vem är min domänregistrar?

Om du inte är säker på var du köpte domänen läser du Identifiera din domänregistrar.

Varför kräver Google att jag uppdaterar DNS-posterna?

DNS-poster är det bästa sättet att se till att ägaren till en domän är den som registrerar sig för Google Workspace. Andra verifieringsmetoder, som HTML-strängar eller metataggar, kan användas av skadliga aktörer för att skapa bedrägliga Google Workspace-konton.
Är min domän verifierad?
Om du inte har verifierat din primära domän ser du uppmaningen Konfigurera administratörskonsol högst upp i administratörskonsolens översikt. Den vägleder dig genom verifieringsstegen.

Följ dessa steg för att kontrollera om en sekundär domän är verifierad:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avDomänerföljt avHantera domäner.
  3. Kolumnen Status visar domänens aktuella status.
När ska jag verifiera domänen?
  • Verifiera domänen eller den sekundära domänen så snart som möjligt för att använda Google Workspace-tjänster. Din e-post eller webbplats påverkas inte av att du verifierar domänen.
  • Du måste verifiera domänen inom de första nio dagarna av den kostnadsfria provperioden. Ett Google Workspace-konto med en overifierad primär domän avslutas automatiskt.

Viktigt! Om du redan har konfigurerat fakturering kan kontot inte avslutas automatiskt. Läs mer om hur du avslutar Google Workspace.

Hur lång tid tar verifieringen?

Det tar cirka 10 minuter att lägga till Google Workspace-verifieringsposten. Hur lång tid det tar för verifieringsposten att aktiveras beror på domänvärden. När dina poster är aktiva kan det ta upp till en timme för oss att bekräfta att du har lagt till posten, men det går vanligtvis snabbt.