Verifiera att du äger domänen

Innan vi kan aktivera Googles företagstjänster för en domän måste vi kontrollera att du äger domänen. Det gör vi genom att kräva att du verifierar äganderätten till domänen. Det skyddar domänen genom att säkerställa att enbart din organisation kan använda den för att skicka e-post från användarkonton i Google Apps samt för att få åtkomst till andra tjänster i Google. Du måste verifiera domänen innan du kan använda Googles företagstjänster.

Verifiering av din domän stör inte e-postflödet och påverkar inga andra befintliga tjänster.

Alternativ för att verifiera din domän eller underdomän

Du kan verifiera domänen på flera olika sätt. Välj det som passar dig bäst. När du har registrerat dig för en Google-företagsprodukt måste du välja en metod på administratörskonsolen i Google. Varje metod kräver att du kan få åtkomst till domänens DNS-inställningar eller till källfilerna på domänens webbserver (vilket bevisar för oss att du äger domänen).

För underdomänverifiering använder du TXT-post, CNAME-post eller HTML-fil. Om du vill veta mer om skillnaden mellan domän och underdomän läser du Grundläggande om domännamn.

Välj en metod på administratörskonsolen (vilka metoder som är tillgängliga kan variera):

• Lägg till en TXT-post eller Lägg till en CNAME-post i domänens DNS-inställningar.
    Kräver åtkomst till domänens DNS-inställningar på domänvärden webbplats

• Överför en HTML-fil till domänens webbserver
    Kräver att du kan överföra filer till domänens webbserver. Försök att göra det om du inte har åtkomst till domänens DNS-inställningar.

• Lägg till en metatagg på startsidan
    Endast tillgängligt för vissa kunder. Kräver redigering av en fil på domänens webbserver. Testa att göra detta om du har skrivbehörighet till filer på servern men inte kan överföra nya filer.

• Kontrollera med spårningskoden för Google Analytics
    Kräver att du har ett Google Analytics-konto på samma domän som du verifierar.
Hur kommer jag igång?
  1. Registrera dig bara för en Google-företagsprodukt och följ instruktionerna som visas under registreringsprocessen. De tar dig igenom verifieringsprocessen steg för steg, så att du utför alla nödvändiga åtgärder.

Om du redan har registrerat dig men hoppat över alternativet för att verifiera loggar du in på Googles administratörskonsol och klickar på länken överst i översikten för att bekräfta att du äger domänen. Följ sedan instruktionerna som visas.

2. När du har genomfört stegen i instruktionerna klickar du på Verifiera på administratörskonsolen så att Google vet att du är klar. Därefter får du veta när verifieringen har slutförts genom att kontrollera statusen för tjänsterna. Om du exempelvis registrerade dig för Google Apps står det bredvid Kalender i listan över Google Apps-tjänster inte längre Inte aktiv (eller Uppdateras).

Du måste slutföra verifieringen inom 14–21 dagar efter att du registrerat dig för Google Apps eller så tar vi bort din domän från vårt system och du måste registrera dig igen. Klicka på länken nedan om du vill få mer information.
När ska jag verifiera domänen?

Du kan inte aktivera några tjänster i Google för domänen förrän du slutfört verifieringen. Därför är det bäst att du gör det nu.

Om du registrerar dig för Google Apps for Education måste du verifiera att du äger domänen inom 14 dagar. För Google Apps for Business har du 21 dagar på dig. Om du inte verifierar äganderätten inom denna tidsperiod tas din domän och dina data bort från vårt system. Om du vill använda Google Apps i framtiden registrerar du domänen på nytt.

Du måste också verifiera att du äger domänen när du lägger till ett domänalias och du kan uppmanas att göra det om Google måste återställa administratörslösenordet.

Genom att bekräfta att du äger en domän bevisar du att du kontrollerar domänen, alla underdomäner och alla webbplatser i underdomänerna. Och om du har bekräftat att du äger http://www.exempel.com och senare lägger till http://www.exempel.com/test, bekräftas du automatiskt som ägare av http://www.exempel.com/test.
Hur lång tid tar verifieringen?

Det beror på vilken verifieringsmetod du använder. Här följer en uppskattad tidsperiod för varje metod: