Verifiera din domän för Google Apps

Varför måste jag verifiera?

Om det var du som registrerade företaget för Google Apps är du Google Apps-administratör. Du måste verifiera att du äger din företagsdomän, t.ex. ditt-företag.com, innan du kan använda Google Apps-tjänsterna, inklusive Gmail. Detta säkerställer att ingen annan kan använda tjänsterna eller skicka e-post som verkar komma från ditt företag. Det första steget för att konfigurera Google Apps för företaget är att verifiera domänen.

Kom igång

Oroa dig inte om verifieringen verkar lite teknisk. Det tar bara ca 5–10 minuter och vi hjälper dig steg för steg. Om du behöver hjälp kan du prata med en supportspecialist hos Google. Välj den verifieringsmetod som fungerar bäst för dig:

• Lägg till en post i domäninställningarna (rekommenderas)

Lägg till en verifieringspost i domäninställningarna. Följ steg-för-steg-anvisningarna för att öppna installationsguiden, ta emot din unika post (TXT eller CNAME beroende på domänvärdens preferenser) och lägga till den i dina domäninställningar så att Google kan verifiera att du äger domänen.

Ta mig till stegen!

• Överför en HTML-fil till din webbplats

Har du en webbplats på domänen? Du eller den som är webbansvarig kan överföra en unik HTML-fil (som tillhandahålls i installationsguiden) till domänens webbserver. Filen påverkar inte din webbplats. Testa den här metoden om du inte har tillgång till domänens DNS-inställningar.

Ta mig till stegen!

• Lägg till en <meta>-tagg på webbplatsen

Verifiera domänen genom att lägga till en unik tagg (från installationsguiden) på startsidan. Denna metod kräver att du redigerar en fil på domänens webbserver. Taggen påverkar inte webbplatsen. Testa att göra detta om du har skrivbehörighet till filer på servern men inte kan överföra nya filer.

Ta mig till stegen!

Köpte du domänen när du registrerade dig för Google Apps? Då behöver du inte verifiera domänen. Om du är osäker på om du måste verifiera kan du kontrollera om domänen har verifierats på administratörskonsolen.

Frågor?

Är min domän verifierad?
domains icon
Så här kontrollerar du om domänen har verifierats:
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från översikten för administratörskonsolen öppnar du Domäner.

Om du inte ser Domäner i översikten klickar du på Fler kontroller längst ned.

3. Klicka på Lägg till/ta bort domäner.

wizard2-step-click-domain

• Om du din domäninformation visas verifierades din domän automatiskt när du registrerade dig för Google Apps eller så har du redan verifierat den via installationsguiden.

Primary Domain info displayed

• Om du ser länken Aktivera domän måste du följa instruktionerna för att verifiera domänen.

Activate Domain link visible

När ska jag verifiera domänen?

Du bör verifiera domänen så snart som möjligt efter registreringen för Apps, eftersom du inte kommer att kunna använda tjänster som Gmail innan du har gjort det. Verifieringen påverkar inte din e-post eller din webbplats prestanda, så det finns ingen anledning att inte utföra det här steget direkt. Om du inte verifierar domänen inom några dagar före slutet av din kostnadsfria testperiod, tas ditt konto bort automatiskt.

Hur lång tid tar verifieringen?

Det tar oftast bara 10 minuter eller mindre att lägga till posten för Google-verifiering på domänen. Google verifierar att du äger den inom en timme efter det.

Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med Google Apps. Få detaljerade anvisningar om hur du konfigurerar Gmail för din värd i en annan flik.

Jag behöver hjälp med att verifiera domänen

Få snabb, personlig hjälp från Googles supportteam. Vi är tillgängliga 24/7.