Verifiera att du äger domänen

När du registrerar företaget för en Google for Work-produkt anger du det domännamn du vill använda med Googles tjänster. Detta är det unika namn som visas efter @-tecknet i företagets e-postadress och efter www. i din webbplatsadress. Innan organisationen kan använda Googles tjänster, som Gmail, med företagets domän, måste du verifiera att du äger den. Detta säkerställer att ingen annan kan använda tjänster eller skicka e-post som verkar komma från ditt företag.

När du verifierar domänen störs inte din nuvarande e-posttjänst och andra befintliga tjänster påverkas inte.

Verifiera domänen

Alternativ för att verifiera din domän

Du kan verifiera domänen på flera olika sätt. Välj det som passar dig bäst. För att verifiera måste du uppdatera domänens DNS-inställningar eller filerna på domänens webbserver. Google kan sedan identifiera dina uppdateringar och bekräfta att du äger domänen.

Välj en metod från administratörskonsolen så visar vi dig stegen:

• Lägg till en TXT-post eller CNAME-post i domänens DNS-inställningar. Rekommenderas
    Kräver åtkomst till domänens DNS-inställningar på domänvärdens webbplats.
  • Överför en HTML-fil till domänens webbserver.
    Kräver att du kan överföra filer till domänens webbserver. Försök med detta alternativ om du inte har åtkomst till domänens DNS-inställningar.
  • Lägg till en <meta>-tagg på startsidan.
    Kräver redigering av en fil på domänens webbserver. Försök med detta alternativ om du har skrivbehörighet till filer på servern men inte kan överföra nya filer.
Så här kommer du igång

Registrera dig för en Google for Work-produkt och följ instruktionerna som visas under registreringsprocessen. Dessa hjälper dig att välja en verifieringsmetod och slutföra stegen.

Om du redan har registrerat dig men hoppat över verifieringsalternativet loggar du in på Googles administratörskonsol och klickar på länken högst upp i översikten för att bekräfta att du äger domänen. Följ sedan instruktionerna.

Du måste slutföra verifieringen inom 21 dagar efter att du registrerat dig för Google Apps och inom 14 dagar om du registrerar dig för Android for Work. Om du inte verifierar äganderätten inom denna tidsperiod tas din domän och din data bort från vårt system.

Frågor?

När ska jag verifiera domänen?

När du blir ombedd att verifiera domänen är det bäst att göra det direkt. Innan du har verifierat den kan du inte använda Gmail eller vissa andra affärstjänster.

Om du registrerar dig för Google Apps for Education, Google Apps for Government eller Google Apps for Work måste du verifiera att du äger domänen inom 21 dagar. Om du inte verifierar äganderätten inom denna tidsperiod tas din domän och din data bort från vårt system. Om du vill använda Google Apps i framtiden registrerar du domänen på nytt.

Du måste också verifiera äganderätten till domänen när du lägger till en domän eller ett domänalias och du kan bli ombedd att göra det om Google måste återställa administratörslösenordet.

När du har verifierat att du äger en domän bevisar du även att du äger alla underdomäner och alla webbplatser på dessa underdomäner. Om du exempelvis verifierar http://www.exempel.com och senare lägger till http://www.exempel.com/test, verifieras du automatiskt som ägare till http://www.exempel.com/test.
Hur lång tid tar verifieringen?

Det beror på vilken verifieringsmetod du använder: