Verifiera domänen för G Suite

Varför måste jag verifiera domänen?

Innan du använder G Suite måste du verifiera att du äger din domän. En domän är adressen till företaget online, t.ex. dittforetag.com. Genom att verifiera domänen förhindrar du att obehöriga använder din domän för onlinetjänster eller skickar e-post som ser ut att komma från ditt företag.

Obs! Du behöver inte verifiera domänen om du köpte den när du registrerade dig för G Suite.

Hur fungerar det?

Du får en unik verifieringspost i konfigurationsguiden för G Suite som du sedan lägger till i domäninställningarna. Du måste logga in separat på domänvärden när du lägger till posten. Identifiera domänvärden om du inte vet vilken du använder.

När vi ser att posten har lagts till bekräftas din äganderätt till domänen.

Vi guidar dig genom alla steg men du kan när som helst kontakta en av G Suites supportspecialister om du behöver hjälp.

Komma igång

Vi rekommenderar att du använder en TXT-post när du verifierar domänen.

VISA ANVISNINGARNA

Vissa domänvärdar tillåter inte att du redigerar TXT-poster. Om du inte kan använda den metoden testar du någon av dessa:

Få hjälp

Om det inte går att logga in på domänvärden eller att lägga till verifieringsposten kontaktar du domänvärdens supportteam.

Om du vill ha svar på andra frågor kontaktar du G Suites supportteam. Du har tillgång till support dygnet runt alla dagar i veckan för ditt konto.

Frågor?

Är min domän verifierad?
    domains icon
    Så här kontrollerar du om domänen har verifierats:
    1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från översikten för administratörskonsolen öppnar du Domäner.

Om du inte ser Domäner i översikten klickar du på Fler kontroller längst ned.

3. Klicka på Lägg till/ta bort domäner.
      • Om dina domänuppgifter visas är domänen verifierad.
      • Om Aktivera domän visas bredvid domännamnet klickar du på länken och följer verifieringsanvisningarna.
    När ska jag verifiera domänen?

Verifiera domänen så snart som möjligt. Om du inte gör det kan du inte använda G Suites tjänster, till exempel Gmail. Din e-post eller webbplats påverkas inte av att du verifierar domänen.

Om du inte har verifierat domänen några dagar före provperiodens slut avslutas kontot och du måste registrera dig igen.

Hur lång tid tar verifieringen?

Det tar cirka 10 minuter att lägga till verifieringsposten för G Suite. Det kan ta upp till en timme för oss att bekräfta att du har lagt till posten, men det går vanligtvis snabbt.