Eigendom van het domein verifiëren

Als u uw bedrijf aanmeldt voor een Google for Work-product, geeft u de domeinnaam op die u wilt gebruiken met Google-services. Dit is de unieke naam die verschijnt na de @ in het e-mailadres van uw bedrijf, en na de www. in het adres van uw website. Voordat uw organisatie Google-services zoals Gmail kan gebruiken met het domein van uw bedrijf, moet u verifiëren dat u de eigenaar van dat domein bent. Dit zorgt ervoor dat niemand anders services kan gebruiken of e-mail kan verzenden waarvan het lijkt of deze van uw bedrijf afkomstig is.

Het verifiëren van uw domein onderbreekt niet uw huidige e-mailservice en heeft geen invloed op andere bestaande services.

Opties voor het verifiëren van uw domein

U kunt uw domein op meerdere manieren verifiëren. U kiest zelf de manier die u het meest praktisch vindt. U moet de DNS-instellingen of de bestanden van uw domein updaten op de webserver van uw domein om uw domein te verifiëren. Google detecteert dan deze updates en verifieert zo dat u de eigenaar bent van het domein.

Kies een manier in uw beheerdersconsole en wij laten u de stappen zien:

• Een TXT-record of CNAME-record toevoegen aan de DNS-instellingen van uw domein.   Aanbevolen
    Hiervoor moet u de DNS-instellingen van uw domein openen op de website van uw domeinhost.
  • Een HTML-bestand uploaden naar de webserver van uw domein.
    U moet bestanden kunnen uploaden naar de webserver van uw domein. Probeer dit als u geen toegang heeft tot de DNS-instellingen van uw domein.
  • Een <meta> tag toevoegen aan uw startpagina
    Hiervoor moet u een bestand bewerken op de webserver van uw domein. Probeer dit als u wel beschikt over schrijfrechten voor bestanden op de server, maar geen nieuwe bestanden kunt uploaden.
Hoe begin ik?

Meld u aan voor een Google for Work-product en volg de instructies tijdens het aanmeldingsproces. Met deze instructies kiest u een verificatiemethode en voltooit u de bijbehorende stappen.

Als u al bent aangemeld, maar de optie om te verifiëren heeft overgeslagen, logt u in bij de Google-beheerdersconsole en klikt u op de link boven aan uw dashboard om eigendom van uw domein te bevestigen. Volg daarna de instructies.

U moet binnen 21 dagen nadat u zich heeft aangemeld voor Google Apps de verificatie voltooien. Anders verwijderen we uw domein uit ons systeem en moet u zich opnieuw aanmelden.

Wanneer moet ik mijn domein verifiëren?

Als u wordt gevraagd uw domein te verifiëren, kunt u dit het beste meteen doen. Pas als u uw domein heeft geverifieerd, kunt u Gmail en andere zakelijke services gebruiken.

Als u zich heeft aangemeld voor Google Apps for Education, Google Apps for Government of Google Apps for Work, moet u binnen 21 dagen uw domeineigendom verifiëren. Als u uw eigendom niet binnen deze periode verifieert, worden uw domein en gegevens uit ons systeem verwijderd. Als u Google Apps in de toekomst weer wilt gebruiken, meldt u zich opnieuw aan met uw domein.

U moet ook domeineigendom verifiëren als u een domein of domeinalias toevoegt. Er kan u ook gevraagd worden dit te doen als u uw beheerderswachtwoord opnieuw instelt.

Als u verifieert dat u de eigenaar bent van een domein, bewijst u ook dat u de eigenaar bent van alle subdomeinen daarin en van alle sites in die subdomeinen. Als u bijvoorbeeld 'http://www.example.com' verifieert en later 'http://www.example.com/test' toevoegt, wordt u automatisch geverifieerd als de eigenaar van 'http://www.example.com/test'.
Hoe lang duurt de verificatie?

Dit hangt af van welke verificatiemethode u gebruikt:

Wat doe ik als ik hulp nodig heb?

Bij sommige verificatiemethoden moet de DNS-instelling op de website van uw domeinhost worden gewijzigd. Voor hulp bij deze wijzigingen kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw domeinhost.

Neem voor hulp bij andere verificatie-opties contact op met ons ondersteuningsteam (beschikbaar voor klanten van Google Apps for Work, Education of Government).

Enkele onafhankelijke Google Apps-partners bieden tegen betaling ook assistentie bij installatie. Ga naar de Google Apps Marketplace om een partner te vinden.

Als u uw domein heeft aangeschaft bij een Google-partner toen u zich aanmeldde voor uw Google-account, hoeft u uw domein niet te verifiëren (aangezien wij dit al voor u hebben gedaan).
Het domein is niet geactiveerd, maar 'Al geverifieerd met deze methode' verschijnt in de verificatie-instructies?

De service Google Webmaster Tools moet zijn ingeschakeld, zodat de verificatie kan worden voltooid in uw beheerdersaccount. Deze aanvullende service is standaard ingeschakeld. Als u echter problemen ervaart bij het activeren van het domein, ook al ziet u het bericht 'Al geverifieerd met deze methode' in de verificatiestappen, controleert u of Google Webmaster Tools correct is ingeschakeld voor uw beheerdersaccount. Probeer het vervolgens opnieuw.