Uw domein verifiëren voor G Suite

Waarom verifiëren?

Voordat u G Suite kunt gebruiken, moet u verifiëren dat u de eigenaar bent van uw domein. Een domein is het online adres van uw bedrijf, bijvoorbeeld uwbedrijf.com. Door uw domein te verifiëren, voorkomt u ongeautoriseerd gebruik van het domein voor online services of voor het verzenden van e-mails waarvan het lijkt of deze van uw bedrijf afkomstig zijn.

Opmerking: Indien u uw domein heeft aangeschaft toen u zich aanmeldde voor G Suite, hoeft u uw eigendom niet te verifiëren.

Hoe werkt het?

In de G Suite-installatiewizard krijgt u een unieke verificatierecord die u moet toevoegen aan uw domeininstellingen. U moet inloggen bij uw domeinhost om deze record toe te voegen. Als u niet zeker weet wie uw host is, bekijkt u Uw domeinhost identificeren.

Wanneer we zien dat de record is toegevoegd, heeft u bevestigd dat u de eigenaar bent van het domein.

We leiden u door de stappen, maar u kunt altijd contact opnemen met een G Suite-ondersteuningsspecialist als u hulp nodig heeft.

Aan de slag

We raden u aan uw domein te verifiëren met een TXT-record.

LAAT ME DE STAPPEN ZIEN

Bij sommige domeinhosts kunt u de TXT-records niet bewerken. Probeer dan een van deze methoden:

Hulp nodig?

Neem contact op met het ondersteuningsteam van uw domeinhost als u niet kunt inloggen of problemen heeft met het toevoegen van de verificatierecord.

Neem met andere vragen contact op met het G Suite-ondersteuningsteam. Met uw account krijgt u 24 uur per dag, zeven dagen per week ondersteuning.

Heeft u vragen?

Is mijn domein geverifieerd?
domains icon
Ga als volgt te werk om te controleren of uw domein is geverifieerd:
  1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op het dashboard van de beheerdersconsole naar Domeinen.

Als u Domeinen niet ziet op het dashboard, klikt u onderaan op Meer functies.

3. Klik op Domeinen toevoegen/verwijderen.
    • Als u uw domeingegevens ziet staan, is uw domein geverifieerd.
    • Als u Domein activeren ziet staan naast de domeinnaam, klikt u op de link en volgt u de instructies voor verificatie.
Wanneer moet ik mijn domein verifiëren?

Verifieer uw domein zo snel mogelijk. Anders kunt u geen G Suite-services gebruiken, zoals Gmail. Verificatie van uw domein heeft geen invloed op uw e-mail of website.

Als u uw domein niet verifieert binnen een paar dagen voor het einde van uw gratis proefperiode, wordt uw account opgezegd en moet u zich opnieuw aanmelden.

Hoe lang duurt de verificatie?

Het kost ongeveer tien minuten om de G Suite-verificatierecord toe te voegen. Het kan een uur duren voordat we hebben bevestigd dat u de record heeft toegevoegd, maar meestal gebeurt dit al eerder.