Uw domein verifiëren voor Google Apps

Waarom verifiëren?

Als u de persoon bent die uw bedrijf heeft aangemeld voor Google Apps, bent u de Google Apps-beheerder. Voordat u Google Apps-services zoals Gmail kunt gaan gebruiken, moet u verifiëren dat u de eigenaar bent van het domein van uw bedrijf, zoals uw-bedrijf.com. Dit zorgt ervoor dat niemand anders services kan gebruiken of e-mail kan verzenden waarvan het lijkt of deze van uw bedrijf afkomstig is. Het verifiëren van uw domein is de eerste stap bij het instellen van Google Apps voor uw bedrijf.

Aan de slag

Het verificatieproces lijkt misschien erg technisch, maar het valt mee. Het duurt slechts vijf tot tien minuten en we leiden u er stapsgewijs doorheen. Als u hulp nodig heeft, kunt u altijd contact opnemen met een specialist van Google Support. Kies de verificatiemethode die het beste voor u werkt:

• Een record toevoegen aan uw domeininstellingen (aanbevolen)

Voeg een verificatierecord toe aan uw domeininstellingen. Volg de stapsgewijze instructies om de installatiewizard te openen, uw unieke record te ontvangen (TXT of CNAME, afhankelijk van de voorkeuren van uw domeinhost) en deze toe te voegen aan uw domeininstellingen, zodat Google uw domeineigendom kan verifiëren.

Laat me de stappen zien.

• Een HTML-bestand uploaden naar uw website

Heeft u een website in uw domein? U of uw webmaster kunnen een uniek HTML-bestand (dat wordt aangeleverd door de installatiewizard) uploaden naar de webserver van uw domein. Het bestand heeft verder geen invloed op uw website. Probeer deze methode als u geen toegang heeft tot de DNS-instellingen van uw domein.

Laat me de stappen zien.

• Een <metatag> toevoegen aan uw website

Verifieer uw domeineigendom door een unieke tag (die wordt aangeleverd door de installatiewizard) toe te voegen aan uw startpagina. Hiervoor moet u een bestand bewerken op de webserver van uw domein. De tag heeft verder geen invloed op uw website. Probeer dit als u wel beschikt over schrijfrechten voor bestanden op de server, maar geen nieuwe bestanden kunt uploaden.

Laat me de stappen zien.

Heeft u uw domein aangeschaft terwijl u zich aanmeldde voor Google Apps? Dan hoeft u uw domein niet te verifiëren. Als u niet zeker weet of u moet verifiëren, kunt u in de beheerdersconsole controleren of uw domein is geverifieerd.

Vragen?

Is mijn domein geverifieerd?
domains icon
Ga als volgt te werk om te controleren of uw domein is geverifieerd:
  1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op het dashboard van de beheerdersconsole naar Domeinen.

Als u Domeinen niet ziet op het dashboard, klikt u onderaan op Meer functies.

3. Klik op Domeinen toevoegen/verwijderen.

wizard2-step-click-domain

• Als uw domeingegevens worden weergegeven, is uw domein automatisch geverifieerd toen u zich aanmeldde voor Google Apps, of heeft u het al geverifieerd met de installatiewizard.

Primary Domain info displayed

• Als u de link Domein activeren ziet, moet u de instructies volgen om uw domein te verifiëren.

Activate Domain link visible

Wanneer moet ik mijn domein verifiëren?

U moet uw domein zo snel mogelijk nadat u zich heeft aangemeld voor Apps verifiëren, aangezien u pas services zoals Gmail kunt gebruiken nadat u dit heeft gedaan. Verificatie heeft geen invloed op de prestaties van uw e-mail of website. Er is dus geen reden om deze stap niet onmiddellijk uit te voeren. Als u uw domein niet verifieert binnen een paar dagen voor het einde van uw gratis proefperiode, wordt uw account automatisch verwijderd.

Hoe lang duurt de verificatie?

Het toevoegen van de Google-verificatierecord aan uw domein duurt meestal minder dan tien minuten. Google verifieert daarna binnen een uur uw eigendom.

Volgende stappen

Nu is het tijd uw Gmail in te stellen voor Google Apps. Open uitgebreide instructies voor het instellen van Gmail met uw host in een nieuw tabblad.

Ik heb hulp nodig bij het verifiëren van mijn domein

U krijgt snelle, persoonlijke hulp van Team Google Support. We zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar.