Domeineigendom verifiëren

Als u uw bedrijf aanmeldt voor een Google for Work-product, geeft u de domeinnaam op die u wilt gebruiken met Google-services. Dit is de unieke naam die verschijnt na de @ in het e-mailadres van uw bedrijf, en na de www. in het adres van uw website. Voordat uw organisatie Google-services zoals Gmail kan gebruiken met het domein van uw bedrijf, moet u verifiëren dat u de eigenaar van dat domein bent. Dit zorgt ervoor dat niemand anders services kan gebruiken of e-mail kan verzenden waarvan het lijkt of deze van uw bedrijf afkomstig is.

Het verifiëren van uw domein onderbreekt niet uw huidige e-mailservice en heeft geen invloed op andere bestaande services.

Uw domein verifiëren

Opties voor het verifiëren van uw domein

U kunt uw domein op meerdere manieren verifiëren. U kiest zelf de manier die u het meest praktisch vindt. U moet de DNS-instellingen of de bestanden van uw domein updaten op de webserver van uw domein om uw domein te verifiëren. Google detecteert dan deze updates en verifieert zo dat u de eigenaar bent van het domein.

Kies een manier in uw beheerdersconsole en wij laten u de stappen zien:

• Een TXT-record of CNAME-record toevoegen aan de DNS-instellingen van uw domein.  Aanbevolen
    U moet de DNS-instellingen van uw domein openen op de website van uw domeinhost.
  • Een HTML-bestand uploaden naar de webserver van uw domein.
    U moet bestanden kunnen uploaden naar de webserver van uw domein. Probeer dit als u geen toegang heeft tot de DNS-instellingen van uw domein.
  • Een <metatag> toevoegen aan uw startpagina.
    Hiervoor moet u een bestand bewerken op de webserver van uw domein. Probeer dit als u wel beschikt over schrijfrechten voor bestanden op de server, maar geen nieuwe bestanden kunt uploaden.
Aan de slag

Meld u aan voor een Google for Work-product en volg de instructies tijdens het aanmeldingsproces. Met deze instructies kiest u een verificatiemethode en voltooit u de bijbehorende stappen.

Als u al bent aangemeld, maar de optie om te verifiëren heeft overgeslagen, logt u in bij de Google-beheerdersconsole en klikt u op de link boven aan uw dashboard om eigendom van uw domein te bevestigen. Volg daarna de instructies.

U moet de verificatie voltooien binnen 21 dagen nadat u zich heeft aangemeld voor Google Apps, en binnen 14 dagen nadat u zich heeft aangemeld voor Android for Work. Als u het eigendomsrecht op uw domein niet binnen deze periode verifieert, worden uw domein en gegevens uit ons systeem verwijderd.

Heeft u vragen?

Wanneer moet ik mijn domein verifiëren?

Als u wordt gevraagd uw domein te verifiëren, kunt u dit het beste meteen doen. Pas als u uw domein heeft geverifieerd, kunt u Gmail en andere zakelijke services gebruiken.

Als u zich heeft aangemeld voor Google Apps for Education, Google Apps for Government of Google Apps for Work, moet u binnen 21 dagen uw domeineigendom verifiëren. Als u het eigendomsrecht op uw domein niet binnen deze periode verifieert, worden uw domein en gegevens uit ons systeem verwijderd. Als u Google Apps in de toekomst weer wilt gebruiken, meldt u zich opnieuw aan met uw domein.

U moet ook domeineigendom verifiëren als u een domein of domeinalias toevoegt. Er kan u ook gevraagd worden dit te doen als u uw beheerderswachtwoord opnieuw instelt.

Als u verifieert dat u de eigenaar bent van een domein, bewijst u ook dat u de eigenaar bent van alle subdomeinen daarin en van alle sites in die subdomeinen. Als u bijvoorbeeld 'http://www.example.com' verifieert en later 'http://www.example.com/test' toevoegt, wordt u automatisch geverifieerd als de eigenaar van 'http://www.example.com/test'.
Hoe lang duurt de verificatie?

Dit hangt af van welke verificatiemethode u gebruikt:

Wat doe ik als ik hulp nodig heb?

Bij sommige verificatiemethoden moet de DNS-instelling op de website van uw domeinhost worden gewijzigd. Voor hulp bij deze wijzigingen kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw domeinhost.

Neem voor hulp bij andere verificatie-opties contact op met ons ondersteuningsteam (beschikbaar voor klanten van Google Apps for Work, Education en Government).

Enkele onafhankelijke Google Apps-partners bieden tegen betaling ook assistentie bij installatie. Ga naar de Google Apps Marketplace om een partner te vinden.

Waarom is mijn domein niet geactiveerd, hoewel 'Al geverifieerd met deze methode' verschijnt in de verificatie-instructies?

De service Google Webmaster Tools moet zijn ingeschakeld, zodat de verificatie kan worden voltooid in uw beheerdersaccount. Deze aanvullende service is standaard ingeschakeld. Als u echter problemen ervaart bij het activeren van het domein, ook al ziet u het bericht 'Al geverifieerd met deze methode' in de verificatiestappen, controleert u of Google Webmaster Tools correct is ingeschakeld voor uw beheerdersaccount. Probeer het vervolgens opnieuw.

Als u uw domein heeft aangeschaft bij een Google-partner toen u zich aanmeldde voor uw Google-account, hoeft u uw domein niet te verifiëren (aangezien wij dit al voor u hebben gedaan).