Uw domeineigendom bevestigen voor Google Workspace

Voordat u Google Workspace kunt gebruiken, moet u bevestigen dat u de eigenaar bent van uw domein. Een domein staat na de 'www.' in webadressen. Dit kan bijvoorbeeld de naam van uw organisatie zijn, gevolgd door '.com' of '.org', zoals uwbedrijf.com of uwschool.org.

De reden dat u moet bevestigen dat u de eigenaar bent van dit domein, is zodat niemand anders het domein en uw Google-service zonder uw toestemming kan gebruiken (bijvoorbeeld om e-mails te sturen). Nadat u uw domeineigendom heeft bevestigd, kunt u aan de slag met Google Workspace-services.

Belangrijk:

• Als u uw domein heeft gekocht bij een Google-partner toen u zich aanmeldde voor Google Workspace, is uw domeineigendom al bevestigd.
  • Kijk hier als u uw domeineigendom wilt bevestigen voor een Essentials-versie.

Uw domeineigendom bevestigen

Gebruik de stapsgewijze instructies om uw domein te verifiëren op basis van uw domeinhost. Een domeinhost is een internetservice die uw domeinnaam beheert (bijvoorbeeld GoDaddy™, enom®, DreamHost® en 1&1℠).

BEKIJK DE VERIFICATIE-INSTRUCTIES VOOR UW DOMEINHOST

Als u niet zeker weet wie uw domeinhost is: U kunt hulp krijgen bij het identificeren van uw domeinhost of algemene stappen bekijken als uw host niet in de lijst staat. Deze opties leiden u naar hetzelfde resultaat.

Als u uw domein heeft aangeschaft via Google: Uw domein wordt automatisch geverifieerd en u hoeft verder niets te doen.

Over domeinverificatie

Hoe domeinverificatie werkt
  • Als u zich aanmeldt voor Google Workspace, krijgt u een verificatierecord.
  • Als u uw domein wilt verifiëren, moet u inloggen bij uw domeinhost (dit is meestal de plek waar u de domeinnaam heeft aangeschaft, zoals GoDaddy™ of Enom®). Vervolgens voegt u deze record toe aan de DNS-records of DNS-instellingen van uw domein.
  • Nadat u de verificatierecord heeft toegevoegd, gaat u naar de Google Beheerdersconsole en vraagt u Google de record te zoeken. Wanneer Google de record heeft gevonden, is het domein geverifieerd en kunt u uw services gaan gebruiken.
Wat u nodig heeft om uw domein te verifiëren

Als u uw domein wilt verifiëren bij Google, moet u het volgende hebben:

• De inloggegevens voor uw domeinhost: U kunt uw wachtwoord meestal resetten in het inloggedeelte bij de domeinhost.
    Als u niet zeker weet waar u uw domein heeft aangeschaft, bekijkt u Uw domeinhost identificeren.
  • De verificatierecord of het verificatiebestand van Google: Als u zich aanmeldt voor Google Workspace, kunt u kiezen welk type verificatierecord u wilt gebruiken.
    Als u toegang heeft tot de DNS-instellingen van uw domein bij uw domeinhost, kopieert en plakt u de TXT-, CNAME- of MX-record. U kunt ook een metatag of HTML-bestand uploaden naar uw website. In de hostspecifieke instructies leest u welke record u het beste kunt gebruiken voor uw domeinhost.
  • Toegang tot de DNS-instellingen van uw domein of toegang tot uw website: U moet de TXT-, CNAME- of MX-record toevoegen aan de DNS-instellingen van uw domein. U kunt ook de metatag of het HTML-bestand toevoegen aan de bestanden van uw website.
    De verificatierecord heeft geen invloed op uw website of e-mail.
Hulp bij de verificatie

U kunt hulp krijgen bij het bevestigen van uw domeineigendom. Neem contact op met support voor snelle, persoonlijke hulp die is inbegrepen bij uw Google Workspace-abonnement. Google Cloud-support is beschikbaar voor klanten met een Zilver-, Goud- of Platina-supportpakket.

Veelgestelde vragen

Hoe vind ik de domeinverificatietool van Google Workspace?

Als u zich heeft aangemeld voor Google Workspace, maar het configuratieproces niet heeft voltooid, kunt u verdergaan waar u bent gebleven.

Wie is mijn domeinhost?

Als u niet zeker weet waar u uw domein heeft aangeschaft, bekijkt u Uw domeinhost identificeren.

Is mijn domein geverifieerd?
Als u uw hoofddomein niet heeft geverifieerd, ziet u bovenaan het dashboard van de beheerdersconsole de prompt Beheerdersconsole instellen, die u door de verificatiestappen leidt.

Ga als volgt te werk om te controleren of een secundair domein is geverifieerd:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Domeinenand thenDomeinen beheren.
    • Als u uw domeingegevens ziet staan, is uw domein geverifieerd.
    • Als u Domein activeren ziet staan in de kolom Status naast de domeinnaam, klikt u op de link en volgt u de verificatie-instructies.
Wanneer moet ik mijn domein verifiëren?
  • Bevestig zo snel mogelijk het eigendom van uw domein of secundaire domein om aan de slag te gaan met Google Workspace-services. Verificatie van uw domein heeft geen invloed op uw e-mail of website.
  • U moet uw domein verifiëren binnen de eerste 9 dagen van uw kosteloze proefperiode. Als u een Google Workspace-account heeft met een niet-geverifieerd hoofddomein, wordt het account automatisch geannuleerd.

Belangrijk: Als u facturering heeft ingesteld, kan uw account niet automatisch worden geannuleerd. Bekijk meer informatie over hoe u Google Workspace opzegt.

Hoelang duurt de verificatie?

Het duurt ongeveer 10 minuten om de Google Workspace-verificatierecord toe te voegen. Hoelang het duurt voordat de verificatierecord actief is, hangt af van uw domeinhost. Zodra uw record actief is, kan het een uur duren voordat we hebben bevestigd dat u de record heeft toegevoegd, maar meestal gebeurt dit al eerder.