Uw domein verifiëren voor G Suite

Als u uw domein verifieert voor de Drive Enterprise-versie, kijkt u hier.

Voordat u G Suite kunt gebruiken, moet u verifiëren dat u de eigenaar bent van uw domein of secundaire domein. Een domein staat na de www. in webadressen. Dit is meestal de naam van uw organisatie, gevolgd door .com, zoals uwbedrijf.com.

U moet verifiëren dat u de eigenaar bent van dit domein om er zeker van te zijn dat niemand anders het domein zonder uw toestemming gebruikt voor uw Google-service (bijvoorbeeld om e-mails te verzenden). Nadat u uw domein heeft geverifieerd, kunt u uw G Suite-services gaan gebruiken.

Tip: Als u uw domein heeft aangeschaft bij een Google-partner toen u zich aanmeldde voor G Suite, is het domein al geverifieerd.

Uw domein verifiëren

Gebruik de stapsgewijze instructies om uw domein te verifiëren op basis van uw domeinhost. Met deze instructies opent u de G Suite-instelwizard en verifieert u het domein.

BEKIJK DE VERIFICATIE-INSTRUCTIES VOOR UW DOMEINHOST

U kunt ook hulp krijgen bij het identificeren van uw domeinhost of algemene stappen bekijken als uw host niet in de lijst staat.

Over domeinverificatie

Hoe domeinverificatie werkt

U wordt door de verificatie geleid via de instelwizard.

Wanneer u zich aanmeldt voor G Suite, krijgt u een verificatierecord.

Als u uw domein wilt verifiëren, moet u inloggen bij uw domeinhost (dit is meestal de plek waar u de domeinnaam heeft aangeschaft, zoals GoDaddyTM of Enom®). Vervolgens voegt u deze record toe aan de DNS-records of DNS-instellingen van uw domein.

Nadat u de verificatierecord heeft toegevoegd, gaat u naar de Google-beheerdersconsole en vraagt u Google de record te zoeken. Wanneer Google de record heeft gevonden, is het domein geverifieerd en kunt u uw services gaan gebruiken.

Wat u nodig heeft om uw domein te verifiëren

Als u uw domein wilt verifiëren bij Google, moet u het volgende hebben:

• Uw inloggegevens voor bij uw domeinhost. U kunt uw wachtwoord meestal resetten in het inloggedeelte bij de domeinhost.
    Als u niet zeker weet waar u uw domein heeft aangeschaft, bekijkt u Uw domeinhost identificeren.
  • De verificatierecord of het verificatiebestand van Google. Wanneer u zich aanmeldt voor G Suite, kunt u kiezen welk type verificatierecord u wilt gebruiken in de instelwizard.
    Als u toegang heeft tot de DNS-instellingen van uw domein bij uw domeinhost, kopieert en plakt u de TXT-, CNAME- of MX-record. U kunt ook een metatag of HTML-bestand uploaden naar uw website. In de hostspecifieke instructies leest u welke record u het beste kunt gebruiken voor uw domeinhost.
  • Toegang tot de DNS-instellingen van uw domein of toegang tot uw website. U moet de TXT-, CNAME- of MX-record toevoegen aan de DNS-instellingen van uw domein. U kunt ook de metatag of het HTML-bestand toevoegen aan de bestanden van uw website.
    De verificatierecord heeft geen invloed op uw website of e-mail.
  • (Optioneel) Uw nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord voor G Suite. Als u niet meer in de instelwizard bent, kunt u Google via de beheerdersconsole laten weten dat er kan worden gezocht naar de verificatierecord.
Hulp bij de verificatie

U kunt hulp krijgen bij de verificatie van uw domein. Neem contact op met ondersteuning voor snelle hulp op maat die is inbegrepen bij uw G Suite-abonnement. Google Cloud-ondersteuning is beschikbaar voor klanten met een Zilver-, Goud- of Platina-ondersteuningspakket.

Veelgestelde vragen

Wie is mijn domeinhost?

Als u niet zeker weet waar u het domein heeft aangeschaft, bekijkt u Uw domeinhost identificeren.

Is mijn domein geverifieerd?
pictogram Domeinen
Als u uw hoofddomein niet heeft geverifieerd, ziet u bovenaan het dashboard van de beheerdersconsole de prompt Beheerdersconsole instellen, die u door de verificatiestappen leidt.

Ga als volgt te werk om te controleren of een secundair domein is geverifieerd:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Domeinen en dan Domeinen beheren.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om 'Domeinen' te zien.

• Als u uw domeingegevens ziet staan, is uw domein geverifieerd.
    • Als u Domein activeren ziet staan in de kolom Status naast de domeinnaam, klikt u op de link en volgt u de verificatie-instructies.
Wanneer moet ik mijn domein verifiëren?

Verifieer uw domein of secundaire domein zo snel mogelijk om G Suite-services te gebruiken. Verificatie van uw domein heeft geen invloed op uw e-mail of website.

Als u uw domein niet binnen enkele dagen vóór het einde van uw kosteloze proefperiode verifieert, wordt uw G Suite-account automatisch opgezegd en moet u zich opnieuw aanmelden.

Hoe lang duurt de verificatie?

Het kost ongeveer tien minuten om de G Suite-verificatierecord toe te voegen. Hoelang het duurt voordat uw verificatierecord actief is, hangt af van uw domeinhost. Zodra uw record actief is, kan het een uur duren voordat we hebben bevestigd dat u de record heeft toegevoegd, maar meestal gebeurt dit al eerder.