Uw domeineigendom bevestigen voor Google Workspace

Zorgen dat niemand anders uw domein kan gebruiken met Google Workspace

Waarom moet ik dit doen?

We willen niet dat iemand anders uw -domein gebruikt om zich aan te melden voor Google Workspace. U kunt ons helpen uw domein beveiligd te houden door te laten zien dat u er de eigenaar van bent.

U doet dit door de instellingen voor uw domein te updaten via Domeinregistreerder, niet bij Google.

Uw domein verifiëren

We hebben stapsgewijze instructies gemaakt voor veel populaire domeinregistreerders. We leggen ook meer uit over hoe verificatie werkt.

Stappen voor uw domeinregistreerder

Als uw registreerder niet wordt vermeld: Volg in plaats daarvan deze algemene stappen (die werken ook).

Wie is mijn domeinregistreerder

Meestal is uw domeinregistreerder:

• Het bedrijf waar u uw -domein heeft gekocht.
  • Het bedrijf dat uw website host.

Help me mijn registreerder te identificeren

Veelgestelde vragen voor experts

Hoe krijg ik de verificatiecode voor Google Workspace?
  1. Log in op uw Google Workspace-beheerdersaccount.
  2. Open de Google Workspace-installatietool.
  3. Volg de instructies in de tool om uw verificatiecode te vinden en in te voeren bij uw domeinregistreerder.
Wie is mijn domeinregistreerder?

Als u niet zeker weet waar u uw domein heeft aangeschaft, gaat u naar Uw domeinregistreerder identificeren.

Waarom moet ik van Google mijn DNS-records updaten?

DNS-records zijn de beste manier om te zorgen dat de eigenaar van een domein degene is die zich aanmeldt voor Google Workspace. Andere verificatiemethoden, zoals HTML-tekenreeksen of metatags, kunnen worden gebruikt door kwaadwillenden om frauduleuze Google Workspace-accounts te maken.
Is mijn domein geverifieerd?
Als u uw hoofddomein niet heeft geverifieerd, ziet u bovenaan het dashboard van de beheerdersconsole de prompt Beheerdersconsole instellen, die u door de verificatiestappen leidt.

Ga als volgt te werk om te controleren of een secundair domein is geverifieerd:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenDomeinenand thenDomeinen beheren.
  3. In de kolom Status staat de huidige status van uw domein.
Wanneer moet ik mijn domeineigendom bevestigen?
  • Bevestig zo snel mogelijk het eigendom van uw domein of secundaire domein om aan de slag te gaan met Google Workspace-services. Bevestigen van uw domeineigendom heeft geen invloed op uw e-mail of website.
  • U moet uw domeineigendom bevestigen binnen de eerste 9 dagen van uw kosteloze proefperiode. Als u een Google Workspace-account heeft met een niet-geverifieerd hoofddomein, wordt het account automatisch geannuleerd.

Belangrijk: Als u de facturering al heeft ingesteld, kan uw account niet automatisch worden geannuleerd. Bekijk meer informatie over hoe u Google Workspace opzegt.

Hoelang duurt de verificatie?

Het duurt ongeveer 10 minuten om de Google Workspace-verificatierecord toe te voegen. Hoelang het duurt voordat de verificatierecord actief is, hangt af van uw domeinhost. Zodra uw record actief is, kan het een uur duren voordat we hebben bevestigd dat u de record heeft toegevoegd, maar meestal gebeurt dit al eerder.