Over de gegevensmigratieservice

Als u de oude gratis versie van G Suite gebruikt, moet u upgraden naar G Suite Basic om deze functie te kunnen gebruiken.

Als G Suite-beheerder kunt u de gegevens van uw gebruikers migreren naar G Suite via de beheerdersconsole. Met de gegevensmigratieservice kunt u e-mails, contacten en agendabronnen migreren. De installatie is eenvoudig en met de meeste e-mailservers kan automatisch verbinding worden gemaakt.

U hoeft geen apps te installeren, u voert alle taken uit in de beheerdersconsole.

Is deze service de juiste manier om de gegevens van mijn gebruikers te migreren?

Als u liever een cloudgebaseerde migratietool gebruikt dan een tool die u moet installeren, en als u slechts vanaf één bronserver migreert, kan de gegevensmigratieservice de juiste service zijn voor uw organisatie. Als u deze service wilt gebruiken, moet u e-mails, agenda's en contacten apart van elkaar migreren in verschillende migraties.

Als u echter uitgebreidere migraties wilt uitvoeren en gedetailleerde logboeken wilt bekijken, is de gegevensmigratieservice wellicht niet de juiste service voor uw organisatie. U beschikt wellicht over geavanceerde IT- of programmeervaardigheden. Zie Migratietools voor grotere imports

Bent u klaar om aan de slag te gaan?

Begin met controleren vanuit waar u kunt migreren.