Over de gegevensmigratieservice

Als u een groot aantal gebruikers heeft, raden we u aan de gegevensmigratieservice te gebruiken om de e-mails, contacten en agenda's van uw gebruikers te migreren naar G Suite. De installatie is eenvoudig en de meeste e-mailserververbindingen kunnen automatisch worden gemaakt.

U beheert het hele proces in de beheerdersconsole. U hoeft dus geen apps te installeren.

Is de gegevensmigratieservice de juiste manier om de gegevens van mijn gebruikers te migreren?

Ja, indien het volgende voor u geldt:

• Uw oude omgeving wordt ondersteund.
  • U wilt een migratietool gebruiken waarvoor u geen uitgebreide kennis van IT of complexe programmering hoeft te hebben.
  • U wilt geen migratietool installeren. U gebruikt liever een tool die in de cloud wordt uitgevoerd.
  • U heeft eenvoudige migratiebehoeften. U wilt gegevens migreren vanaf één enkele bronserver.
  • U kunt e-mails, agenda's en contacten apart van elkaar migreren in verschillende migraties.
  • U heeft eenvoudige vereisten voor het oplossen van problemen en u heeft geen uitgebreide logboeken nodig.

Indien de gegevensmigratieservice niet voldoet aan uw migratiebehoeften, vindt u hier een andere migratietool.

Van waaruit kan ik migreren?
  • Microsoft® Exchange-servers waarop Exchange Web Services (EWS) worden ondersteund, met name Office 365, Exchange 2013, Exchange 2010, en Exchange 2007 (om e-mails, contacten en agenda's te migreren).
  • IMAP-servers, zoals Gmail, Exchange 2003 en eerder, en webmailproviders, zoals Yahoo!® (om e-mails te migreren).
Welke gegevens kan ik migreren?

Opmerking: In één migratie kunt u e-mails, contacten of agenda's migreren, maar u kunt deze niet tegelijk migreren. U kunt ze migreren in aparte migraties.

Bent u klaar om aan de slag te gaan?

Migrations

Zie Voordat u aan de slag gaat met de gegevensmigratieservice, en klik vervolgens in de beheerdersconsole op Gegevensmigratie.

Zie E-mails migreren of Contacten en agenda's migreren voor uitgebreide instructies over het gebruik van de gegevensmigratieservice.