Få åtkomst till domäninställningarna för G Suite

Så här hittar du DNS-poster, visar förnyelseinformation, verifierar domänägarskap och ändrar andra inställningar för en domän som du använder med G Suite.

Du får åtkomst till inställningarna på olika sätt beroende på hur du köpte domänen.

Jag köpte min domän …

När jag registrerade mig för G Suite
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Domäner följt av Hantera domäner från startsidan för administratörskonsolen.

Du måste kanske klicka på Fler kontroller längst ned för att Domäner ska visas.

3. Klicka på Avancerade DNS-inställningar för att logga in på din domänvärd.

Inloggningsnamnet och lösenordet som du kan använda visas. Från värdkontot kan du redigera domänens DNS-poster, låsa upp domänen eller överföra domänen.

Om du inte ser dessa inställningar köpte du inte domänen genom Google. Då måste du i stället logga in på domänvärden direkt. Behöver du hjälp läser du Identifiera din domänvärd.

Innan jag registrerade mig för G Suite

Om du redan ägde domänen när du registrerade dig för G Suite loggar du in på kontot på domänvärden för att få åtkomst till inställningarna. Domänvärden är vanligtvis där du köpte domänen. Om du inte vet vem värden är läser du Identifiera domänvärden.

Om du behöver verifiera domänens ägarskap följer du dessa anvisningar.

Från mitt gmail.com-konto

Du använder e-post för företaget från G Suite.

Om du inte låste upp ytterligare funktioner:

Följ anvisningarna på Hantera din domän för användare av företags-e-post.

Om du låste upp ytterligare funktioner:

Om du låste upp företagsfunktioner (till exempel för att skapa företagsadresser för andra i teamet) hittar du vissa inställningar i administratörskonsolen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Domäner följt av Hantera domäner från startsidan för administratörskonsolen.

Du måste kanske klicka på Fler kontroller längst ned för att Domäner ska visas.

Information och inställningar för domänerna visas.

Visas inte inställningen som du behöver loggar du in på domänvärden direkt och kommer åt inställningen därifrån. Behöver du hjälp läser du Identifiera din domänvärd.

… från Google Domains-kontot
  1. Logga in på Google Domains med det Google-konto som hanterar domänen. Om det är ett annat än administratörskonto för G Suite kan du behöva byta konto först.
  2. Hantera domäninställningarna för G Suite med syntetiska poster eller lägg till dina egna resursregister manuellt.

Jag behöver fortfarande hjälp eftersom …

… jag inte hittar vissa domäninställningar

Visas inte inställningen som du behöver loggar du in på domänvärden direkt och kommer åt inställningen därifrån. Behöver du hjälp läser du Identifiera din domänvärd.

… jag inte kan logga in

Om du har glömt lösenordet läser du Återställ administratörslösenordet.

Om du fortfarande har problem med att logga in läser du Jag kan inte få åtkomst till administratörskonsolen.

… mitt G Suite konto är avstängt

Om G Suite-kontot är avstängt måste du återuppta tjänsten innan du får åtkomst till domäninställningarna.