Een domein aanschaffen bij een Google-partner

Als u Google-services wilt gebruiken binnen uw organisatie, maar u nog geen domeinnaam heeft, kunnen we u helpen er een aan te schaffen. Selecteer wanneer u zich aanmeldt voor een Google Cloud-product de optie Een nieuw domein kopen. We helpen u dan een beschikbaar domein aan te schaffen bij een van onze domeinhostpartners. Daarna stellen we uw Google-services in voor dat domein.

Opmerking: Als u via Google een domein aanschaft van een Google-partner, is het eenvoudiger aan de slag te gaan met bepaalde Google-services. Het heeft echter geen invloed op uw positie in de zoekresultaten van Google.

Over onze domeinhostpartners

Over onze domeinhostpartners

Google heeft partnerschappen met Google Domains en bedrijven als GoDaddy.com, eNom.com en DomainDiscount24.com, om onze klanten domeinregistratie en -hosting te bieden.

Als u een domein aanschaft tijdens het aanmelden, krijgt u een account (buiten Google) bij een van deze partners. Hier hosten zij de DNS-records van uw domein. Deze worden gebruikt voor zaken als het instellen van e-mail voor uw gebruikers en het maken van uw zakelijke webadressen.

Zolang u echter uw domein gebruikt met Google-services, hoeft u niet naar dit externe account te gaan. Wij configureren de DNS-records van uw domein, zodat u e-mail, webadressen en andere services kunt instellen zonder uw Google-beheerdersconsole te verlaten.

De voordelen van het aanschaffen van een domein bij een partner

Wanneer u een domeinnaam aanschaft bij een van onze partners, krijgt u het volgende:

• Eenvoudig instellen van e-mail
    U kunt onmiddellijk e-mails verzenden en ontvangen in uw nieuwe domein. (De MX-records van uw domein wijzen automatisch naar de e-mailservers van Google.)
  • Aangepaste serviceadressen
    U kunt services bereiken op eenvoudig te onthouden adressen, zoals mail.uwdomein.com of agenda.uwdomein.com.
  • Automatisch verlengen via de beheerdersconsole
    U schaft uw domein in eerste instantie aan voor een jaar. Daarna moet u uw abonnement verlengen bij uw domeinhost. U kunt uw abonnement automatisch laten verlengen in de Google-beheerdersconsole.
  • Volledige DNS-controle en domeinbeheer
    Ook al stellen wij automatisch uw domein in voor Google-services, u heeft nog steeds de volledige controle over de DNS-instellingen van uw domein. U kunt deze instellingen openen om ondersteuning toe te voegen voor niet-Google-services of om contact op te nemen met uw domeinhost. U kunt eenvoudig uw externe domeinhostaccount bereiken via de Google Admin Console.
  • Gratis een domein vergrendelen
    Onze partners bieden extra beveiliging om u te beschermen tegen onrechtmatige domeinoverdrachten.

Uw domein aanschaffen

Van toepassing op G Suite en Cloud Identity Premium.

1. Meld u aan voor G Suite of Cloud Identity Premium en volg de instructies die verschijnen waarin u informatie moet opgeven over u en uw bedrijf.
  2. Wanneer u wordt gevraagd uw domeinnaam op te geven, selecteert u de optie Een nieuw domein kopen. Voer de naam in die u wilt registreren en selecteer het juiste hoofddomein (.com, .edu, enzovoort).
  3. Klik op Beschikbaarheid controleren.

Google controleert of de gewenste domeinnaam beschikbaar is. Als iemand deze naam al heeft geregistreerd, moet u een andere naam proberen. Blijf namen proberen tot er een beschikbaar is. Vul dan de resterende velden in om uw Google-account te maken.

Kies deze naam zorgvuldig. Het is niet eenvoudig uw primaire domeinnaam later te wijzigen. Als uwkeuze.com niet beschikbaar is, kunt u uwkeuze.net proberen. Bekijk voor meer informatie Uw primaire domeinnaam kiezen.

Alle aankopen zijn definitief.

Nadat u uw domein heeft aangeschaft

• Belangrijk: Controleer uw e-mail en reageer op de e-mail waarin u wordt gevraagd uw contactgegevens te verifiëren. Dit wordt vereist door ICANN (het overkoepelende orgaan voor domeinregistratie) om de registratie van uw domein te voltooien.
  • Beheer verlenging van de domeinregistratie in de beheerdersconsole.
  • Beheer de DNS-instellingen van uw domein met een account bij uw domeinhost buiten Google. Zie Toegang tot DNS-records van een partnerhost voor meer informatie.