Identifiera din domänregistrar

En domänregistrar är en internettjänst som hanterar ditt domännamn, t.ex. example.com. Domänregistraren använder DNS-poster för att koppla ditt domännamn till e-post, webbplatser och andra webbtjänster. Några populära domänregistrarer är GoDaddy, Squarespace och IONOS.

Google Workspace använder DNS-poster för att

• verifiera att du äger domänen
  • dirigera företagets e-postmeddelanden till Googles e-postservrar.

Utöka alla  |  Komprimera alla

Hitta din domänregistrar

Kontrollera dina faktureringsuppgifter

Domänregistraren är normalt där du köpte domännamnet. Om du inte kommer ihåg vem din domänregistrar är söker du i e-postarkiven efter faktureringsposter om registrering eller överföring av ditt domännamn.

Domänregistraren anges på din faktura.

Använda ICANN-sökning

Om du inte hittar faktureringsuppgifterna kan du söka efter domänregistraren online. ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) är en ideell organisation som samlar domäninformation. Använd sökverktyget ICANN för att hitta din domänregistrar.

1. Öppna lookup.icann.org.
  2. Ange ditt domännamn i sökfältet och klicka på Sök.
  3. På resultatsidan rullar du ned till Registrarinformation.
    Registraren är vanligtvis din domänregistrar.

Domänåterförsäljare

Vissa domäner drivs av återförsäljare via en separat registrar. Om du inte kan logga in hos din angivna registrar eller om registrarfältet är tomt kan din domänregistrar vara en återförsäljare.

1. På resultatsidan för ICANN-sökningar bläddrar du ned till Raw Registry RDAP Response (RDAP-svar för råregister).
  2. Leta efter posten Reseller (Återförsäljare).
  3. Öppna återförsäljarens webbplats.
  4. Logga in med de uppgifter du använde när du köpte(eller överförde) domänen.
    Om du har glömt lösenordet kontaktar du återförsäljarens supportteam.

Om det inte finns någon återförsäljare kontaktar du den angivna registrarens supportteam för hjälp.

Externa DNS-registratorer

Flera DNS-registreringstjänster från tredje part, till exempel ClouDNS.net och FreeDNS, erbjuder anpassade DNS-registratorer. Om du använder en extern DNS-registrar för domänen är registraren som anges i ICANN-sökningen inte platsen där din domänregistrering hanteras.

Logga in på din externa DNS-registrar för att få åtkomst till dina domänregistreringar.

Få support

Om du behöver hjälp med att identifiera domänregistraren kan du kontakta supporten för Google Workspace

Nästa steg

När du har identifierat domänregistraren kan du:

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.