Identifiera din domänvärd

Vad är en domänvärd?

En domänvärd är en internettjänst som hanterar ditt domännamn, till exempel dindomän.com. Domänvärden använder DNS-poster för att koppla ditt domännamn till e-post, webbplatser och andra webbtjänster. Bland de populära domänvärdarna finns exempelvis GoDaddy™, enom®, DreamHost{0® och 1&1℠.

I Google Cloud används DNS-poster för att konfigurera onlinetjänster. Om du exempelvis vill koppla din domän till G Suite lägger du till DNS-poster hos domänvärden. Vi ger dig steg för steg-instruktioner men livehjälp från G Suites supportteam är tillgänglig dygnet runt alla dagar.

Hitta domänvärden

Kontrollera dina faktureringsuppgifter

Domänvärden är normalt där du köpte domännamnet. Gör så här om du inte kommer ihåg vem din domänvärd är:

1. Sök i e-postarkiven efter faktureringsuppgifter om registrering eller överföring av ditt domännamn. (Domänvärden anges på din faktura.)
  2. Besök domänvärdens webbplats.
  3. Logga in med de uppgifter du använde när du köpte eller överförde domänen.
    Om du har glömt lösenordet kontaktar du domänvärdens supportteam.
Använd sökfunktionen WHOIS lookup

Om du inte kan hitta faktureringsuppgifterna söker du efter domänvärden online:

1. Öppna WHOIS lookup, som tillhandahålls av ICANN, en ideell organisation som samlar domäninformation.
  2. Ange ditt domännamn i sökfältet och klicka på Lookup (Sök).
  3. På resultatsidan letar du upp avsnittet Registrar.
    Registraren är vanligtvis din domänvärd. Exempel:

Webbadress: www.polarmatix.com
    Registrar: Polarmatix Domain Services

4. Öppna registrarens webbplats på den angivna webbadressen.
  5. Logga in med de uppgifter du använde när du köpte(eller överförde) domänen.
    Om du har glömt lösenordet kontaktar du domänvärdens supportteam.

Domänåterförsäljare

Vissa domäner drivs av återförsäljare via en separat registrar. Om du inte kan logga in hos din angivna registrar eller om registrarfältet är tomt kan din domänvärd vara en återförsäljare.

1. På WHOIS-sökresultatsidan rullar du ned till avsnittet Raw WHOIS Record- (Rå WHOIS-post).
  2. Leta efter posten Reseller (Återförsäljare).
  3. Öppna återförsäljarens webbplats.
  4. Logga in med de uppgifter du använde när du köpte(eller överförde) domänen.
    Om du har glömt lösenordet kontaktar du återförsäljarens supportteam.

Om det inte finns någon återförsäljare kontaktar du den angivna registrarens supportteam för hjälp.

Externa DNS-värdar

Flera DNS-värdtjänster, som ClouDNS.net och FreeDNS, erbjuder anpassat DNS-värdskap. Om du använder en extern DNS-värd för domänen är registraren som anges i WHOIS-sökningen inte platsen där din domänregistrering hanteras.

Logga in på din externa DNS-värd för att få åtkomst till dina domänregistreringar.

Nästa steg

När du har bekräftat domänvärden kan du: