Uw domeinregistreerder identificeren

Een domeinregistreerder is een internetservice die uw domeinnaam beheert, bijvoorbeeld example.com. Domeinregistreerders gebruiken Domain Name System-records (DNS) om uw domeinnaam te koppelen aan e-mail, websites en andere webservices. Populaire domeinregistreerders zijn onder andere GoDaddy, Squarespace en IONOS.

Google Workspace gebruikt DNS-records voor het volgende:

• Verifiëren dat u de eigenaar bent van uw domein
  • E-mailberichten van uw bedrijf doorsturen naar e-mailservers van Google

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Uw domeinregistreerder zoeken

Uw factureringsgegevens controleren

Uw domeinregistreerder is meestal het bedrijf waarbij u uw domeinnaam heeft aangeschaft. Als u niet meer weet wie uw domeinregistreerder is, zoekt u in uw e-mailarchieven naar factureringsgegevens over registratie of overdracht van uw domeinnaam.

Uw domeinregistreerder staat vermeld op de factuur.

ICANN-lookup gebruiken

Als u uw factureringsgegevens niet kunt vinden, kunt u online zoeken naar uw domeinregistreerder. De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) is een non-profitorganisatie die domeingegevens verzamelt. Gebruik de ICANN Lookup-tool om te zien wie uw domeinregistreerder is.

1. Ga naar lookup.icann.org.
  2. Voer in het zoekveld uw domeinnaam in en klik op Lookup (Zoeken).
  3. Scroll op de pagina met resultaten naar Registrar Information (Gegevens registreerder).
    De registreerder is meestal uw domeinregistreerder.

Domeinresellers

Sommige domeinen worden door resellers geregistreerd bij een aparte registreerder. Als u niet kunt inloggen bij de vermelde registreerder of als het veld met de registreerder leeg is, is uw domeinregistreerder misschien een reseller.

1. Scroll op de pagina met resultaten van ICANN-lookup naar Raw Registry RDAP Response.
  2. Zoek naar de invoer Reseller.
  3. Ga naar de website van de reseller.
  4. Log in met de inloggegevens die u heeft gebruikt toen u uw domein kocht (of overzette).
    Als u uw wachtwoord bent vergeten, neemt u contact op met het supportteam van de reseller.

Als er geen reseller staat, neemt u contact op met het supportteam van de vermelde registreerder voor hulp.

DNS-registreerders van derden

Verschillende DNS-registratieservices van derden, zoals ClouDNS.net en FreeDNS, bieden aangepaste DNS-registratie. Als u een DNS-registreerder van derden gebruikt voor uw domein, worden uw domeinrecords niet beheerd door de registreerder die in de ICANN-lookup staat.

Log in bij uw DNS-registreerder van derden om toegang te krijgen tot uw domeinrecords.

Support krijgen

Als u nog steeds hulp nodig heeft om te achterhalen wie uw domeinregistreerder is, kunt u contact opnemen met Google Workspace-support.

Volgende stappen

Als u weet wie uw domeinregistreerder is, kunt u het volgende doen:

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.