DNS Park: MX-records instellen

Tip! Only Google Workspace customers who want to use Gmail must change their MX records. You can skip this procedure and continue to use your current email provider with Google Workspace.

U kunt Gmail nu instellen als zakelijke e-mail voor uw domein (en uw domein bevestigen als u dit nog niet heeft gedaan).

Hiervoor moet u inloggen bij uw domeinhost en de e-mails voor uw domein laten doorsturen naar de Google Workspace-servers. Het is net zoiets als een adreswijziging doorgeven bij PostNL wanneer u gaat verhuizen, zodat uw post op het juiste adres wordt bezorgd. U wordt stapsgewijs door het proces geleid.

Voordat u begint

• Verifieer dat u de eigenaar bent van uw domein.

U kunt uw domein ook nu verifiëren met een MX-record. We laten u zien hoe dit moet wanneer u de MX-records instelt.

• Maak gebruikersaccounts in Google Workspace voor uw team.

Als uw teamleden al gebruikmaken van e-mail in uw domein (als hun e-mailadres eindigt op uw domeinnaam), moet u hun gebruikersaccounts maken in Google Workspace voordat u de MX-recordinstellingen wijzigt. Anders kunnen ze geen berichten sturen of ontvangen met hun zakelijke adres in Gmail.

Uw MX-records wijzigen

Stap 1: Inloggen bij uw domeinhost
  1. Laat de installatie-instructies in de Google Beheerdersconsole open staan.
  2. Open een nieuw tabblad of browservenster en ga naar de site van DNS Park op https://www.dnspark.net.

Er worden twee browservensters weergegeven. Venster 1 bevat de site van de domeinhost en venster 2 de Google-instelwizard.

Wanneer het G Suite-pictogram in deze instructies wordt weergegeven, moet u die stap met de installatiewizard van G Suite voltooien.
  3. Voer op de site van DNS Park uw e-mailadres of de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u heeft gemaakt toen u uw DNS Park-account maakte.

DNS Park Control Center Login Window

4. Klik op Sign In (Inloggen).

Als u uw accountgegevens niet weet, kunt u uw wachtwoord resetten.

Stap 2: Naar de DNS-domeininstellingen gaan
  1. Klik op de site van DNS Park op DNS en selecteer Show all (Alles weergeven).

DNS tab > Show All option

Als u geen DNS-hostingservice heeft, moet u er een kopen en activeren voordat u kunt doorgaan.
  1. Klik op het domein dat u wilt gebruiken met Google Workspace.
  2. Omdat DNS Park uw hostingservice is en niet uw domeinregistreerder, moet u zorgen dat uw domein wijst naar de naamservers van DNS Park. De MX-recordinstellingen worden dan van kracht.
Stap 3: Bestaande MX-records verwijderen
  1. Vink naast alle bestaande MX-records het vakje aan voor Del (Verwijderen).

The Del checkbox is selected to delete the MX record

2. Klik op Update All (Alles updaten) om alle MX-records te verwijderen. Geen zorgen, in de volgende stappen voegt u nieuwe MX-records toe.
Stap 4: Nieuwe MX-records toevoegen

Als u uw e-mails wilt laten doorsturen naar uw Google Workspace-account, moet u nieuwe MX-records toevoegen aan uw domein. U moet de volgende records toevoegen:

MX-serveradres Prioriteit
ASPMX.L.GOOGLE.COM 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10

Belangrijk: Bij sommige registreerders moet u een punt toevoegen na de .COM in het MX-serveradres.

1. Selecteer MX in het dropdownmenu Type.

MX is selected on the Type drop-down list.

2. Vul @ in het veld Mail Domain (E-maildomein) in.
  3. Laat de standaardwaarde 3600 in het veld TTL (Time To Live) staan.
  4. Voer in het veld Order (Volgorde) de prioriteit 1 in.
  5. Voer ASPMX.L.GOOGLE.COM in het veld Mail Server (E-mailserver) in.
  6. Klik op Update All (Alles updaten).

The record has been added.

7. Herhaal stap 1-6. Voer de overige waarden (MX Server address) (MX-serveradres) uit de tabel hierboven in en stel de waarden voor Priority (Prioriteit) in het veld Order (Volgorde) in.

All the MX records have been added.

8. Sla deze stap over als u uw domein al met een andere methode heeft geverifieerd (bijvoorbeeld met een TXT-record, html-bestand of metatag).

Ga als volgt te werk om uw domeineigendom te bevestigen:

1. Ga in de Beheerdersconsole naar het gedeelte Uw verificatiecode ophalen en klik op de knop Kopiëren.

The MX records table is shown and a red circle highlights the Copy button next to the MX verification record.
    2. Plak de waarde in de kolom Value/Answer/Destination/Target (Waarde/Antwoord/Bestemming/Doel).
    3. Zorg dat de prioriteit van de record is ingesteld op Laag of op 15 of hoger.
    Opmerking: Als de verificatiecode wordt geweigerd door uw registreerder, verwijdert u de punt na .com.
Stap 5: Google laten weten dat de nieuwe MX-records kunnen worden gevonden
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Vink de vakjes aan om het volgende te bevestigen:

1. U heeft accounts gemaakt voor alle bestaande e-mailadressen in uw organisatie.

2. U hoeft geen berichten meer te ontvangen bij uw oude e-mailprovider, ze kunnen nu naar Google Workspace worden gestuurd.

3. Klik op Doorgaan.

4. Scroll op de volgende pagina naar beneden en klik op Gmail activeren.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.