DNS Park: MX-records van G Suite instellen

Belangrijk: Als u uw domein heeft aangeschaft bij Google toen u zich aanmeldde voor G Suite, hoeft u Gmail niet in te stellen. U kunt Gmail gewoon gebruiken. Als u bent ingelogd bij de Google-beheerdersconsole, klikt u rechtsboven op de App Launcher Apps en vervolgens Gmail Gmail.

MX-records wijzigen om G Suite te gaan gebruiken

U bent nu klaar om uw domein te verifiëren (indien u dit nog niet heeft gedaan) en Gmail in te stellen als zakelijke e-mailprogramma voor uw domein (uwbedrijf.com).

Hiervoor moet u inloggen bij uw domeinhost en de e-mails voor uw domein laten doorsturen naar de G Suite-servers. Het is net zoiets als een adreswijziging doorgeven bij PostNL wanneer u gaat verhuizen, zodat uw post op het juiste adres wordt bezorgd. U wordt door het proces geleid.

Voordat u begint

U moet het volgende al hebben gedaan:
  • U moet hebben geverifieerd dat u de eigenaar bent van uw domein.

U kunt ook nu verifiëren met een MX-record. We laten u zien hoe dat moet.

• U moet gebruikersaccounts hebben gemaakt in G Suite voor uw team.

Als uw teamleden al gebruikmaken van e-mail in uw domein, moet u hun gebruikersaccounts maken in G Suite voordat u de instellingen voor MX-records van uw domein wijzigt. Anders kunnen ze geen berichten verzenden of ontvangen met hun zakelijke adres in Gmail. U kunt later accounts maken voor nieuwe gebruikers.

Als u de instelwizard heeft geopend (u ziet dan onderstaande pagina), start u bij Stap 1 van de instructies onder MX-records van G Suite toevoegen.

Create new MX records for G Suite step

Als u bovenstaande instelwizard nog niet heeft geopend, volgt u deze stappen om de instelwizard te openen:

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Domeinen.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Domeinen te zien.

3. Klik op Domeinen toevoegen/verwijderen.
  4. Klik op Google MX-records instellen voor uw domein.

Set up Google MX records link

5. Voltooi Stap 1 van het gedeelte MX-records van G Suite toevoegen. Wanneer u alle MX-records van G Suite heeft toegevoegd, klikt u op Ik heb de procedure voltooid om Google te laten weten dat er kan worden gezocht naar de nieuwe MX-records.

Aan de slag

In deze instructies leest u hoe u de MX-records van uw DNS Park-domein kunt updaten. Is DNS Park niet uw domeinhost? Zie de instructies voor andere hosts.

De installatiewizard openen
  1. Ga verder naar stap 2 als u nog bij de beheerdersconsole bent ingelogd.

Als u niet meer bij de beheerdersconsole bent ingelogd, log dan opnieuw in via admin.google.com en voer uw Google Apps-e-mailadres (dit e-mailadres eindigt op @uwbedrijf.com en is geen @gmail.com-adres) en uw wachtwoord in.

2. Klik bovenaan de beheerdersconsole op Gmail installeren.

Set up Gmail button

Als de bovenstaande prompt voor instellen niet wordt weergegeven, kunt u uw MX-records rechtstreeks vanuit de beheerdersconsole instellen. Klik daarvoor eerst op Domeinen en vervolgens op Domeinen toevoegen/verwijderen. Klik vervolgens op Google MX-records instellen voor uw domein. Wanneer u klaar bent met het toevoegen van alle G Suite MX-records, klikt u op Ik heb de procedure voltooid om Google te laten weten dat het tijd is om de MX-records van uw domein te zoeken.

Set up Google MX records link

3. Klik op E-mail instellen om te bevestigen.

Set up email button

4. De stap Inloggen bij de website van uw domeinhost wordt nu weergegeven in de installatiewizard van G Suite. Ga naar stap 1 van de instructies van de installatiewizard.

Log in to your domain host’s website

Instructies voor de installatiewizard

1. Inloggen bij uw DNS Park-account
  1. Sluit de G Suite-installatiewizard niet af.
  2. Open een nieuw browservenster en ga naar de website van DNS Park op https://www.dnspark.net.

Wanneer het G Suite-pictogram in deze instructies wordt weergegeven, moet u die stap met de installatiewizard van G Suite voltooien.
  3. Voer op de DNS park-site uw e-mailadres of de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u heeft gemaakt toen u uw DNS Park-account maakte.

DNS Park Control Center Login Window

4. Klik op Sign In (Inloggen).

U kunt uw wachtwoord opnieuw instellen als u uw accountgegevens niet weet.

5. Vink in de G Suite-installatiewizard het vakje aan voor Ik ben ingelogd.

I have successfully logged in

Klik hieronder voor de volgende stap.
2. De domeininstellingen van DNS Park openen
  1. Klik op de DNS Park-site op DNS en selecteer Show all (Alles weergeven).

DNS tab > Show All option

Als u geen DNS-hostingservice heeft, moet u er een kopen en activeren voordat u kunt doorgaan.
  1. Klik op het domein dat u wilt gebruiken met G Suite.
  2. Omdat DNS Park uw hostingservice is en niet uw domeinregistreerder, moet u ervoor zorgen dat uw domein verwijst naar de naamservers van DNS Park. Hierdoor kan de configuratie van uw MX-records in werking treden.
  3. Vink in de installatiewizard van G Suite het selectievakje Ik ben ingelogd bij mijn domeinhost aan en klik eronder voor de volgende stap.

Klik hieronder voor de volgende stap.
3. Bestaande MX-records verwijderen
  1. Vink naast alle bestaande MX-records het vakje Del aan.

The Del checkbox is selected to delete the MX record

2. Klik op Update All (Alles updaten) om alle MX-records te verwijderen. Maak u geen zorgen. In de volgende stappen voegt u nieuwe MX-records toe.
  3. Vink in de G Suite-installatiewizard het vakje aan voor Ik heb de bestaande MX-records verwijderd.

I have deleted existing MX record checkbox

Klik hieronder voor de volgende stap.
4. Nieuwe MX-records toevoegen

Als u uw e-mails naar uw G Suite-account wilt laten doorsturen, moet u nieuwe MX-records aan uw domein toevoegen. U moet de volgende records toevoegen:

MX-serveradres Prioriteit
ASPMX.L.GOOGLE.COM. 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
Opmerking: Deze waarden zijn van de e-mailservers van G Suite. We hebben vijf servers vermeld, voor het geval er een niet werkt of onderhoud nodig heeft.
  1. Selecteer MX in de vervolgkeuzelijst Type

MX is selected on the Type drop-down list.

2. Vul @ in het veld Mail Domain (E-maildomein) in.
  3. Laat de standaardwaarde 3600 in het veld TTL (Time To Live) staan.
  4. Voer in het veld Order (Bestelling) de prioriteit 1 in.
  5. Voer ASPMX.L.GOOGLE.COM. in het veld Mail Server (E-mailserver) in.
  6. Klik op Update All (Alles updaten).

The record has been added.

7. Herhaal stap 1 t/m 6. Voer de overige waarden (MX Server address) (MX-serveradres) uit de tabel hierboven in en stel de waarden voor Priority (Prioriteit) in het veld Order (Bestelling) in.

All the MX records have been added.

8. Sla deze stap over als u uw domein al met een andere methode heeft geverifieerd (bijvoorbeeld met een TXT-record, HTML-bestand of metatag).

Ga als volgt te werk om uw domein te verifiëren:

1. Zoek de unieke MX-verificatierecord in de G Suite-instelwizard.
    2. Kopieer de hele record (deze eindigt op mx-verification.google.com) en plak deze in de kolom Waarde/Antwoord/Bestemming/Doel.
    3. Zorg dat de prioriteit van de record is ingesteld op Laag of op 15 of hoger.

MX records table with the verification record at the top.

9. Vink in de installatiewizard van G Suite het selectievakje Ik heb MX-records gemaakt met deze waarden. aan en klik eronder voor de volgende stap.

I created MX records with these values checkbox

5. Installatie van MX-records voltooien
  1. Ga terug naar de G Suite-instelwizard in het eerste tabblad of venster.
  2. Klik verder door de rest van de stappen in de wizard.
  3. Klik op Verifiëren of Ik heb de procedure voltooid om Google te laten weten dat er kan worden gezocht naar de nieuwe MX-records.

Gefeliciteerd. De zakelijke e-mails voor uw domein worden nu doorgestuurd naar de e-mailservers van G Suite.

Opmerking:

• Het kan enkele uren duren voordat de records zijn geüpdatet. U ontvangt nieuwe e-mailberichten mogelijk niet meteen in Gmail. Tot die tijd blijft u berichten ontvangen via uw oude e-mailprovider.
  • Als u het bericht Validatie voor het instellen van MX-records wordt uitgevoerd langer dan een paar uur ziet in de beheerdersconsole, moet u controleren of u de MX-adresrecords en -prioriteiten juist heeft ingevoerd in de DNS-records bij uw host.
  • Neem contact op met G Suite-ondersteuning als u hulp nodig heeft bij het wijzigen van uw MX-records.