Een CNAME-record toevoegen aan de DNS-records van uw domein

U moet mogelijk een CNAME-record bij uw domeinhost toevoegen om uw domeineigendom te bevestigen of uw beheerderswachtwoord te resetten. Uw domeinhost is meestal het bedrijf waar u uw domeinnaam heeft gekocht (zoals GoDaddy, Enom of Name.com). U moet mogelijk ook een CNAME-record bij uw domeinhost toevoegen als u bezig bent met het toewijzen van uw website.

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Stap 1. Inloggen bij uw domeinhost
  1. Lees Uw domeinhost identificeren als u niet weet wie dit is.
  2. Open een browsertabblad of -venster en log in op de website van uw host.
Stap 2: Uw unieke CNAME-record ophalen

U krijgt een unieke CNAME-record voor uw domein als u Google Workspace instelt of als u het beheerderswachtwoord reset.

Tekst wordt weergegeven voor CNAME Label/Host en Bestemming/Doel.

Houd de pagina met deze record open. U heeft deze later weer nodig.

Stap 3: De CNAME-record toevoegen aan de DNS-records van uw domein

Als u niet bekend bent met CNAME-records, neemt u contact op met uw domeinhost voor hulp. U kunt de onderstaande e-mailtemplate gebruiken als u het supportteam belt of e-mailt.

Volg de onderstaande stappen om de CNAME-record toe te voegen aan uw domeinhost. Raadpleeg de documentatie van uw domeinhost voor specifiekere instructies.

1. Ga naar de DNS-records van uw domein.
  2. Voeg een record toe aan uw DNS-instellingen en selecteer CNAME als het recordtype.
  3. Ga terug naar het eerste venster of tabblad en kopieer de inhoud van het veld Label/Host.
  4. Plak dit in het veld Label of Host in uw DNS-records.
  5. Ga terug naar het eerste venster of tabblad en kopieer de inhoud van het veld Bestemming/Doel.
  6. Plak dit in het veld Destination (Bestemming) of Target (Doel) in uw DNS-records.

De record moet lijken op een van de tabellen hieronder:

CNAME-record voor verificatie

Recordtype Veld Label/Host Time To Live (TTL) Veld Bestemming/Doel
    CNAME XXXXXXXXXXXX 3600 of de standaardwaarde laten staan xx-XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
    XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
    .domainverify.googlehosted.com

CNAME-record voor wachtwoord resetten

Recordtype Veld Label/Host Time to Live (TTL) Veld Bestemming/Doel
    CNAME googleXXXXXXXXXXXXXXXX 3600 google.com

7. Sla de record op.
    Het kan 72 uur duren voordat wijzigingen aan CNAME-records zijn doorgevoerd, maar dit gebeurt meestal veel eerder.
  8. Ga terug naar het deelvenster voor het instellen of resetten van het wachtwoord in het andere browservenster en voer de volgende stappen uit.
E-mailtemplate voor hulp van uw domeinhost

Gebruik deze template om uw domeinhost te e-mailen als u hulp nodig heeft bij het toevoegen van de unieke CNAME-record aan uw DNS-records. Plaats uw unieke tekst voor Label/Host en Bestemming/Doel in de e-mail voordat u deze verzendt naar het ondersteuningsteam van uw domeinhost.

Beste ondersteuningsmedewerker,

Wilt u me helpen een CNAME-record toe te voegen aan de DNS-records van mijn domein?

Mijn domein is:

Mijn CNAME-record (bestemming/doel) is:

Mijn CNAME-record (host/label) wijst naar:

U kunt contact met me opnemen via:

Hartelijk bedankt,
<uw naam>
Een CNAME-record toevoegen om uw website toe te wijzen
U kunt CNAME-records ook gebruiken om een webadres te wijzigen of een aangepast webadres te maken. Hiervoor moet u de CNAME-recordwaarden invoeren.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.