Felsöka versionsfel

Google Workspace Migration för HCL Notes

Viktigt! Google har meddelat att de stänger GWMHN och upphör med support och underhåll för produkter den 20 november 2024. Efter detta datum kanske produkten inte fungerar som förväntat och supporttjänsterna är inte tillgängliga för att hjälpa dig.

Om du använder Google Workspace Migration for HCL Notes (GWMHN) för att migrera återkommande kalenderhändelser kan du ibland märka att viktig händelseinformation saknas i en användares kalender. I dessa fall markeras händelsen som ett versionsfel i kalendern.

Viktigt! Google Cloud Supporten kan inte garantera att alla händelser migreras och vi tillhandahåller inte heller felsökning på händelsenivå. Läs därför stegen i den här artikeln.

Vad är ett versionsfel?

Ett versionsfel uppstår när GWMHN inte kan skapa ett uttryck för en upprepningsregel (RRULE) för en återkommande händelse, eftersom ett eller flera nyckelvärden saknas från Notes-händelsen. De värden som oftast saknas är RepeatUnit och RepeatInterval. Dessa värden används för att bestämma värdena FREQ och INTERVAL för en repetitionsregel.

Till exempel har en återkommande händelse som inträffar dagligen RepeatUnit-värdet D och RepeatInterval-värdet 1. Dessa värden används för att skapa följande RRULE-uttryck: "RRULE:FREQ=DAILY;INTERVAL=1;UNTIL=YYYYMMDDTHHMM000Z"

Kan jag ignorera versionsfel?

Börja med att avgöra om felet inträffade för organisatören eller en deltagare:

1. Leta upp händelsens överordnade dokument.
  2. Högerklicka på det överordnade dokumentet och välj Dokumentegenskaper.
  3. Klicka på den andra fliken och visa listan över objekt. Kontrollera värdet för egenskapen Ordförande (organisatör).
  4. Välj ett alternativ för att avgöra om versionsfelet inträffade för organisatören eller en deltagare:
    • Kontrollera migreringsprofilen i GWHHN.
    • Kontrollera e-postdatabasens namn, som ska visas som namnet på Notes-användaren.
    • Använd menyalternativet Verktyg-Inställningar för att verifiera namnet på e-postdatabasens ägare.
  5. Jämför organisatören med användaren som drabbades av versionsfelet.

Om de inte stämmer överens kan du ignorera felet.

Om versionsfel uppstår i en deltagares kopia av händelsen migreras organisatörens kopia fortfarande korrekt och deltagarens kalendrar uppdateras därefter.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.