Visa och redigera enhetsinformation

Du kan ange, visa och ändra identifierande information för en enhet i Googles administratörskonsol. Informationen omfattar namn, tillgångs-id, anpassad plats och anteckningar för en enhet.

Öppna alla   |   Stäng alla

Visa eller spara enhetsinformation

Du kan visa enhetshistorik, diagnostikresultat och ansluten kringutrustning. Du kan även spara en lista över dina enheter.

Visa information om en enhet
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Go to Menu följt av Devicesföljt avGoogle Meet hardwareföljt avDevices.
  3. Välj ett alternativ:
  4. Utöka avsnittet Enhetsinformation genom att klicka på det.
    Följande information visas:
    • Modell
    • Serienummer
    • Google Chrome-version
    • Wi-Fi MAC-adress
    • Ethernet MAC-adress
    • Registreringsdatum
    • Plattformsversion
    • Firmwareversion
    • TPM-firmwareversion
    • Startläge
    • Enhets-id
    • Visa energisparläge
    • Namn
    • Resurs-id
    • Anpassad plats
    • Anteckningar
    • Automatisk zoom
    • Ljudbearbetning i programvaran
    • Personlig kalender
    • Byggnadens namn
    • Golv
    • Ansluten kringutrustning
    • Diagnostik
  5. I avsnittet Ansluten kringutrustning klickar du på Visa historik.
    En lista över de senaste händelserna med kringutrustning visas.
  6. I avsnittet Diagnostik ser du resultaten från de senaste diagnostiska testerna.
Ladda ned en lista över enheter

Som administratör kan du exportera en lista över dina enheter till Google Kalkylark eller ladda ned listan som en CSV-fil. Du kan behöva ett kalkylark med enheter för lagerantal eller felsökning. Listan innehåller värden som enhetsnamn, status, ansluten kringutrustning, operativsystemversion och IP-adress.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avGoogle Meet-maskinvaraföljt avEnheter.
  3. Klicka på Ladda ned i rutan Enheter

4. Välj om du vill exportera listan till Google Kalkylark eller ladda ned en CSV-fil.

5. Klicka på Ladda ned.
    En länk visas uppe till höger under Uppgifter .

6. Klicka på länken för att visa listan.

Namn   Beskrivning
adminConsoleUrl   Dirigera webbadressen till enhetssidan på Googles administratörskonsol
deviceId   Enhets-id
deviceName   Enhetsnamn
status   Status för administration
orgUnitPath   Organisationsenhet
modell   Maskinvarumodell
serialNumber   Serienummer
lastEnrollmentTime   Datum och tid för registrering eller avregistrering
annotatedAssetId   Anpassat fält: Resurs-id
annotatedUser   Anpassat fält: Användare
anteckning   Anpassat fält: Anteckning
annotatedLocation   Anpassat fält: Plats
assignedCalendarResourceEmail   E-postadress för tilldelad kalenderresurs
lastPeripheralReport   Datum och tid för den senaste rapporten om kringutrustning
connectedCameras   Anslutna kameror*
connectedSpeakers   Anslutna högtalare*
connectedMicrophones   Anslutna mikrofoner*
connectedTouchScreens   Anslutna pekskärmar*
connectedRemotes   Anslutna fjärrkontroller
defaultCamera   Standardkamera
defaultSpeaker   Standardhögtalare
defaultMicrophone   Standardmikrofon
osVersion   Chrome OS-version
bootMode   Startläge
platformVersion   Plattformsversion
firmwareVersion   Firmwareversion
wifiMacAddress   Wi-Fi MAC-adress
ethernetMacAddress   Ethernet MAC-adress
lastSync   Senast synkroniserad med policyinställningar
selectedCamera   Vald kamera
selectedSpeaker   Vald högtalare
selectedMicrophone   Vald mikrofon
ipAddresses   Aktiva IP-adresser
volumeDefaultMode   Standardläge för volym
volumeLevel   Volym
whiteboardingMode   Whiteboard-läge
videoConferencingMode   Videokonferensläge
pairedMeetHardwareDeviceId   Enhets-id för parkopplad Meet-maskinvara
occupancyDetection   Beläggningsidentifiering
denoiser   Denoiser
setHomeMode   Ställ in hemläge
thirdPartyControlApiUrl   Webbadress för tredje parts kontroll-API
thirdPartyControlWebUiUrl   Webbadress för tredje parts kontrollwebbgränssnitt
integrationId   Integrations-id
eolDate   Nedläggningsdatum
connectionStatus   Anslutningsstatus
ipAddressEthernet   IP-adress i Ethernet
preferredFramingInitialStates   Initiala statusvärden för inramning

* Innehåller en JSON-kodad lista över strängar.

Redigera uppgifter för en enhet

Du kan uppdatera en enhets namn, tillgångs-id, anpassad plats och anteckningar. Du kan också aktivera eller inaktivera automatisk zoom.

Ange identifierande information om din enhet
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avGoogle Meet-maskinvaraföljt avEnheter.
  3. Välj ett alternativ:
  4. Utöka avsnittet Enhetsinställningar genom att klicka på det
  5. Klicka på Redigera .
  6. Ange önskad information i fälten Namn, Tillgångs-id, Användare, Anpassad plats och Anteckningar.
  7. (Valfritt) Slå på eller Av Automatisk zoom.
(Valfritt) Uppdatera enhetsinformation
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Go to Menu följt av Devicesföljt avGoogle Meet hardwareföljt avDevices.
    • Klicka på Enhetsinställningar om du vill ändra enhetsinställningar.
    • Om du vill tilldela eller uppdatera en kalendertilldelning klickar du på Kalendertilldelning
    • Om du vill använda kringutrustning som standard pekar du på kringutrustning i listan Ansluten kringutrustning och klickar på Ange som standard
    • Om du vill schemalägga ett nytt test manuellt klickar du på Kör diagnostik nu.
Ge enheten ett namn
Under registreringen visas enheter som Namnlös enhet i enhetslistan. Du kan ändra detta till ett beskrivande namn som gör det lättare att identifiera enheten.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avGoogle Meet-maskinvaraföljt avEnheter.
  3. Klicka på den enhet som du vill byta namn på.
  4. Utöka avsnittet Enhetsinställningar genom att klicka på det
  5. Klicka på Redigera .
  6. Skriv det nya namnet.
  7. Klicka på Spara.
Tips: Om du ändrar kalenderresursen som är tilldelad en enhet kan du automatiskt byta namn på enheten. Matcha resursnamnen för enhet och kalender för att göra det lättare att identifiera vilken resurs som hör till vilken enhet.