Migreren vanuit Cloudprinter

Google Cloudprinter is beëindigd in januari 2021 en wordt niet meer ondersteund.

Apparaten in alle besturingssystemen kunnen niet meer afdrukken met Google Cloudprinter. We raden je aan een alternatieve afdrukoplossing te zoeken en je afdrukservices over te zetten.

Aanbevolen afdrukopties

• Afdrukken (CUPS) voor ChromeOS-apparaten.
  • Voor andere apparaten of als je verschillende besturingssystemen gebruikt, raden we de afdrukinfrastructuur van het betreffende platform aan of raden we je aan samen te werken met een afdrukpartner.
Afdrukken (CUPS) voor Chrome-apparaten

Voor ChromeOS-apparaten kun je in de Google Beheerdersconsole CUPS instellen om af te drukken op lokale en netwerkprinters. Zie Lokale en netwerkprinters beheren.

Net als bij Cloudprinter kun je printers beheren voor je gebruikers. Dit geldt onder andere voor het volgende:

• Je kunt standaardinstellingen voor gebruikers beheren voor dubbelzijdig afdrukken en afdrukken in kleur.
  • Je kunt een gebruikersaccount en bestandsnaam laten toevoegen aan de IPP-koptekst van een afdruktaak via een beveiligde IPPS-verbinding. Hierdoor worden afdrukfuncties van derden aangezet, zoals beveiligd afdrukken en het bijhouden van afdrukgebruik.
  • U kunt geavanceerde afdrukfuncties instellen, zoals nieten, invoer- en uitvoerlades en afdrukken met een pincode.
  • U kunt afdrukken met een pincode beheren. Hiermee kunnen gebruikers een pincode opgeven als ze een afdruktaak versturen en de afdruktaak vrijgeven door de pincode op de printer in te voeren.
    Opmerking: Afdrukken met een pincode wordt alleen ondersteund via een HTTPS-verbinding of beveiligde IPPS-verbinding.
  • Je kunt extensie-API's gebruiken waarmee derden toegang hebben tot metadata van afdruktaken en afdruktaken kunnen versturen.

Zie Chrome-beleid instellen voor gebruikers of browsers voor meer informatie over hoe je afdrukbeleid kunt configureren.

Toekomstige functies voor afdrukken (CUPS)

Beschikbaar voordat Google Cloudprinter wordt beëindigd

• Ondersteuning voor externe CUPS-printservers, inclusief verificatie.
  • Beleid voor de configuratie van verbindingen met externe CUPS-afdrukservers.
  • API's voor printerbeheer.
Afdrukpartners

Naast afdrukken (CUPS) kun je de afdrukservices van een afdrukpartner gebruiken. Volg de links hieronder voor meer informatie over onze afdrukpartners.

Zie Afdrukken via een afdrukpartner instellen om de afdrukservices van een afdrukpartner in te stellen in de Beheerdersconsole.

Opslaan in Google Drive vanuit het afdrukvoorbeeld

Na december 2020 is de optie 'Opslaan in Drive' niet meer beschikbaar voor Windows-, MacOS- en Linux-apparaten. Je kunt documenten opslaan in Google Drive vanuit het afdrukvoorbeeld.

Opslaan vanuit het afdrukvoorbeeld

Belangrijk: Zorg dat je de extensie Opslaan in Google Drive hebt geïnstalleerd.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Open de pagina, de afbeelding of het bestand dat je wilt afdrukken.
  3. Selecteer Bestanden danAfdrukken. Of gebruik een sneltoets:
    • Windows en Linux: Ctrl + P
    • Mac: ⌘ + P
  4. Ga naar de lijst Bestemming in het vak en selecteer Opslaan in Drive.
    Als Opslaan in Drive er niet bijstaat, selecteert u Meer tonen... en selecteert u de optie daar.
  5. Selecteer Opslaan.

Opslaan met Drive File Stream:

Belangrijk: Als u bestanden wilt opslaan in Google Drive vanuit het afdrukvoorbeeld, moet Drive File Stream zijn geïnstalleerd.

1. Klik op Pdf opslaan.
  2. Upload de pdf naar Drive File Stream.

Uploaden naar Drive via de webversie van Drive:

1. Klik op Pdf opslaan.
  2. Ga naar drive.google.com.
  3. Klik op + en selecteer Bestand uploaden.
  4. Selecteer een map.

Volgende stappen