Domeinen van verschillende accounts samenvoegen

U kunt domeinen uit verschillende beheerde Google-accounts, zoals Google Workspace of Cloud Identity, samenvoegen in één account. U kunt dan gebruikers en services beheren vanuit één Beheerdersconsole. Gebruikers in die domeinen kunnen dan Google-services delen.

Voordat u begint

Voer deze procedure uit op een moment dat het voor uw bedrijf of organisatie geen problemen oplevert als het systeem langere tijd niet werkt. U kunt uw secundaire of aliasdomein mogelijk tijdelijk niet gebruiken.

Kies ook welk account u wilt gebruiken als het hoofddomein. Alleen het hoofddomein kan aangepaste webadressen en domeinaliassen hebben.

Accounts die zijn gekoppeld aan een Google Play-ontwikkelaarsaccount

Als u deze accounts naar een nieuw domein verplaatst, worden ze ontkoppeld. Nadat u het gebruikersaccount uit het oude domein heeft verwijderd, moet u een Play-ontwikkelaarsaccount maken met een nieuw account. Vraag of apps kunnen worden overgezet naar het nieuwe account. Zie Apps overzetten naar een ander ontwikkelaarsaccount voor meer informatie.

Stap 1: Google Workspace-gegevens opslaan

Download Google Workspace-gegevens die u wilt opslaan. Dit zijn bijvoorbeeld Gmail-berichten, Google Agenda-afspraken, Currents-content en bestanden die zijn opgeslagen in Google Drive. De makkelijkste manier om gebruikersgegevens te downloaden en exporteren is met de Data Export-tool. Zie De gegevens van uw organisatie exporteren voor meer informatie.

Stap 2: Domeinen samenvoegen in één account

Belangrijk: Als u een account verwijdert uit de Beheerdersconsole, is dit definitief. Het account kan niet worden hersteld.
  1. Zeg uw Google Workspace- of Cloud Identity-abonnement op en verwijder alle accounts, op één na. Ga afhankelijk van uw abonnement voor meer informatie naar:
  2. Kies een optie in het account dat u wilt behouden: