Hantera Kalender för användarna

Som administratör för organisationen kan du styra hur teamet använder Google Kalender för att boka möten, dela scheman, samarbeta i teamkalendrar med mera.

Som administratör kan du:

Delningsinställningar för Kalender.

Ange delningsalternativ

Använd Googles administratörskonsol för att ange hur användare kan dela sin primära kalender och sina händelser med personer inom och utanför organisationen. Mer information finns i Ange alternativ för kalenderdelning.

Skapa resurser.

Skapa och schemalägga resurser

Skapa resurser som användarna kan lägga till i sina händelser, exempelvis mötesrum, projektorer, företagsbilar eller annat som personer i organisationen kan tänkas schemalägga. När du har skapat och delat en resurs med användarna kan de lägga till resurserna i händelser. Mer information finns i Skapa byggnader, funktioner och kalenderresurser.

Videokonferenser i Kalender.

Styra videokonferenser för händelser

Styr om länkar till videomöten i Google Meet läggs till automatiskt i kalenderhändelser. Du kan även välja vilka tillägg för videokonferenser som är tillgängliga för användarna eller göra ett tillägg till standardleverantör. Mer information finns i Styra konferenser för kalenderhändelser.

Migrera och synkronisera dina kalendrar

Om organisationen går över till Google Workspace från ett annat system kan du migrera användarnas data. Om personer i organisationen vill fortsätta använda sitt gamla kalendersystem finns det synkroniseringsverktyg som hjälper dem hålla sin kalenderdata uppdaterad. Mer information finns i Migrera och synkronisera dina kalendrar.

Hantera händelser för raderade användare.

Avbryt eller överför kalenderhändelser innan du raderar en användare

Om en användare lämnar organisationen kan du välja hur händelserna ska överföras eller automatiskt radera händelserna när du raderar användaren. Mer information finns i Avsluta eller överför kalenderhändelser innan du raderar en användare.

Lägg till ytterligare ett krypteringslager för händelser

Om organisationen arbetar med känslig immateriell egendom eller verkar i en starkt reglerad bransch kan du låta användarna skapa händelser med beskrivningar och bilagor som är krypterade på klientsidan. Mer information finns i Om kryptering på klientsidan.

Relaterade ämnen