Skapa en alternativ säker rutt för en krypteringstjänst från tredje part

Du kan ändra ruttbeteendet för meddelanden som kräver säker transport genom att skapa en säker potentiell alternativrutt med inställningen Alternativ säker rutt. Om du har en krypteringstjänst från tredje part kan du använda inställningen Alternativ säker rutt och skicka trafik som annars skulle vara osäker via den.

Obs! Innan du konfigurerar inställningen för den alternativa säkra rutten måste du lägga till e-postrutter på fliken Värdar. Du måste lägga till värden som innehåller relevant nivå av TLS-leverans som du vill använda.

Skapa en alternativ säker rutt för domänen

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Appar följt av G Suite följt av Gmail följt av Avancerade inställningar på startsidan för administratörskonsolen.

Tips! Om du vill se Avancerade inställningar rullar du längst ned på Gmail-sidan.

3. Välj organisationsenheten på toppnivå till vänster.
  4. Bläddra till avsnittet Rutt och sedan till Alternativ säker rutt.
    • Om inställningen är Inte konfigurerad ännu håller du muspekaren över inställningen och klickar på Konfigurera.
    • Om inställningen är Tillämpas lokalt håller du muspekaren över inställningen och klicka på Redigera för att redigera den.
  5. Ange en kort beskrivning som visas i inställningsöversikten.
  6. Välj alternativet Använd en alternativ säker rutt när säker transport (TLS) krävs.
  7. Välj en rutt från listan. Om du inte har gjort det måste du först lägga till e-postrutter med fliken Värdar.

Obs! All e-post som kräver säker transport, som skickas till värdar som du inte har identifierats som TLS-aktiverade, kommer att dirigeras till den alternativa säkra rutten.
  8. När du är klar med ändringarna klickar du på Lägg till inställning eller Spara och stänger dialogrutan.

Obs! De eventuella inställningar du lägger till markeras på sidan Avancerade inställningar.
  9. Klicka på Spara längst ned.

Det kan ta upp till en timme innan policyändringar träder i kraft. Du kan spåra ändringar i administratörsgranskningsloggen.