E-mail sturen via een alternatieve beveiligde route (TLS)

Transport Layer Security (TLS) is een protocol dat e-mailberichten versleutelt voor beveiliging en privacy. TLS voorkomt ongeautoriseerde toegang tot uw berichten als deze via een internetverbinding worden verstuurd.

Standaard probeert Gmail berichten altijd te sturen via een beveiligde TLS-verbinding. Voor een beveiligde, end-to-end TLS-verbinding moet zowel de verzend- als de ontvangstserver TLS gebruiken. Als de ontvangstserver geen TLS gebruikt, stuurt Gmail wel berichten via TLS, maar is de verbinding niet beveiligd.

Als u wilt dat e-mails altijd via een beveiligde TLS-verbinding worden gestuurd, zelfs als u niet zeker weet of de ontvangstservers TLS gebruiken, voegt u een instelling voor een alternatieve beveiligde route toe. Als u een alternatieve beveiligde route toevoegt, worden uitgaande e-mails vanuit uw domein verstuurd via een host of service van derden die berichten versleutelt voordat ze worden bezorgd bij de ontvangstservers.

Opmerking: Als u TLS wilt gebruiken voor berichten van en naar bepaalde e-mailadressen of domeinen, volgt u de stappen in Vereisen dat e-mails via een beveiligde verbinding worden gestuurd.

Stap 1: Voeg de host toe

Voeg een host toe die versleuteling toevoegt aan uitgaande berichten. Zorg dat de host de TLS-versie ondersteunt die vereist is voor de e-mails van uw organisatie. Ga naar E-mailservers toevoegen voor e-mailrouting van Gmail voor uitgebreide stappen.

Stap 2: Voeg een alternatieve beveiligde route toe

Voeg een alternatieve beveiligde route toe via de host die u in stap 1 heeft toegevoegd:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmailand thenRouting.
  3. Selecteer links de organisatie op het hoogste niveau.
  4. Scrol naar de instelling Alternatieve veilige route en klik op Bewerken Bewerken.
  5. Vink het vakje aan voor Gebruik een alternatieve route als beveiligd transport is vereist.
  6. Selecteer onder het vakje de host die u in stap 1 heeft toegevoegd.
  7. Klik op Opslaan.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Ga naar het controlelogboek voor beheerders om wijzigingen bij te houden.