Uppdatera ditt bankkonto för SEPA (Europa)

Gäller utgåvor av Google Workspace och andra betalprenumerationer på Googles administratörskonsol.

SEPA (Single Euro Payments Area) berör Google Cloud-kunder i Europa som betalar via bankkonto (kallas även direktdebitering). Om du vill fortsätta att använda ditt bankkonto för betalningar måste kontonumret ha ett visst format. Det kallas IBAN (International Bank Account Number). Det måste också ha en identifieringskod som kallas SWIFT-BIC. När du uppdaterar bankkontot så att det uppfyller SEPA-kraven säkerställer du att din domän förblir aktiv.

Om bankkontot inte uppfyller SEPA-kraven har vi informerat dig via e-post om att du måste agera för att förhindra avstängning av kontot. I vissa fall har vi kunnat konvertera bankkontot automatiskt och då behöver du inte göra något. Läs avsnittet nedan som gäller dig.

Ditt bankkonto uppfyller inte kraven

Om bankkontonumret saknar IBAN och SWIFT-BIC har du några alternativ:

Fortsätt använda samma konto
  1. Fråga banken om IBAN och SWIFT-BIC för ditt bankkonto.
  2. Lägg till bankkontot som en ny betalningsmetod på ditt Google-faktureringskonto. Använda IBAN- och SWIFT-BIC-numren och ange det som primär betalningsmetod.
  3. Ta bort det gamla bankkontot från ditt Google-faktureringskonto.
Använd en annan betalningsmetod för automatiska betalningar

Du kan även använda ett annat bankkonto för automatiska betalningar som saknar IBAN och SWIFT-BIC. Du kan också använda ett kreditkort. Gör så här:

1. Lägg till ett nytt bankkonto eller kreditkort som primär betalningsmetod. För ett bankkonto använder du IBAN- och SWIFT-BIC-numret.
  2. Ta bort det gamla bankkontot från ditt Google-faktureringskonto.

Bankkontot har konverterats

I vissa fall kan Google konvertera ditt kontonummer till IBAN utan att du behöver göra något. Om det gäller dig har du fått ett e-postmeddelande med information om detta.

Vid konverteringen av IBAN använde Google en betrodd extern konverteringspartner i enlighet med rekommendationen från European Payments Council.

Av säkerhetsskäl visas inte det fullständiga IBAN-numret i ditt Google-faktureringskonto. Kontakta din bank om du vill veta hela IBAN-numret.

Relaterade ämnen