Inställningar som hanteras av domänvärden

När du registrerar en domän för Google-tjänsten är Google värd för och hanterar tjänsterna du använder med domänen, som Gmail, Google Kalender och Google Drive (om du använder Google Workspace). Domänen har dock en extern värd, en domänvärdtjänst utanför Google. Om du exempelvis aktiverar tjänsten Gmail för användare på domänen måste du ändra domänens MX-poster på domänvärden.

Vårt hjälpcenter och våra supportrepresentanter hjälper dig gärna med frågor som rör Google och Googles tjänster, men om du har frågor som rör domänvärdskontot ska du kontakta domänvärden. Du ska kontakta domänvärden om du behöver hjälp med:

• Avancerade inställningar (inklusive uppdateringar av A-poster)
  • Ändring av MX-poster och CNAME-poster
  • NS-poster (Name Server)
  • Låsa och låsa upp domänen
  • Sekretessinställningar för din domän
  • Återställning av PIN-koden och lösenordet för ditt konto hos domänvärden
  • Övrig information om domänregistrering

Om du vill veta mer om dessa inställningar kan du läsa artikeln Grundläggande om DNS eller kontakta domänvärden direkt.