Aktivera eller inaktivera chatthistorik för en organisation

Som administratör kan du styra om chatthistoriken för användare i organisationen ska sparas. Du kan ange en standardinställning och låta användarna ändra sin historikinställning för varje konversation.

Viktigt! Följande gäller för direktmeddelanden och gruppmeddelanden, inte rum. Läs mer om att aktivera historik för rum.

Inställningarna för chatthistorik för organisationen finns i Googles administratörskonsol. Läs mer om historikinställningar för chatt.

Följ videon eller stegen nedan om du vill aktivera eller inaktivera chatthistoriken för organisationen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Chat.
  3. Klicka på Historik för chattar.
  4. Under Organisationsenheter väljer du domänen eller organisationsenheten du vill tillämpa inställningar på.
  5. Välj eller Av.

• Om du aktiverar historiken kan du använda Arkiv för att styra hur länge meddelanden lagras. Meddelanden försvinner när lagringsperioden för Arkiv löper ut (om du har angett en sådan).

• Om du inaktiverar historiken raderas meddelanden efter 24 timmar. Arkiv kan inte lagra, behålla eller söka efter direktmeddelanden som skickas med historiken avstängd.

• Om du inaktiverar historiken döljs inte innehåll från skanningar för att upptäcka känsliga uppgifter eller otillåten användning. Du hittar mer information under Information om historik.
  6. Om du vill låta användarna ändra historikinställningen markerar du Tillåt användarna att ändra sin historikinställning.
  7. Klicka på Spara.

Information om historik

Lagring av meddelanden mellan ändringar av historikinställningar

Historikändringar tillämpas enbart på nya meddelanden. Exempel:

• Om chatthistoriken är aktiverad i en konversation sparas bara nya meddelanden.
  • Om chatthistoriken är inaktiverad sparas gamla meddelanden fortfarande.

Du kan läsa mer om lagring av chatthistorik med historik på eller av här.

Historikinställningar för användare i olika dataregioner

Om historiken är på kan personer i olika dataregioner inte chatta. (Historik tvingas vara på om Historik för chattar är aktiverat och inställningen Tillåt användare att ändra sin historikinställning inte har valts.) Om du tillåter att användarna ändrar sin historikinställning inaktiveras historiken automatiskt när personer från olika regioner chattar.

Meddelandegranskning om historiken är av

När historiken är av rapporteras inte data i granskningsrapporten för direktmeddelanden förutom när meddelanden är kopplade till händelser som rör förebyggande av dataförlust (DLP). DLP-överträdelser i Chat loggas i granskningsrapporten för alla meddelanden, inklusive meddelanden som har skickats med historiken av. DLP-händelseloggen pekar på meddelandet och administratörerna kan visa meddelandet tills det raderas efter 24 timmar. Därefter finns händelseloggen kvar med en post som visar att meddelandet har raderats.

När historiken är avstängd kan ett meddelande med externa deltagare sparas längre än 24 timmar om en användare flaggar det för otillåten användning eller om meddelandet rapporteras till Google för spam, nätfiske, eller skadlig programvara.

Även om chatthistoriken är avstängd kan en separat kopia av konversationen sparas av en annan deltagare. Till exempel kan meddelandet vidarebefordras till Gmail eller sparas med en extern klient.

Relaterade ämnen