Bidra till att förhindra identitetsförfalskning och skräppost med SPF

Skydda mot identitetsförfalskning och nätfiske och bidra till att förhindra att meddelanden markeras som skräppost

SPF är en standardmetod för e-postautentisering. SPF bidrar till att skydda domänen mot identitetsförfalskning och förhindrar att dina utgående meddelanden markeras som skräppost av mottagande servrar. SPF anger de e-postservrar som får skicka e-post för din domän. Mottagande e-postservrar använder SPF för att verifiera att inkommande meddelanden som verkar komma från din domän har skickats från servrar som du har auktoriserat.

Utan SPF ökar sannolikheten för att meddelanden som skickas från din organisation markeras som skräppost av mottagande e-postservrar.

Krav för e-postautentisering vid sändning till Gmail-konton

Google utför kontroller av meddelanden som skickas till Gmail-konton för att verifiera att meddelanden är autentiserade. Konfigurera e-postautentisering för domänen för att säkerställa att dessa meddelanden levereras som förväntat. Vi rekommenderar att du alltid konfigurerar SPF och DKIM för att skydda organisationens e-post och uppfylla autentiseringskraven som beskrivs i riktlinjerna för e-postavsändare.Om du använder en e-postleverantör: Kontrollera att leverantörens autentiseringsmetoder uppfyller kraven i riktlinjerna för e-postavsändare. Om du regelbundet vidarebefordrar e-post: Följ våra metodtips för vidarebefordran av e-post till Gmail för att säkerställa att meddelandena levereras som förväntat.

Kom igång

Öppna stegen för att konfigurera SPF.

Om du bara skickar e-post med Google Workspace hämtar du SPF-posten i Definiera SPF-posten – grundläggande konfiguration.

E-postautentisering för Gmail

Utöver SPF rekommenderar vi att du konfigurerar DKIM och DMARC. Dessa autentiseringsmetoder ger ökad säkerhet för domänen och bidrar till att säkerställa att meddelanden från din domän levereras enligt förväntningarna. Mer information om DKIM och DMARC finns i Bidra till att förhindra identitetsförfalskning, nätfiske och skräppost.

Video: Varför är det bra att konfigurera e-postautentisering?

Why set up email Authentication?

E-postautentisering bidrar till att förhindra att meddelanden från organisationen markeras som skräppost.

Video: Vad är SPF och DKIM?

What are SPF and DKIM?

SPF och DKIM bidrar till att förhindra spammare från att utge sig för att vara din organisation.

Så här skyddar SPF mot identitetsförfalskning och skräppost

Bidrar till att förhindra identitetsförfalskning

Spammare kan förfalska din domän eller organisation för att skicka falska meddelanden som verkar komma från din organisation. Detta kallas identitetsförfalskning. Identitetsförfalskade meddelanden kan användas i skadliga syften. Identitetsförfalskade meddelanden kan exempelvis sprida falsk information, skicka ut skadlig programvara eller lura människor att lämna ut känslig information. SPF gör att mottagande servrar kan verifiera att e-post verkar komma från din domän är autentisk och inte förfalskad eller identitetsförfalskad.

Vi rekommenderar att du ökar skyddet mot identitetsförfalskning och annan skadlig aktivitet genom att även konfigurera DKIM och DMARC.

Bidrar till att leverera meddelanden till mottagarnas inkorgar

SPF bidrar till att förhindra att meddelanden från din domän levereras till skräpposten. Om din domän inte använder SPF kan mottagande e-postservrar inte verifiera att meddelanden som verkar komma från din domän faktiskt kommer från dig.

Utan SPF kan mottagande servrar skicka giltiga meddelanden till mottagarnas skräppostmappar eller avvisa giltiga meddelanden.

Det här behöver du göra

Innan du konfigurerar SPF

• Skaffa inloggningsuppgifterna för domänleverantören
  • Så här fungerar IP-adresser
  • Så här fungerar DNS TXT-poster
  • (Valfritt) Sök efter en befintlig SPF-post
  • Identifiera alla dina e-postavsändare

Mer information finns i Innan du konfigurerar SPF.

Definiera SPF-postengrundläggande

Tips! Den här artikeln är till för personer utan erfarenhet av att konfigurera SPF eller e-postservrar.

• En SPF-post som du kan kopiera för att skicka e-post med enbart Google Workspace
  • Exempel på SPF-poster för att skicka e-post med Google Workspace och dina andra e-postavsändare

Mer information finns i Definiera SPF-posten – grundläggande konfiguration.

Definiera SPF-posten – avancerad konfiguration

Tips! Den här artikeln är avsedd för IT-personal och personer med erfarenhet av att konfigurera e-postservrar.

• Format och krav för SPF-poster
  • Mekanismer för SPF-poster
  • Kvalificerare för SPF-poster

Mer information finns i Definiera SPF-posten – avancerad konfiguration.

Lägg till SPF-posten hos domänleverantören

• Lägg till SPF-posten på domänen
  • Lägg till en SPF-post för en underdomän
  • Uppdatera SPF-posten för nya avsändare

Mer information finns i Lägg till SPF-posten hos domänleverantören.

Felsöka SPF-problem

• Verifiera SPF-posten
  • Verifiera meddelanden som godkänns i SPF
  • Kontrollera att SPF-posten inkluderar alla e-postavsändare
  • Kontrollera rutinerna för att skicka e-post
  • Avancerad felsökning

Mer information finns i Felsöka SPF-problem.

Relaterade ämnen