Beheerderstoegang tot uw account herstellen

Als u beheerder bent van het Google Workspace- of Cloud Identity-account van uw organisatie en u uw wachtwoord bent vergeten, of als u een gebruiker bent en uw beheerder niet bereikbaar is, kunt u het volgende doen om toegang te krijgen tot uw account.

Beheerderstoegang herstellen met automatisch herstel

Als u uw wachtwoord of gebruikersnaam bent vergeten, kiest u een van de onderstaande opties, afhankelijk van of u een hersteltelefoonnummer of herstelmailadres heeft toegevoegd aan uw beheerdersaccount. Als u het niet zeker weet, begint u met optie 1.

Optie 1: Als u herstelgegevens voor e-mail of telefoon heeft ingesteld

Wachtwoord vergeten?

1. Ga naar https://accounts.google.com/signin/recovery en voer het e-mailadres in waarmee u altijd inlogt op uw beheerdersaccount.
  2. Klik op Volgendeand thenProbeer het op een andere manier.

Als u een herstelmailadres of -telefoonnummer voor uw account heeft ingesteld, stuurt Google u een verificatiecode. Volg de instructies om uw wachtwoord te resetten. U kunt ook het bericht krijgen dat u een e-mailadres moet invoeren, zodat support contact met u kan opnemen.

Je bent het e-mailadres vergeten dat je gebruikt om in te loggen

1. Ga naar https://accounts.google.com/signin/recovery.
  2. Klik op E-mailadres vergeten?
  3. Voer uw herstelmailadres of -telefoonnummer in en klik op Volgende.
  4. Voer de volledige naam van uw account in.

Als u een herstelmailadres of -telefoonnummer voor uw account heeft ingesteld, stuurt Google u een verificatiecode. Volg de instructies om uw wachtwoord te resetten.

Redenen waarom u mogelijk geen herstelmailadres of -telefoonnummer heeft

Optie 2: Als u geen herstelgegevens voor e-mail of telefoon heeft ingesteld

Als u geen herstelopties heeft ingesteld, vraagt de herstelwizard u om uw domein te verifiëren. Deze optie werkt het beste als u weet hoe u domeinen moet beheren.

1. Ga naar https://accounts.google.com/signin/recovery en voer het e-mailadres in waarmee u altijd inlogt op uw beheerdersaccount.
  2. Klik op Volgendeand thenProbeer het op een andere manier totdat u dit scherm ziet:

3. Volg de instructies om een CNAME-record toe te voegen aan de DNS-instellingen van uw domein. Zie Uw Google Workspace-wachtwoord herstellen met een CNAME-record voor meer informatie.
    Als uw domeinregistreerder niet uw hostingprovider is, moet u de CNAME-record aanpassen bij uw hostingprovider.
  4. Nadat u de CNAME-record heeft toegevoegd, wacht u enkele minuten voordat u op Volgende klikt. Er is dan meer kans dat Google de nieuwe record vindt en u meteen uw wachtwoord kunt resetten.
  5. Ga terug naar de herstelwizard en klik op Volgende. Als Google de nieuwe CNAME-record vindt, wordt het scherm Wachtwoord maken weergegeven.
  6. Stel een nieuw wachtwoord in en log in op uw account.

Als de CNAME-record niet wordt gevonden, gaat u verder met de volgende stappen.

7. Voer een e-mailadres in waarop we contact met u kunnen opnemen en klik op Volgende. Voer niet het e-mailadres van uw vergrendelde account in. Google stuurt een verificatiecode naar het door u ingevoerde e-mailadres.
  8. Voer de verificatiecode in die u heeft ontvangen en klik op Volgende. Nadat Google de nieuwe CNAME-record heeft geverifieerd, krijgt u een e-mail met een link om uw wachtwoord te resetten.
  9. Gebruik deze link om uw wachtwoord te resetten en log in op uw account.
  10. Beantwoord de vragen over uw Google Workspace-account. U hoeft niet alle vragen juist te beantwoorden om te bevestigen dat dit uw account is. Als u problemen ervaart bij het beantwoorden van de vragen, gaat u naar Tips voor het uitvoeren van de stappen voor accountherstel.

Als de CNAME-record niet binnen 48 uur is gevonden, krijgt u een e-mail waarin staat dat het herstellen van het wachtwoord is mislukt.

Als u uw beheerderswachtwoord nog steeds niet kunt resetten

Beheerderstoegang herstellen met door support ondersteund herstel

Als u uw beheerdersaccount niet kunt herstellen via het automatische herstelproces dat hierboven wordt beschreven, kunt u mogelijk ondersteund herstel mogelijk gebruiken. U moet dan wel bewijzen dat u de eigenaar bent van de domeinnaam en de gegevens in het domein.

Voordat u begint

Door support ondersteund herstel gebruiken

1. Klik na dit geautomatiseerde herstelproces op Contact opnemen met support op dit scherm:

U wordt omgeleid naar de app Admin Toolbox.

2. Voer een e-mailadres in waarop we contact met u kunnen opnemen en klik op Doorgaan. Voer niet het e-mailadres van uw vergrendelde account in. Google genereert een supportreferentienummer en stuurt dit naar het e-mailadres dat u opgeeft.

3. Volg de instructies om te bevestigen dat u de eigenaar bent van het domein. U moet bij uw domeinhost een CNAME-record of TXT-record toevoegen aan uw DNS-record. Als u niet zeker weet wie uw domeinhost is, gaat u naar Uw domeinhost identificeren.
  4. Klik nadat u de CNAME- of TXT-record heeft toegevoegd op Nogmaals controleren.
    Het kan 24 uur duren voordat de DNS-record is doorgevoerd. U kunt met een van de volgende stappen controleren of de DNS-record is doorgevoerd:
    • https://toolbox.googleapps.com/apps/dig/#CNAME/reference number.domain
    • https://toolbox.googleapps.com/apps/dig/#TXT/domain
  5. Nadat uw DNS-record is geüpdatet, gaat u terug naar het formulier om uw verzoek af te ronden.
  6. Selecteer Verzoek om wachtwoord resetten (aanbevolen) en klik op Verzoek indienen.

Nadat u het verzoek heeft ingediend, neemt het supportteam contact met u op voor de volgende stappen. In sommige gevallen moet u aanvullende verificatiestappen doorlopen zodat we zeker weten dat de toegang alleen wordt verleend aan de rechtmatige eigenaar van het account.

Als u een gebruiker bent en geen contact kunt opnemen met uw beheerder

Als u de beheerder van uw Google Workspace of Cloud Identity-account niet kunt bereiken, kan uw gebruikersaccount worden gepromoveerd tot superbeheerder als u kunt bewijzen dat u de eigenaar bent van uw domein.

1. Log in op uw Google-account (als u niet al bent ingelogd). Alleen actieve accounts kunnen worden gepromoveerd tot beheerder. Als u niet kunt inloggen, moet u uw Google-account herstellen.
  2. Ga naar https://toolbox.googleapps.com/apps/recovery/form en voer de domeinnaam in die u voor uw account gebruikt.
    De domeinnaam is de unieke naam die na het @-teken in uw e-mailadres staat. Als uw e-mailadres bijvoorbeeld alice@solarmora.com is, is de domeinnaam solarmora.com.

3. Klik op Herstelopties opzoeken.
  4. Selecteer Ik ben een gebruiker en kan geen contact opnemen met mijn beheerder. Klik vervolgens op Doorgaan.
  5. Bevestig uw gegevens en klik op Doorgaan.
    Google maakt een supportreferentienummer en stuurt dit naar uw e-mailadres.
  6. Volg de instructies om te bevestigen dat u de eigenaar bent van het domein. U moet bij uw domeinhost een CNAME-record of TXT-record toevoegen aan uw DNS-record. Als u niet zeker weet wie uw domeinhost is, gaat u naar Uw domeinhost identificeren.
  7. Klik nadat u de CNAME- of TXT-record heeft toegevoegd op Nogmaals controleren.
    Het kan 24 uur duren voordat de DNS-record is doorgevoerd. U kunt met een van de volgende stappen controleren of de DNS-record is doorgevoerd:
    • https://toolbox.googleapps.com/apps/dig/#CNAME/reference number.domain
    • https://toolbox.googleapps.com/apps/dig/#TXT/domain
  8. Nadat uw DNS-record is geüpdatet, gaat u terug naar het formulier om uw verzoek af te ronden.
  9. Selecteer Gebruikerspromotie aanvragen (aanbevolen) en klik dan op Verzoek indienen.
  10. Google neemt contact op met de bestaande beheerders.
    • Als de beheerders inactief zijn en niet reageren, wordt uw gebruikersaccount gepromoveerd door Google.
    • U kunt ook instellen dat Google uw contactgegevens naar de huidige beheerders stuurt.