Hantera rapporter om stötande innehåll och tekniska problem

Den här sidan är till för administratörer. Om du vill hantera grupper för ditt eget konto besöker du hjälpen om Google Grupper.

Hantera stötande innehåll

Du har flera alternativ för att ta bort och anmäla meddelanden med stötande innehåll.

Ta bort stötande innehåll

Som gruppadministratör kan du ta bort alla grupper och allt innehåll som publiceras i grupper i organisationen. Gruppmedlemmar som har behörighet som innehållsmoderator kan radera meddelanden eller konversationer. Gruppägare kan också ta bort grupper som de äger.

Obs! Du kan inte återställa meddelanden eller grupper när du har tagit bort dem.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. (Valfritt) Om du vill hitta en grupp som du inte äger klickar du på Alla grupper i den vänstra panelen.
  3. Klicka på namnet på en grupp.
  4. Peka på en konversation och markera sedan rutan bredvid den.
  5. Klicka på Radera  uppe till höger.

Markera en hel grupp som stötande

1. Logga in på Google Grupper.
  2. (Valfritt) Om du vill hitta en grupp som du inte äger klickar du på Alla grupper i den vänstra panelen.
  3. Klicka på namnet på en grupp.
  4. Klicka på Mer följt avAnmäl stötande grupp högst upp under gruppnamnet.

Anmäl stötande innehåll till Google

När du skickar en rapport undersöker Google ärendet och vidtar lämpliga åtgärder. Vi kontaktar dig igen endast om vi behöver ytterligare information eller om vi har mer information att ge dig.

Använd de här länkarna för att anmäla stötande innehåll till Google:

Vidarebefordra meddelanden till abuse@<exempel>

Du kan även rapportera otillåten användning via e-postadressen abuse@<exempel>. Se avsnitt Förstå abuse- och postmaster-grupper nedan.

Förstå abuse- och postmaster-grupper

Om du vill få extra kontroll över ditt meddelandeinnehåll kan du skapa abuse- och postmaster-grupper för organisationen:

• Gruppen abuse är reserverad för rapportering av spam eller otillåten användning i organisationen, inklusive överträdelser av innehållspolicyn. När du konfigurerar den här gruppen kan du och dina användare vidarebefordra misstänkta meddelanden till abuse@<exempel>. Google bevakar e-post som skickas till den här adressen och vidtar lämpliga åtgärder.
  • Postmaster-gruppen är reserverad för rapportering av problem med meddelandeleverans i organisationen. När det inte går att leverera meddelanden skickas automatiska sammanfattningar till postmaster@<exempel>.

När du skapar dessa grupper kan du och alla du anger få de e-postmeddelanden som skickas dit för att granska problemen. Detta sker utöver Googles övervakning av e-post som skickas till abuse-gruppen.

Skapa abuse- och postmaster-grupper

Du kan bara skapa grupperna abuse och postmaster med Googles administratörskonsol, inte i Google Grupper (grupper.google.com).

När du skapar grupper med e-postadressen abuse eller postmaster på administratörskonsolen visas följande meddelande:

Inställningarna sparades inte eftersom ett fel uppstod.

Grupper skapas dock fortfarande och de visas i listan Grupper på Googles administratörskonsol.

Du kan inte utse en enskild användare som ska använda e-postadressen abuse eller postmaster. Du kan bara konfigurera dem som grupper.

Lägg till rapportmottagare

Om du vill övervaka abuse- och postmaster-meddelanden lägger du till personer som ska få rapporter som gruppmedlemmar och anger deras prenumerationsalternativ. Du kanske till exempel vill lägga till ditt juridiska team i gruppen abuse@<din domän> och IT-teamet i gruppen postmaster@<din domän>

Medlemmar får e-post som skickas till grupperna abuse och postmaster och Google-teamet får även fortsättningsvis e-posten.

Granska rapporter och loggar

Rapporter som skickas via gränssnittet i Google Grupper skickas bara till Google. De kopieras inte till e-postadressen abuse@<din domän>.

När du visar e-postloggen ser det ut som att alla meddelanden som har skickats till postmaster@<exempel> även försökt ha skickats till dasher.postmaster@{dindomän} men sedan inte levererats. Detta är en intern övervakningsfunktion som inte påverkar normal sändning och mottagning av meddelanden i gruppen.

Ändra inställningar för abuse och postmaster

Om du försöker ändra inställningarna för grupper med e-postadresserna abuse eller postmaster visas följande meddelande:

Det gick inte att uppdatera gruppinställningarna.

Det här meddelandet visas eftersom du inte kan ändra inställningarna för grupper med e-postadresserna abuse eller postmaster. Du kan bara lägga till eller ta bort medlemmar och prenumerera eller avsluta prenumerationen på e-post från dessa grupper.

Relaterade ämnen