Wat gebeurt er met meldingen van misbruik en technische problemen

Deze pagina is voor beheerders. Als u groepen voor uw eigen account wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen.

Omgaan met ongeoorloofde content

U kunt berichten die ongeoorloofde content bevatten op verschillende manieren verwijderen en melden.

Ongeoorloofde content verwijderen

Als beheerder van Groepen kunt u alle groepen en content die in groepen is gepost, verwijderen uit uw organisatie. Groepsleden met rechten voor contentmoderatie kunnen berichten of gesprekken verwijderen. Groepseigenaren kunnen ook de groepen verwijderen waarvan ze de eigenaar zijn.

Opmerking: Verwijderde berichten en groepen kunnen niet meer worden hersteld.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. (Optioneel) Als u een groep wilt zoeken waarvan u niet de eigenaar bent, klikt u in het linkervenster op Alle groepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Plaats de muisaanwijzer op een gesprek en vink het vakje ernaast aan.
  5. Klik rechtsboven op Verwijderen .

Een hele groep markeren als beledigend

1. Log in bij Google Groepen.
  2. (Optioneel) Als u een groep wilt zoeken waarvan u niet de eigenaar bent, klikt u in het linkervenster op Alle groepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik bovenaan, onder de groepsnaam, op Meer and thenBeledigende groep melden.

Ongeoorloofde content melden bij Google

Als u een melding indient, onderzoekt Google deze en onderneemt de nodige actie. We nemen alleen contact met u op als we meer informatie nodig hebben of als wij meer informatie voor u hebben.

Gebruik deze links om ongeoorloofde content te melden bij Google:

Berichten doorsturen naar abuse@<example>

U kunt misbruik ook melden via het e-mailadres abuse@<example>. Bekijk het volgende gedeelte, 'Informatie over de groepen abuse en postmaster'.

Informatie over de groepen abuse en postmaster

Als u meer controle wilt over de inhoud van uw berichten, kunt u de groepen abuse en postmaster maken voor uw organisatie:

• De groep abuse wordt gebruikt om spam of misbruik te melden in uw organisatie, inclusief schending van contentbeleid. Als u deze groep instelt, kunnen u en uw gebruikers verdachte berichten doorsturen naar abuse@<example>. Google controleert e-mails die naar dit adres worden gestuurd en onderneemt de nodige actie.
  • De groep postmaster wordt gebruikt om problemen met berichtbezorging te melden in uw organisatie. Als de berichtbezorging mislukt, wordt er automatisch een overzichtsbericht gestuurd naar postmaster@<example>.

Als u deze groepen instelt, kunnen u en iedereen die u rechten geeft, deze overzichtsberichten krijgen om de problemen te bekijken. Dit gebeurt naast de controle door Google van e-mails die naar de abuse-groep worden verzonden.

De groepen abuse en postmaster maken

U kunt de groepen abuse en postmaster alleen maken in de Google Beheerdersconsole, niet in Google Groepen (groups.google.com).

Als u in de Beheerdersconsole groepen maakt met het e-mailadres abuse of postmaster, wordt het volgende bericht weergegeven:

'De instellingen zijn niet opgeslagen, omdat er een fout is opgetreden'.

De groepen worden echter wel gemaakt en worden weergegeven in de lijst 'Groepen' in de Google Beheerdersconsole.

U kunt het e-mailadres abuse of postmaster niet aan individuele gebruikers geven. U kunt deze adressen alleen instellen als groepen.

Meldingontvangers toevoegen

Als u berichten naar de groepen abuse en postmaster wilt controleren, voegt u de mensen die de meldingen moeten ontvangen toe als groepslid en stelt u de abonnementsopties in. U kunt bijvoorbeeld uw juridische team toevoegen aan de groep abuse@<uwdomein> en uw IT-team aan de groep postmaster@<uwdomein>

De leden krijgen e-mails die zijn gestuurd naar de groepen abuse en postmaster. Het team van Google blijft deze e-mails ook ontvangen.

Meldingen en logboeken bekijken

Meldingen die via de Google Groepen-UI worden verstuurd, worden alleen naar Google gestuurd. Ze worden niet gekopieerd naar het e-mailadres abuse@<yourdomain>.

Als u het e-maillogboek bekijkt, ziet u dat er ook wordt geprobeerd berichten die naar postmaster@<example> zijn gestuurd, naar dasher.postmaster@<example> te sturen, maar dat deze worden geweigerd (niet bezorgd). Dit is een interne controlefunctie die geen invloed heeft op het normale sturen en ontvangen van berichten in de groep.

Instellingen voor de groepen abuse en postmaster wijzigen

Als u probeert de instellingen te wijzigen voor een groep met het e-mailadres abuse of postmaster, wordt het volgende bericht weergegeven:

'De groepsinstellingen kunnen niet worden geüpdatet.'

Dit bericht wordt weergegeven omdat u de instellingen van groepen met het e-mailadres abuse of postmaster niet kunt wijzigen. U kunt alleen leden toevoegen aan of verwijderen uit en u abonneren op of afmelden voor e-mails van deze groepen.