Skapa en grupp

Som administratör kan du skapa en grupp för din organisation i Googles administratörskonsol eller använda tjänsten Google Groups for Business. Med Groups for Business kan du anpassa vissa inställningar, till exempel vilken typ av grupp du skapar. Du kan om du vill skapa ett webbforum för interaktiva diskussioner istället för en e-postlista för meddelanden.

Så här kan du skapa grupper

Skapa en grupp på administratörskonsolen

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Grupper på startsidan för administratörskonsolen.

Du måste kanske klicka på Fler kontroller längst ned för att kunna se grupper.

3. Klicka på Skapa grupp i det övre vänstra hörnet.

4. Ange följande uppgifter:
    Inställning Beskrivning
    Namn Ange ett namn på gruppen. Läs mer om riktlinjer för gruppnamn.
    Beskrivning (Valfritt) Lägg till en beskrivning som hjälper användarna att identifiera gruppens syfte. Du kan till exempel inkludera information om vem som ska gå med, vilka typer av meddelanden som ska skickas till gruppen, länkar till vanliga frågor om gruppen och relaterade grupper.
    Gruppens e-postadress En e-postadress för gruppen. Om det finns flera domäner för organisationens Google-konto väljer du lämplig domän i listan.
    Gruppägare (Valfritt) Sök efter namnet eller e-postadressen till användare som kommer att ha ägarrollen för den här gruppen.

• Behörighetsnivå – välj en åtkomstnivå på rullgardinsmenyn. Läs mer om att tilldela åtkomstnivåer till en grupp.
    • (Valfritt) Lägg till alla användare – markera rutan för att lägga till alla användare i din organisation i gruppen.
  5. Välj inställningarna för gruppen för medlemmar med olika roller (gruppägare, chefer och medlemmar) och ange om gruppen är öppen för hela organisationen och personer utanför organisationen (externa användare):

Inställning Beskrivning
    Åtkomsttyp

Välj en förkonfigurerad åtkomsttyp eller välj inställningar manuellt:

• Offentlig – öppen för alla på domänen. Beroende på dina inställningar kan den också vara öppen för personer utanför domänen. Grupper med den offentliga inställningen kan få fler skräppostmeddelanden. Skadliga avsändare skickar ofta skräppost till e-postadresser som de hittar på offentliga webbplatser.
    • Team – öppen för ett specifikt team på domänen. Välj den här inställningen för att skapa en grupp för en specifik intern avdelning eller ett team.
    • Endast meddelande – används för att skicka information till en grupp. Använd till exempel den här inställningen för en grupp som tar emot företagsnyheter.
    • Begränsad – en privat gruppinställning för anställda som delar privat eller känslig information.
    • Anpassad – visa vilka inställningar som har konfigurerats manuellt.
    Inställningar för åtkomst

Välj inställningar för varje användargrupp:

• Kontakta ägare – vem som får kontakta gruppägare
    • Visa medlemmar – vem som får visa gruppmedlemmar
    • Visa ämnen – vem som får se ämnen som publiceras i gruppen
    • Publicera inlägg – vem som får publicera meddelanden i gruppen
    Inställningar för medlemskap

Välj inställningar för varje användargrupp:

• Lägg till medlemmar – vem som får lägga till medlemmar i gruppen
    • Bjud in medlemmar – vem som får bjuda in medlemmar till gruppen
    • Godkänn medlemmar – vem som får godkänna förfrågningar om att gå med i gruppen
    Vem kan gå med i gruppen

Tillåt andra att gå med i gruppen

• genom att lägga till sig själva eller bli tillagd direkt av andra
    • genom att be om att få gå med och bli godkänd i gruppen
    • enbart om de är inbjudna att gå med i gruppen.
    Tillåt medlemmar utanför organisationen Aktivera det här alternativet om du vill tillåta personer utanför organisationen att gå med i gruppen. Lämna det för att hindra att externa användare går med i eller läggs till i gruppen.

6. Klicka på Skapa grupp

Nästa steg

Lägg till användare i gruppen. Läs mer om hur du lägger till användare

Skapa en grupp i Google Groups for Business
  1. Öppna groups.google.com/a/din-domän.com för att öppna Groups for Business.
  2. Om du blir ombedd att göra det loggar du in med ditt administratörskonto (slutar på @dindomän.com).
  3. Klicka på Skapa grupp uppe till vänster.
  4. Ange information och välj inställningar för gruppen.
  5. Klicka på Skapa.

Nästa steg

När du har skapat en grupp

Vänta några minuter på att den nya gruppen ska bli aktiv innan du skickar ett meddelande till den. I annat fall får du kanske en avisering om det inte gick att leverera ditt meddelande.

Det kan dessutom ta upp till 24 timmar för en ny grupp att visas i katalogen Grupper, som alla användare kan komma åt. Om du vill dölja en grupp från katalogen måste du tillåta gruppägare att dölja grupper. Läs mer om att ställa in delningsalternativ.