Så här kan du skapa grupper

Som gruppadministratör i G Suite kan du skapa grupper för organisationen via Google AdministratörskonsolAPI:et Groups eller Google Cloud Directory Sync (GCDS). Om du aktiverar Groups for Business kan du även skapa grupper för organisationen i Google Grupper (groups.google.com).

Skapa grupper

I administratörskonsolen

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Grupper på startsidan för administratörskonsolen.

Om du inte ser grupper på startsidan klickar du på Fler kontroller längst ned.

Administratörsbehörighet för Grupper krävs.

3. Klicka på Skapa grupp längst upp till vänster.

4. Ange följande information och klicka på Nästa:
    Inställning Beskrivning
    Namn
    Ett namn som identifierar gruppen i listor och meddelanden. Följ riktlinjerna nedan:
    • Gruppnamnen kan innehålla upp till 60 tecken.
    • Om du har många grupper ska du ge dem namn som gör det enkelt att identifiera deras syfte.
    Beskrivning

Syftet med gruppen eller hur den används. Du kan inkludera information om gruppmedlemmar, gruppinnehåll, vanliga frågor, länkar till relaterade grupper och så vidare.

Gruppens e-postadress

Adressen som används för att skicka e-post till alla medlemmar i gruppen.Om det finns flera domäner för organisationens Google-konto väljer du önskad domän på listan.

Vissa ord är reserverade och kan inte användas i e-postadresser.Visa reserverade ord.

Gruppägare (Valfritt) Sök efter namnet eller e-postadressen till användare som kommer att ha ägarrollen för den här gruppen
  5. Välj inställningar för gruppmedlemmar med roller som ägare, ansvarig och medlem. Välj sedan om gruppen ska vara öppen för hela organisationen och personer utanför organisationen (externa användare):
  6. Inställning

Beskrivning

Åtkomsttyp

Välj en förkonfigurerad åtkomsttyp eller välj inställningar manuellt:

• Offentlig – öppen för alla i organisationen. Beroende på dina inställningar kan den också vara öppen för personer utanför organisationen. Grupper med den offentliga inställningen kan få fler skräppostmeddelanden. Skadliga avsändare skickar ofta skräppost till e-postadresser som de hittar på offentliga webbplatser.
    • Team – öppen för ett specifikt team i organisationen. Välj den här inställningen för att skapa en grupp för en specifik intern avdelning eller ett team.
    • Endast meddelande – används för att skicka information till en grupp. Använd till exempel den här inställningen för en grupp som tar emot företagsnyheter.
    • Begränsad – en privat gruppinställning för anställda som delar privat eller känslig information.
    • Anpassad – visa vilka inställningar som har konfigurerats manuellt.

Inställningar för åtkomst

Välj inställningar för varje användargrupp:

• Kontakta ägare — vem som får skicka e-post direkt till gruppägare.
    • Visa medlemmar – vem som får visa gruppmedlemmar.
    • Visa ämnen – vem som får se ämnen som publiceras i gruppen. Externa medlemmar kan bara visa ämnen om delningsalternativ för Groups for Business är inställd på Offentligt på internet.
    • Publicera inlägg – vem som får publicera meddelanden i gruppen. Om du vill låta personer utanför organisationen skicka meddelanden till gruppen markerar du rutan Externt.

Inställningar för medlemskap

Välj om gruppmedlemmar med rollen ägare, ansvarig eller medlem ska få lägga till personer i gruppen direkt, bjuda in personer till gruppen och godkänna förfrågningar om att gå med i gruppen.

Vem kan gå med i gruppen

Välj hur personer ska läggas till i gruppen:

• Alla inom organisationen kan fråga – Personer inom organisationen måste fråga och bli godkända innan de kan gå med i gruppen.
    • Alla inom organisationen får gå med – Alla inom organisationen kan lägga till sig själva i gruppen direkt.
    • Endast inbjudna användare – Bara den som har blivit inbjuden kan gå med i gruppen.

Tillåt medlemmar utanför organisationen

Inaktivera den här inställningen om du vill förhindra att externa användare läggs till i gruppen. Du kan även slå på inställningen för att tillåta externa personer i gruppen.

Obs! Gruppadministratörer i G Suite kan alltid lägga till externa medlemmar i grupper via administratörskonsolen, oavsett inställningen här.

7. Click Create Group.Vänta några minuter på att den nya gruppen ska bli aktiv innan du skickar ett meddelande till den. I annat fall får du kanske en avisering om det inte gick att leverera ditt meddelande.

Nästa steg

I Google Grupper (groups.google.com)

Google Groups for Business måste aktiveras för den här funktionen.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Skapa grupp uppe till vänster.
  3. Ange information och välj inställningar för gruppen.
  4. Klicka på Skapa.

Nästa steg

Via Google Groups API eller GCDS
Du kan skapa grupper med hjälp av Google Groups API eller verktyg som använder Directory API, till exempel Google Cloud Directory Sync (GCDS). Grupper som skapas med hjälp av API:et får följande standardinställningar:
  • Gruppkatalog: Gruppen visas inte i katalogen
  • Gå med i gruppen: Alla i organisationen får fråga
  • Lägga till medlemmar: Gruppens ägare och ansvariga
  • Bjuda in medlemmar: Gruppens ägare och ansvariga
  • Tillåta nya användare som inte finns på {domain}: Nej
  • Visa medlemmar: Gruppens ägare och ansvariga
  • Visa ämnen: Alla gruppens medlemmar
  • Inlägg: Alla på domänen kan göra inlägg
  • Moderera meddelanden: Ingen

Du kan redigera grupper som har skapats med hjälp av API:et via administratörskonsolen, groups.google.com eller Google Groups Settings API

När du har skapat en grupp

Vänta några minuter på att den nya gruppen ska bli aktiv innan du skickar ett meddelande till den. I annat fall får du kanske en avisering om det inte gick att leverera ditt meddelande.

Det kan dessutom ta upp till 24 timmar för en ny grupp att visas i katalogen Grupper, som alla användare kan komma åt. Om du vill dölja en grupp från katalogen måste du tillåta att gruppägare döljer grupper. Läs mer om att ange delningsalternativ.