Een gebruiker een aanvullend aliasadres geven (verkoop@)

Laten we eerst controleren of u op de juiste plek bent. Deze stappen zijn bedoeld voor beheerders die Gmail-accounts beheren voor een bedrijf, school of andere groep. Volg deze stappen als u e-mailaliassen wilt gebruiken met een persoonlijk gmail.com-account.

Als G Suite-beheerder kunt u gebruikers een alternatief adres geven om e-mails op te ontvangen, naast hun primaire adres. U doet dit door een e-mailalias toe te voegen aan hun account in de Google Beheerdersconsole.

Voorbeeld: Als bill@solarmora.com een verkoopadres wil voor contact met klanten, geeft u hem de e-mailalias verkoop@solarmora.com. E-mails die naar beide adressen worden gestuurd, worden bezorgd in de Gmail-inbox van Bill. Hij kan e-mails verzenden vanaf beide adressen.

Geef gebruikers een e-mailalias zonder extra kosten.

Belangrijk: Aliassen zijn niet privé en kunnen in sommige gevallen zichtbaar zijn voor andere gebruikers. Als een ontvanger bijvoorbeeld in Gmail zoekt naar berichten van bill@solarmora.com, kunnen de zoekresultaten ook berichten van verkoop@solarmora.com bevatten.

Bekijk meer opties: De naam of het e-mailadres van een gebruiker wijzigen

Een e-mailalias toevoegen voor een G Suite-gebruiker

U kunt voor elke gebruiker maximaal dertig aliassen toevoegen, zonder extra kosten.

Tip (indien beschikbaar): Probeer de snelle link. Klik bovenaan de homepage van de Beheerdersconsole op Een alternatief e-mailadres maken. Zoek de gebruiker, klik op Doorgaan en ga naar stap 5 hieronder.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers. Zie Een gebruikersaccount zoeken als u hulp nodig heeft.
  4. Klik op de naam van de gebruiker om de accountpagina te openen.
  5. Klik op Gebruikersgegevens and then Alternatieve e-mailadressen (e-mailalias)
  6. Klik op Alternatief e-mailadres en voer een alternatieve gebruikersnaam in (het gedeelte van het adres dat voor het @ -teken staat).

Opmerking: U kunt geen alias gebruiken die al is toegewezen aan iemand anders, als primair adres of als alias.

7. (Optioneel) Als er meerdere domeinen zijn toegevoegd in de beheerdersconsole is het veld rechts van het @-teken een menu met de beschikbare domeinen. Selecteer een domein voor het aliasadres.

Opmerking: Domeinen die zijn toegevoegd als domeinalias staan niet in deze lijst. Een domeinalias wordt toegepast op iedereen in uw account. Het kan niet worden aangepast voor één gebruiker.

8. Klik op Opslaan.
  9. (Optioneel) Klik rechtsboven op de pijl-omhoog "" om terug te gaan naar de accountpagina van de gebruiker.

De gebruiker gaat binnen 24 uur (vaak al sneller) e-mails ontvangen die zijn verzonden naar dit adres.

E-mails sturen vanaf een e-mailalias

Als u een e-mailalias maakt, kan een gebruiker e-mails ontvangen op dat adres. Als de gebruiker e-mails wil verzenden met het aliasadres in het veld Van, moet deze een aangepast Van-adres instellen in Gmail. Gebruikers moeten dit ook doen als ze berichten willen ontvangen die ze naar hun eigen e-mailalias hebben gestuurd.

Deel deze stappen met uw gebruikers: E-mail verzenden vanaf een ander adres of een alias.

De e-mailalias van een gebruiker verwijderen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers. Zie Een gebruikersaccount zoeken als u hulp nodig heeft.
  4. Klik op de naam van de gebruiker om de accountpagina te openen.
  5. Klik op Gebruikersgegevens and then Alternatieve e-mailadressen (e-mailalias)
  6. Klik rechts van de alias die u wilt verwijderen op Verwijderen Cancel.

Opmerking: Als er een alias staat zonder de optie Verwijderen, is deze automatisch toegevoegd als een domeinalias. Hiermee krijgen al uw gebruikers een alias in het aliasdomein. U kunt de alias niet verwijderen voor slechts één gebruiker. U moet in plaats daarvan de domeinalias verwijderen.

7. Klik op Opslaan.
  8. (Optioneel) Klik rechtsboven op de pijl-omhoog "" om terug te gaan naar de accountpagina van de gebruiker.

Het kan 24 uur duren voor de alias is verwijderd.

Alleen gebruikt voor e-mail

Mensen kunnen e-mailaliassen alleen gebruiken om e-mails te verzenden en ontvangen. Ze moeten hun primaire adres blijven gebruiken om in te loggen op hun account, te synchroniseren met een mobiel apparaat of Google-documenten en -sites te delen.