Een e-mailalias toevoegen of verwijderen in G Suite

Laten we eerst controleren of u op de juiste plek bent. Deze stappen zijn bedoeld voor beheerders die Gmail-accounts beheren voor een bedrijf, school of andere groep. Volg deze stappen als u e-mailaliassen wilt gebruiken met een persoonlijk gmail.com-account.

Als G Suite-beheerder kunt u gebruikers in uw organisatie een alternatief adres geven om e-mails op te ontvangen. U doet dit door een e-mailalias toe te voegen aan het account van een gebruiker in de Google Beheerdersconsole.

Waarom een alias gebruiken? Als bill@solarmora.com een verkoopadres wil dat op de website van het bedrijf komt te staan, geeft u hem de e-mailalias verkoop@solarmora.com.  E-mails die naar een van beide adressen worden verzonden, komen terecht in de Gmail-inbox van Bill.

Een e-mailalias toevoegen voor een G Suite-gebruiker

U kunt maximaal 30 aliassen toevoegen voor elke gebruiker.

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op het dashboard van de beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Klik op de naam van de gebruiker om naar zijn accountpagina te gaan.

U kunt ook zoeken naar een gebruiker. Laat me zien hoe.

4. Klik op de accountpagina van de gebruiker op de sectie Account.
  5. Scrol naar de sectie Aliassen. Klik vervolgens op Een alias toevoegen.
  6. Voer een alternatieve gebruikersnaam in (het gedeelte van het adres dat voor het @-teken staat).

Opmerking: U kunt geen alias gebruiken die al is toegewezen aan iemand anders, als primair adres of als alias.

7. (Optioneel) Als er meerdere domeinen zijn toegevoegd in de beheerdersconsole is het veld rechts van het @-teken een menu met de beschikbare domeinen. Selecteer een domein voor het aliasadres.

Opmerking: Domeinen die zijn toegevoegd als domeinalias, staan niet in deze lijst. Een domeinalias wordt toegepast op iedereen in uw account. Het kan niet worden aangepast voor één gebruiker.

8. Klik op Wijzigingen opslaan.

De gebruiker gaat binnen 24 uur (vaak al sneller) e-mails ontvangen die zijn verzonden naar dit adres.

E-mails verzenden vanaf een aliasadres

Als u een e-mailalias maakt, kan een gebruiker e-mails ontvangen op dat adres. Als de gebruiker e-mails wil verzenden met het aliasadres in het veld Van, moet hij een aangepast Van-adres instellen in Gmail. Hij moet dit ook doen als hij berichten wil ontvangen die hij naar zijn eigen e-mailalias heeft verzonden.

Deel deze stappen met uw gebruikers: E-mail verzenden vanaf een ander adres of een alias.

De e-mailalias van een gebruiker verwijderen

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op het dashboard van de beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Klik op de naam van de gebruiker om naar zijn accountpagina te gaan.

U kunt ook zoeken naar een gebruiker. Laat me zien hoe.

4. Klik op de accountpagina van de gebruiker op de sectie Account.
  5. Scrol naar de sectie Aliassen. Klik vervolgens naast de alias die u wilt verwijderen op Verwijderen.

Opmerking: Als er aliassen staan zonder de optie Verwijderen, zijn dit domeinaliassen. Hiermee krijgen al uw gebruikers een alias in het aliasdomein. De alias kan niet worden verwijderd voor één gebruiker. U moet in plaats daarvan de domeinalias verwijderen.

6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Het kan 24 uur duren voor de alias is verwijderd.

Alleen gebruikt voor e-mail

Mensen kunnen e-mailaliassen alleen gebruiken om e-mails te verzenden en ontvangen. Ze moeten hun primaire adres blijven gebruiken om in te loggen op hun account, Agenda-uitnodigingen te verzenden, te synchroniseren met een mobiel apparaat of Google-documenten en -sites te delen.