Om administratörsroller

Du kan dela ansvaret för att hantera ditt Google Workspace- eller Cloud Identity-konto genom att tilldela administratörsroller till andra användare. En användare som får en roll har tillgång till din Google-administratörskonsol. Du kan göra en användare till en avancerad administratör som kan utföra alla uppgifter på administratörskonsolen. Du kan även tilldela en administratörsroll som begränsar vilka uppgifter administratören kan utföra, exempelvis genom att enbart tillåta att han/hon skapar grupper, hanterar tjänstinställningar eller återställer en användares lösenord.

Kom igång med administratörsroller

• Granska fördefinierade roller
    Vi har skapat administratörsroller för att utföra vanliga affärsfunktioner som du kanske kan använda direkt utan anpassningar – en roll för hantering av användare, en annan för grupper, en för tjänster och så vidare.
  • Skapa anpassade administratörsroller
    Om de fördefinierade rollerna inte uppfyller dina behov skapar du egna anpassade roller. För varje anpassad roll väljer du från samma uppsättning behörigheter som används i de förskapade rollerna och grupperar dem som du vill.
  • Tilldela roller till användare
    Tilldela användare administratörsroller så att de kan utföra uppgifterna du vill att de ska hantera. För roller som tillåter hantering av användare kan du välja att tilldela den organisationsenhet du vill att de ska hantera.