Söka efter ett användarkonto

Hantera en användares inställningar genom att öppna hans eller hennes kontosida på Googles administratörskonsol. På kontosidan kan du göra saker som att ändra användarens lösenord, ändra e-postadressen med mera.

Bläddra till en användares kontosida

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Leta upp användaren i listan. Öppna sedan kontosidan genom att klicka på personens namn.

Tips: Om användarna är grupperade i organisationsenheter kan du bläddra snabbare genom att först välja den organisationsenhet de tillhör. Du kan behöva klicka på ikonen Öppna uppe till vänster för att visa organisationsenheterna.

Filtrera användarlistan

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Klicka i rutan Filtrera efter ovanför användarlistan.

Find this option at the top of the user list

4. Gör något av följande:
    • Välj en kategori att filtrera listan efter, exempelvis Förnamn, Efternamn, E-post och så vidare. Markera ett alternativ eller ange filtertexten och klicka på Tillämpa.
    • Börja skriva in tecken för det filter du vill använda, till exempel ett förnamn, efternamn eller användarnamn. Markera kontot som du vill ha.
  5. I filterresultaten klickar du på namnet för att öppna kontosidan.

Söka efter en användares kontosida

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I sökrutan överst på administratörskonsolen skriver du användarnamn och e-postadress.
  3. I listan över matchande konton som visas klickar du på ett konto för att öppna sidan för det.

Vid en sökning hittas adresser och för- och efternamn som börjar med söktexten. En sökning görs inte efter text i mitten eller slutet av en adress eller ett namn. Om du exempelvis söker efter bert returneras resultat för Bert och Bertrand men inte för Robert.

Kortkommandon och tips för sökningar

Använda sökoperatorer för att begränsa sökningen

Sök efter användarkonton utifrån andra kriterier eller begränsa din sökning genom att använda någon av följande operatorer. Ange en operator följt av ett likhetstecken (=) och söktexten.

Operator Hittar användare ... Exempel
domain på en specifik domän domain=exempel.se
email vars e-postadresser matchar din söktext email:robin@exempel.se
givenName vars förnamn matchar din söktext givenname=robin
familyName vars efternamn matchar din söktext familyName=svensson

Tips! Sökningar kan även returnera gruppkonton. Om du använder sökoperatorer måste du dock inkludera operatorn email för att returnera gruppresultat, som i email:marknadsföring.

Visa alla sökoperatorer.

Kombinera sökoperatorer

Ange två eller flera sökoperatorer för att begränsa sökningen ytterligare.

Exempel Hittar användare ...
domain=exempel.se email:robin i exempel.se vars e-postadresser börjar med robin
domain=exempel.se givenName=robin i exempel.se vars förnamn börjar med robin
givenName=robin familyName=svensson vars förnamn börjar med robin och efternamn börjar med svensson
domain=exempel.se email=robin givenName=bob i exempel.se vars e-postadresser börjar med rob och vars förnamn börjar med bob