Söka efter ett användarkonto

Den här artikeln är till för administratörer som hanterar organisationens Google Workspace- eller Cloud Identity-konto.

Hantera en användares inställningar genom att öppna hans eller hennes kontosida på Googles administratörskonsol. På kontosidan kan du göra saker som att ändra användarens lösenord, ändra e-postadressen med mera.

Det finns flera sätt att hitta en användares Google Workspace- eller Cloud Identity-kontosida. Testa en av de här metoderna:

Utöka alla  |  Komprimera alla

Alternativ för att hitta ett användarkonto

Sök på listan efter en användares kontosida
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Leta upp användaren i listan och klicka på hans/hennes namn för att öppna kontosidan.

Markören pekar på en användare på sidan Användare.

Tips: Om användarna är grupperade i organisationsenheter kan du hitta dem genom att först välja den organisationsenhet de tillhör. Du kan behöva klicka på Öppna  uppe till vänster för att visa organisationsenheterna.

Markören pekar på en organisationsenhet på sidan Användare.

Filtrera användarlistan
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på Lägg till ett filter ovanför listan Användare.

Leta upp det här alternativet högst upp i användarlistan

4. Välj ett alternativ:
    • Välj en kategori för att filtrera listan, till exempel Förnamn, Efternamn, E-post och så vidare. Markera ett alternativ eller ange filtertexten och klicka på Tillämpa.
    • Börja skriva in tecken för det filter du vill använda, till exempel ett förnamn, efternamn eller användarnamn. Markera kontot som du vill ha.
  5. I filterresultaten klickar du på namnet för att öppna kontosidan.

Markören pekar på filtret ovanför listan med användare.

Söka efter en användares kontosida
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I sökrutan anger du användarens namn eller e-postadress.
  3. I listan över matchande konton som visas klickar du på ett konto för att öppna sidan för det.

Vid en sökning hittas adresser och för- och efternamn som börjar med söktexten. Den söker inte efter text i mitten eller slutet av ett ord.

Om du till exempel söker efter bert får du resultat för Berte och Bertrand, men inte för Robert.

Markören pekar på sökfältet högst upp i administratörskonsolen.

Begränsa sökningen med sökoperatorer

Använda sökoperatorer

Begränsa sökningen efter Google Workspace- eller Cloud Identity-användarkonton med dessa operatorer. Högst upp i administratörskonsolen i sökfältet anger du operatoren, likhetstecken (=) och din söktext.

Operator Hittar användare ... Exempel
domain på en specifik domän domain=exempel.se
email vars e-postadresser matchar din söktext email:robin@exempel.se
givenName vars förnamn matchar din söktext givenname=robin
familyName vars efternamn matchar din söktext familyName=svensson

Tips! Sökningar kan även returnera gruppkonton. Om du använder sökoperatorer måste du dock inkludera operatorn email för att returnera gruppresultat, som i email:marknadsföring.

Visa alla sökoperatorer.

Kombinera sökoperatorer

Ange två eller flera sökoperatorer för att begränsa sökningen ytterligare.

Exempel Hittar användare ...
domain=exempel.se email:robin i exempel.se vars e-postadresser börjar med robin
domain=exempel.se givenName=robin i exempel.se vars förnamn börjar med robin
givenName=robin familyName=svensson vars förnamn börjar med robin och efternamn börjar med svensson
domain=exempel.se email=robin givenName=bob i exempel.se vars e-postadresser börjar med rob och vars förnamn börjar med bob