återställa en användares lösenord

Om en användare glömmer lösenordet till sitt Google-konto (exempelvis sitt G Suite- eller Cloud Identity-konto) eller om du tror att någon obehörig har fått tillgång till kontot kan du återställa lösenordet från Googles administratörskonsol.

De här stegen gäller inte om ditt konto använder enkel inloggning (SSO) med en extern identitetsleverantör. Läs mer

Ändra ett lösenord

återställa en användares lösenord

Administratörer kan återställa användarlösenord för att se till att kontona är skyddade.

Så här återställer du en användares lösenord:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs Söka efter ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Håll muspekaren över användaren som du vill återställa lösenordet för och klicka på Återställ lösenord till höger.

Du hittar även det här alternativet högst upp till vänster på användarens kontosida.

Obs! Dessa alternativ visas bara om du är inloggad med ett administratörskonto som har behörighet att återställa lösenord.

5. Klicka på Lösenord följt av Återställ lösenord.
  6. Du kan välja att få lösenordet genererat automatiskt eller ange ett.

Som standard måste lösenordet vara minst åtta tecken. Du kan ändra organisationens lösenordskrav.

7. (Valfritt) Klicka på Förhandsgranska Förhandsgranska om du vill se lösenordet.
  8. (Valfritt) Be användaren ändra det nya lösenordet vid nästa inloggning.
  9. Klicka på Återställ.
  10. (Valfritt) Om du vill klistra in lösenordet någonstans, exempelvis i en Hangouts Chat-konversation med användaren, klickar du på Klicka för att kopiera lösenord.
  11. (Valfritt) Tillåt användaren att själv återställa sitt lösenord.
  12. Välj om lösenordet ska skickas till användaren med e-post. Annars klickar du på Klar.
Återställa ett administratörslösenord

Om du vill återställa lösenordet för en annan administratör måste du ha behörighet som avancerad administratör/0}. Om du har behörighet som avancerad administratör följer du samma steg som ovan för att återställa en användares lösenord.

Om du inte kan logga in på administratörskonsolen och måste återställa ditt eget administratörslösenord läser du Återställa administratörslösenordet.

När du har ändrat ett lösenord

Användare med tvåstegsverifiering

När du har återställt deras lösenord måste kanske användare med tvåstegsverifiering skapa nya programspecifika lösenord för externa program som är kopplade till kontot, som e-postklienter.

Användare med OAuth 2.0-token

Användare som utnyttjar en OAuth 2.0-token för att få tillgång till vissa produkter, måste begära en ny token efter att lösenordet har återställts. Uppmana användarna att logga in med det nya lösenordet för att skapa en annan OAuth 2.0-token.