Een gebruiker verwijderen uit uw organisatie

Als een gebruiker het account niet meer nodig heeft, kunt u het verwijderen, afhankelijk van het type Google-service dat uw organisatie heeft. Als beheerder kunt u de gegevens van een gebruiker overzetten naar een andere gebruiker, zoals een beheerder of manager.

U ziet alleen de basisstappen

Er kan andere belangrijke informatie voor u gelden, maar u moet inloggen om deze te zien:

Inloggen voor meer hulp
Gebruik uw beheerdersaccount

Voordat u een gebruiker verwijdert

Afhankelijk van het Google-account van uw organisatie, gebeurt het volgende:

• Alle gegevens van een gebruiker worden verwijderd, tenzij u ze overzet naar een andere gebruiker.
  • U moet wellicht bepaalde gegevens, zoals Gmail-gegevens, overzetten voordat u de gebruiker verwijdert.
  • Sommige gegevens worden niet verwijderd, zoals groepen die de gebruiker heeft gemaakt.
  • U kunt de naam van een gebruiker wijzigen of de gebruiker een alternatief e-mailadres (alias) geven in plaats van het account te verwijderen.
  • U kunt een gebruiker tijdelijk opschorten in plaats van het account te verwijderen.
  • Dit kan gevolgen hebben voor de facturering.

Log in op uw beheerdersaccount voor meer informatie.

Een gebruikersaccount verwijderen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Plaats in de lijst Gebruikers de muisaanwijzer op de gebruiker die u wilt verwijderen en klik op Gebruiker verwijderen of Meer and then Gebruiker verwijderen.

Opmerking: Afhankelijk van uw beheerdersrechten en de Google-service moet u wellicht de vakjes aanvinken om te bevestigen dat u de gevolgen van het verwijderen van het account begrijpt.

4. (Optioneel, alleen voor hoofdgebruikers) Selecteer opties om het eigendom van gebruikerscontent over te zetten en voer vervolgens de naam of het e-mailadres in van de gebruiker naar wie u de content wilt overzetten.
  5. Klik op Gebruiker verwijderen.