Stänga av en användare

Du kan tillfälligt blockera en användares åtkomst till organisationens Google-tjänster genom att stänga av användarens konto. När du stänger av ett konto sker följande:

  • E-post, dokument, kalendrar, inlägg på Google+ eller annan data raderas inte.
  • Användare med skrivbehörighet har fortfarande åtkomst till delade dokument.
  • Nya e-postmeddelanden och kalenderinbjudningar till användaren blockeras.

Obs! Om kontoavstängningen gjordes av Google i stället för en administratör kan det hända att e-post fortfarande levereras, beroende på anledningen till avstängningen.

När du har stängt av en användare kan du återställa kontot när som helst. 

Använder du ett teamkonto? Läs i stället Stänga av en användare från ett teamkonto.

Avstängda konton debiteras fortfarande samma pris som aktiva konton med årsavgift eller flexibel avgift. Undvik att debiteras för ett användarkonto du inte behöver genom att radera det i stället.

Innan du börjar

Vad händer med en avstängd användares konto och data?

  • Tillgång till G Suite: användaren förlorar åtkomst till G Suite-tjänster, som filer på Google Drive och Gmail.
  • Filer och kalendrar: alla händelser som har skapats av användaren är fortfarande synliga i de inbjudnas kalendrar. Användaren förlorar åtkomst till sin G Suite-data (gäller alla filtyper), Gmail och kalenderdata (förutom delade kalendrar). Det går att överföra äganderätten för en del data till en annan användare.
  • Sidor på Sites: användaren förlorar åtkomst till sidor som han eller hon har skapat. Administratörer kan ta bort webbplatserna.
  • Google Arkiv: användaren förlorar åtkomst till sin data i Arkiv, oavsett om lagringsinställningar eller aktiva spärrar fortfarande finns kvar.
  • Google Play: användaren förlorar åtkomst till sitt utvecklarkonto på Google Play. Vissa appar kan överföras till ett annat utvecklarkonto, men inte de med prenumerationsprodukter.
  • Google Keep – användarens Keep-anteckningar är inte tillgängliga för användaren. Delade Keep-anteckningar är fortfarande tillgängliga för redigeringsbehöriga.
  • Google+ – användarens profil och cirklar på Google+ är inte tillgängliga. Om användaren är ensam ägare av en grupp, samling eller ett event finns gruppen kvar, men allt annat raderas. Mer information om vad som händer med en avstängd profil eller sida på Google+ finns i avstängningar av profil och sida på Google+
  • Varumärkeskonto: om organisationen använder ett varumärkeskonto förlorar användaren åtkomst till alla tillgångar som han eller hon är ensam ägare av, exempelvis sidor på Google+, uppgifter i Google My Business och YouTube-kanaler. Om det finns flera ägare överförs tillgångarna till en annan ägares G Suite-konto.
  • Sidotjänster: användaren förlorar åtkomst till sitt innehåll på sidotjänster som YouTube och Blogger.

Om du stänger av en användares konto medan användaren deltar i en klassisk Hangouts-chatt kan användaren delta tills sessionen är slut.

Stänga av en enskild användare

  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

    Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

  2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs Söka efter ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Håll muspekaren över användaren du vill stänga av och klicka på Mer följt av Stäng av användare.

    Du hittar även det här alternativet högst upp till vänster på användarens kontosida under Mer Mer.

  5. Klicka på Stäng av för att bekräfta.

Stänga av flera användare samtidigt

Om du vill stänga av flera användare med hjälp av en CSV-fil följer du anvisningarna i Lägga till flera användare samtidigt.

Ange Suspended (avstängd) i kolumnen New Status [Upload Only] (ny status [endast uppladdning]) i den nedladdade CSV-mallen.

Var det här till hjälp?
Hur kan vi förbättra den?