Een gebruiker opschorten

U kunt de toegang van een gebruiker tot de Google-services van uw organisatie tijdelijk blokkeren door zijn account op te schorten. Wanneer u een account blokkeert, geldt het volgende:

• De e-mails, documenten, agenda's en andere gegevens van een gebruiker worden niet verwijderd. Zijn Google+ posts en -reacties kunnen echter wel worden verwijderd als het account meer dan 30 dagen opgeschort blijft.
  • Gedeelde documenten blijven beschikbaar voor bijdragers.
  • Nieuwe e-mails en agenda-uitnodigingen worden geblokkeerd.
    Opmerking: Indien het account is opgeschort door Google in plaats van een beheerder, worden e-mails wellicht nog steeds bezorgd, afhankelijk van de reden van de opschorting.

Nadat u een gebruiker heeft opgeschort, kunt u altijd het account herstellen

Gebruikt u een teamaccount? Bekijk dan Een gebruiker opschorten in een teamaccount.

Het account van de gebruiker opschorten

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op het dashboard van de beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Klik naast de gebruiker die u wilt opschorten op Settings en kies Opschorten.
  4. Klik nogmaals om te bevestigen.

Als u de gebruiker opschort terwijl hij bezig is met een chat of een Hangout, kan hij blijven meedoen tot de sessie is afgelopen.

Licentiekosten blijven van toepassing

De kosten voor gebruikerslicenties blijven van toepassing op geblokkeerde gebruikers, bij zowel het jaarmodel als het flexibele model.