Een gebruiker opschorten

U kunt de toegang van een gebruiker tot de Google-services van uw organisatie tijdelijk blokkeren door zijn account op te schorten. Hiermee worden niet zijn e-mails, documenten, agenda's of andere gegevens verwijderd. Zijn gedeelde documenten blijven ook beschikbaar voor bijdragers. De gebruiker kan echter niet meer inloggen op zijn account. Ook worden nieuwe e-mails en agenda-uitnodigingen geblokkeerd. Nadat u een gebruiker heeft opgeschort, kunt u altijd het account herstellen.

Opmerking: Indien het account is opgeschort door Google in plaats van een beheerder, worden e-mails wellicht nog steeds bezorgd, afhankelijk van de reden van de opschorting.

Gebruikt u een teamaccount? Bekijk dan Een gebruiker opschorten in een teamaccount.

Het account van de gebruiker opschorten

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op het dashboard van de beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Klik naast de gebruiker die u wilt opschorten op Settings en kies Opschorten.
  4. Klik nogmaals om te bevestigen.

Als u de gebruiker opschort terwijl hij bezig is met een chat of een Hangout, kan hij blijven meedoen tot de sessie is afgelopen.

Licentiekosten blijven van toepassing

De kosten voor gebruikerslicenties blijven van toepassing op geblokkeerde gebruikers, bij zowel het jaarmodel als het flexibele model.