Een account toevoegen voor een nieuwe gebruiker

Voordat mensen in uw team kunnen inloggen en de Google-services van uw organisatie kunnen gebruiken, moeten ze een gebruikersaccount hebben. De eenvoudigste manier om gebruikersaccounts toe te voegen, is door deze individueel toe te voegen in de Google Beheerdersconsole. Bekijk ook andere opties voor het toevoegen van gebruikers.

Voordat u begint

• (Alleen jaarmodel) Voordat u gebruikers toevoegt, moet u wellicht licenties toevoegen aan uw account. Meer informatie over hoe u meer licenties kunt toevoegen.
  • Als u een gebruikersaccount wilt maken, heeft u alleen de voor- en achternaam van de persoon nodig.
  • Het is handig ook een secundair e-mailadres te hebben waarop nieuwe gebruikers een e-mail kunnen ontvangen met inloggegevens voor hun nieuwe account.
  • U kunt automatisch een wachtwoord laten genereren of er zelf een maken.
Uitrol van nieuwe update: Deze instructies gaan over een geüpdatete versie van deze functie beschreven, die momenteel wordt uitgerold voor klanten. Als het account van uw organisatie nog niet de nieuwste update heeft, ziet de interface er iets anders uit.

Een gebruiker toevoegen

Tip (indien beschikbaar): Probeer de snelle link. Klik bovenaan de homepage van de Beheerdersconsole op Een gebruiker of inlogmailadres toevoegen en ga naar stap 4 hieronder.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Selecteer de organisatie-eenheid waaraan u de gebruiker wilt toevoegen. (U moet wellicht op Openen klikken om organisatie-eenheden te kunnen zien.)
  4. Klik bovenaan de pagina op Nieuwe gebruiker toevoegen.

5. (Optioneel) Klik op Foto toevoegen "" om een foto voor de gebruiker toe te voegen. Selecteer en open vervolgens het fotobestand. Als u nu geen foto heeft, kunt u er later een toevoegen.
  6. Voeg accountgegevens toe (zichtbaar in de Beheerdersconsole en Gmail-contacten):
    • Voor- en achternaam
    • Primair e-mailadres: In de beheerdersconsole ziet u een suggestie voor een gebruikersnaam die anders is dan de bestaande gebruikersnamen in uw domein. Accepteer de voorgestelde naam of wijzig deze.
    • (Optioneel) Een ander domein: Als uw organisatie meer dan één domein heeft, klikt u naast het veld rechts van het @-teken op de pijl-omlaag "" en kiest u een domein.
    • (Optioneel) Organisatie-eenheid: Als de gebruikers zijn gegroepeerd in organisatie-eenheden, klikt u op en selecteert u de organisatie-eenheid waaraan u de gebruiker wilt toevoegen. Klik op Gereed.
    • (Optioneel) Een secundair e-mailadres: De nieuwe accountgegevens worden naar dit e-mailadres gestuurd als u ervoor kiest de gebruiker een e-mail te sturen over het nieuwe account (in stap 10). Als de gebruiker geen secundair e-mailadres heeft, kunt u ervoor kiezen uw eigen adres in te voeren om de gegevens op te ontvangen en deze later door te sturen.
    • (Optioneel) Een telefoonnummer.
  7. Maak een wachtwoord:
    • Laat het wachtwoord automatisch genereren of voer er hier een in. Wachtwoorden moeten minimaal acht tekens lang zijn. Bekijk de wachtwoordrichtlijnen voor tips over het maken van sterke wachtwoorden.Bekijk het wachtwoord door op te klikken.

Opmerking: Als u een wachtwoord genereert, is dit langer dan het vereiste minimum of de minimum wachtwoordlengte die u heeft ingesteld voor uw domein.

• (Optioneel) Vraag de gebruiker het wachtwoord te wijzigen als hij de volgende keer inlogt.
  8. Klik op Nieuwe gebruiker toevoegen.

Opmerking: Als het primaire e-mailadres van het nieuwe account overeenkomt met een bestaand Google-account, wordt u wellicht gevraagd het conflict op te lossen voordat u de gebruiker kunt toevoegen. Meer informatie over conflicterende accounts

9. (Optioneel) Als u het wachtwoord ergens wilt plakken, zoals in een Google Chat-gesprek met de gebruiker, klikt u op Klik hier om het wachtwoord te kopiëren.
  10. (Optioneel) Als u de accountgegevens naar de gebruiker wilt sturen, klikt u op Informatie over inloggen naar gebruiker e-mailen. Als u een secundair e-mailadres heeft ingevoerd voor de nieuwe gebruiker, wordt dit automatisch weergegeven in het veld E-mail. Gebruik het secundaire e-mailadres of voer een ander e-mailadres in. Klik op Verzenden om de inloggegevens naar de nieuwe gebruiker te sturen.
  11. (Optioneel) Als u een van de volgende acties wilt uitvoeren, klikt u op Meer acties en kiest u een van de opties. Klik anders op Gereed

Nadat u de gebruiker heeft toegevoegd

Wanneer u klaar bent, kan de nieuwe gebruiker inloggen. Als u een secundair e-mailadres heeft toegevoegd, ontvangt de nieuwe gebruiker een welkomstbericht waarin staat uitgelegd hoe hij voor de eerste keer kan inloggen.

Beschikbaarheid van de service

Het kan 24 uur duren voordat G Suite-services beschikbaar zijn voor de nieuwe gebruiker. Als de gebruiker een service probeert te gebruiken die nog niet beschikbaar is, ziet de gebruiker de melding dat deze er geen toegang toe heeft.

Andere instellingen

Als u andere gebruikersinstellingen wilt instellen, klikt u op de naam van de gebruiker in de gebruikerslijst. U kunt bijvoorbeeld het volgende:

Het kan 24 uur duren voordat nieuwe gebruikersaccounts worden weergegeven in de doorzoekbare directory.

APC00-GSEPC20