Een account toevoegen voor een nieuwe gebruiker

Iedereen die Google-services (zoals Google Workspace of Cloud Identity) gaat gebruiken in uw organisatie, heeft een account nodig. Als u nog geen gebruikers heeft toegevoegd in de Beheerdersconsole, kunt u dit nu doen.

U ziet alleen de basisstappen

Er kan andere belangrijke informatie voor u gelden, maar u moet inloggen om deze te zien:

Inloggen voor meer hulp
Gebruik uw beheerdersaccount

Belangrijk: Deel geen account met meerdere gebruikers. Als meerdere mensen hetzelfde account gebruiken, bijvoorbeeld om beheerderstaken te delen of de e-mails van een manager te beheren, kan dit tot problemen leiden. Elk account moet slechts worden gebruikt door één gebruiker. Zie Deel geen account met meerdere gebruikers voor andere opties.

Een gebruikersaccount toevoegen in de Beheerdersconsole

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Klik bovenaan de pagina op Nieuwe gebruiker uitnodigen/Nieuwe gebruiker toevoegen.
  4. Vul het formulier in om de gebruiker uit te nodigen voor uw team of om de accountgegevens van de gebruiker toe te voegen.
  5. Herhaal deze stappen voor elke gebruiker die u wilt toevoegen.