10Dollar.ca: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta support för snabb, personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Inicie sesión en su host de dominio
  1. En el asistente de configuración, en la página Verificar su dominio y configurar el correo electrónico, haga clic en el enlace para abrir la página de inicio de sesión del host de su dominio en una nueva pestaña.

Obs! Om det inte finns någon länk till domänen klickar du här och öppnar webbplatsen 10Dollar.ca på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.

2. Logga in på 10Dollar.ca.

Om du inte känner till ditt användarnamn och lösenord, kan du återställa lösenordet eller kontakta support för 10Dollar.ca.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Återvänd till webbplatsfliken för 10Dollar.ca som du öppnade i steg 1.3.
  2. Klicka på Account Management > My Domains (Kontohantering > Mina domäner).
  3. Klicka på domännamnet som du vill uppdatera.
  4. Klicka på Host Records (Värdposter).

Du kan bli ombedd att ändra DNS-informationen. Om så är fallet klickar du på Enable Advanced DNS Manager to proceed (Aktivera avancerad DNS-hanterare för att fortsätta).
  5. Klicka på Create SPF/Text Record (Skapa SPF-/textpost).
  6. Klistra in G Suite-verifieringsposten som finns i konfigurationsguiden.

Posten är en sträng med 68 tecken som börjar med google-site-verification; följt av ytterligare 43 tecken.
  7. Klicka på Skicka. Posten ska visas i tabellen Värdposter.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.