10Dollar.ca: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta supporten för G Suite för snabb och personlig hjälp som ingår i G Suite-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Längst upp på startsidan för administratörskonsolen klickar du på Klicka här för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

A red circle highlights the "Set up Admin Console. Click here to get started." option at the top of the Admin console.

3. Klicka på Verifiera

A red circle highlights the Verify button on the first step of the wizard.

4. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.A red circle highlights the Continue button at the bottom of the Here
  5. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.
Steg 2: Inicie sesión en su host de dominio
  1. En el asistente de configuración, en la página Verificar su dominio y configurar el correo electrónico, haga clic en el enlace para abrir la página de inicio de sesión del host de su dominio en una nueva pestaña.

Obs! Om det inte finns någon länk till domänen klickar du här och öppnar webbplatsen 10Dollar.ca på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.

2. Logga in på 10Dollar.ca.

Om du inte känner till ditt användarnamn och lösenord, kan du återställa lösenordet eller kontakta support för 10Dollar.ca.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Återvänd till webbplatsfliken för 10Dollar.ca som du öppnade i steg 1.3.
  2. Klicka på Account Management > My Domains (Kontohantering > Mina domäner).
  3. Klicka på domännamnet som du vill uppdatera.
  4. Klicka på Host Records (Värdposter).

Du kan bli ombedd att ändra DNS-informationen. Om så är fallet klickar du på Enable Advanced DNS Manager to proceed (Aktivera avancerad DNS-hanterare för att fortsätta).
  5. Klicka på Create SPF/Text Record (Skapa SPF-/textpost).
  6. Klistra in G Suite-verifieringsposten som finns i konfigurationsguiden.

Posten är en sträng med 68 tecken som börjar med google-site-verification; följt av ytterligare 43 tecken.
  7. Klicka på Skicka. Posten ska visas i tabellen Värdposter.
Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till administratörskonsolen. Vid behov klickar du på länken högst upp på sidan för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

A red circle highlights the "Set up Admin Console. Click here to get started." option at the top of the Admin console.

2. Öppna sidan Verifiera din domän

3. Rulla längst ned på sidan och klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.