Registro.br: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du Registro.br®-webbplatsen på en ny flik. Håll installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Längst upp till höger på webbplatsen för Registro.br klickar du på Åtkomst till konto [Acessar Conta].
  3. Ange domänen eller användarnamnet [Usuário] och lösenordet [Senha] du skapade när du köpte din domän från Registro.br.
  4. Klicka på Åtkomst [Acessar].

Om du inte känner till dina kontouppgifter kan du söka efter ditt användarnamn eller kontakta Registro.br för support.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Välj domännamnet som du behöver verifiera för G Suite.
  2. Klicka på Redigera DNS [Editar Zona].
  3. Klicka på Avancerat läge [Modo Avançado]. (Om du redan är i avancerat läge hoppar du över det här steget.)
  4. Klicka på Ny post [Nova Entrada].
  5. Välj TXT på listan Typ.
  6. Lämna det första fältet tomt.
  7. I det andra fältet (Dados) klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.
  8. Klicka på Lägg till [Adicionar].
  9. Klicka på Spara [Salvar].

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.