Konfigurera servrar från tredje part för e-post från Googles IP-adresser

Som administratör kan du dirigera e-post från Google Workspace till en lokal e-postserver eller tjänst. Du kan till exempel skicka e-post till Exchange-postlådor, till ett biljettsystem eller till andra lokala system.

Gör detta genom att konfigurera din lokala e-postserver och brandvägg för att godkänna e-post från servrar med Googles IP-adresser. Vi rekommenderar att du inte tillåter att e-post från IP-adresser som inte är från Google ansluter till ditt e-postsystem. När du tillåter att servrar med IP-adresser som inte kommer från Google ansluter till ditt e-postsystem tillhandahåller Google inte ytterligare filtrering och du riskerar att få skadliga meddelanden och skräppost.

Viktigt! Om du byter från en annan e-posttjänst till Google Workspace rekommenderar vi att du följer stegen i artikeln så snart som möjligt för att undvika avbrott i e-posten.

Innan du börjar: Hämta aktuella IP-adressintervall för Google

Google har en global infrastruktur som växer dynamiskt i takt med efterfrågan. Därför använder Googles e-postservrar ett stort antal IP-adresser och adresserna ändras ofta. Du hittar det aktuella intervallet av Googles IP-adresser genom att kontrollera Googles SPF-post enligt stegen i Googles IP-adressintervall för utgående SMTP.

Konfigurera e-postservern och brandväggen för att avvisa trafik på port 25

Vi rekommenderar att du konfigurerar din e-postserver och brandvägg för att avvisa trafik på port 25, förutom från Googles IP-intervall. Detta förhindrar skräppost, vilket ibland kan bero på direktanslutningar till e-postservern.

Om en skadlig avsändare hittar din e-postserver och ansluter direkt till ditt e-postsystem kan personer i organisationen få skräppost, virus och skadlig programvara.

• E-postserver – gå till Anvisningar för specifika e-postservrar nedan för anvisningar om hur du konfigurerar specifika typer av e-postservrar.
  • Brandvägg – anvisningarna för att konfigurera brandväggen varierar beroende på typen av brandvägg. Kontrollera hjälpcentret för din brandvägg och konfigurera den så att den tillåter e-posttrafik från aktuella IP-intervall för Google.

Specifikationer för e-postservern

Viktigt! Google har inte stöd för problem med tredjepartsservrar. Om du konfigurerar e-postservern med hjälp av anvisningarna i den här artikeln kan du besöka hjälpcentret för din server eller kontakta serverleverantören.

Du behöver de senaste Googles IP-adressintervall för stegen nedan.

Microsoft Exchange 2013

Konfigurera Googles IP-intervall genom att skapa en anslutare på navservern (eller konfigurera om en befintlig mottagaranslutare).

Gör så här:

1. På kontrollpanelen i Exchange går du till Mail flow följt av Receive connectors (E-postflöde > Mottagaranslutare).
  2. Klicka på Add + (Lägg till +) för att skapa en mottagningsanslutning.
  3. Ange ett namn på anslutaren, som Google eller Google Workspace.
  4. Klicka på Hub Transport (Navtransport).
  5. Klicka på Internet.
  6. Lägg till Googles IP-intervall.
  7. Klicka på Slutför.
Microsoft Exchange 2007/2010

För Microsoft Exchange 2007/2010 konfigurerar du Googles IP-intervall genom att skapa en mottagaranslutare på navservern (eller konfigurera om en befintlig mottagaranslutare).

Gör så här:

1. Expandera Server Configuration (Serverkonfiguration) i Exchange Management Console.
  2. I listan över serverroller väljer du Hub Transport (Navtransport).
  3. I rutan Details (Detaljer) väljer du relevant navtransportserver.
  4. I rutan Properties (Egenskaper) högerklickar du på fliken Receive Connectors (Mottagningsanslutare) och väljer New Receive Connector (Ny mottagningsanslutare).
  5. Ange ett namn på anslutaren, som Google eller Google Workspace och klicka på Next (Nästa).
  6. I Default Properties (Standardegenskaper) väljer du fliken Permission Groups (Behörighetsgrupper) och markerar rutan Anonymous users (Anonyma användare).Du ser sidan Local Network Settings (Lokala nätverksinställningar). Om du inte har anpassat IP-inställningarna för navservern behåller du standardvärdena. I annat fall använder du de inställningar som är relevanta för din anpassning.
  7. Klicka på Next (Nästa) och fortsätt till sidan Remote Network settings (Inställningar för fjärrnätverk).
  8. Klicka på standardintervallet och klicka på Edit (Redigera).
  9. Lägg till Googles IP-intervall i dialogrutan Redigera fjärrservrar.
  10. Klicka på OK.
  11. Fortsätt genom att klicka på Next (Nästa).
  12. Klicka på New följt av Finish (Ny > Slutför).
Microsoft Exchange 2003 och Small Business Server 2003

För Microsoft Exchange 2003 och Small Business Server 2003 konfigurerar du Googles IP-intervall som ett betrott relä.

Gör så här:

1. Start-menyn klickar du på Programs > Microsoft Exchange följt av System Manager (Program > Microsoft Exchange > Systemhanteraren).
  2. Klicka på Servers (Servrar) följt av[Din e-postserver]följt avProtocols (Protokoll) följt avSMTP.
  3. Högerklicka på Default SMTP Virtual Server (Virtuell SMTP-standardserver) och välj Properties (Egenskaper).
  4. Öppna fliken Access (Åtkomst).
  5. Klicka på Relay (Relä).
  6. Klicka på Lägg till för att lägga till alla Googles IP-intervall.
  7. Klicka på OK för att återgå till fliken Access (Åtkomst).
  8. Klicka på Connection (Anslutning). Om listan Connection (Anslutning) är inställd på Only the list below (Enbart lista nedan) lägger du till samma IP-intervall som du lade till i steget ovan.
  9. Klicka på OK för att återgå till fliken Access (Åtkomst).
  10. Klicka på OK för att stänga fönstret Default SMTP Virtual Server Properties (Egenskaper för virtuell SMTP-standardserver).
  11. Stoppa och starta om SMTP-tjänsterna.
Microsoft Exchange 5.5

För Microsoft Exchange 5.5 konfigurerar du Googles IP-intervall som ett betrott relä.

Gör så här:

1. Start-menyn klickar du på Programs(Program)följt avMicrosoft Exchangeföljt avMicrosoft Exchange Administrator (Microsoft Exchange-administratör).
  2. Klicka på [Your Mail Server] ([Din e-postserver])följt avConfiguration (Konfiguration) följt avConnections (Anslutningar) följt avInternet Mail Service.
  3. Högerklicka på Internet Mail Service och välj Properties (Egenskaper).
  4. Klicka på fliken Routing (Dirigering).
  5. Klicka på Routing Restrictions (Dirigeringsbegränsningar).
  6. Markera rutan Hosts and clients with these IP addresses (Värdar och klienter med de här IP-adresserna).
  7. Lägg till Googles IP-intervall.
  8. Klicka på OK för att återgå till fliken Routing (Dirigering).
  9. Stoppa och starta om Exchange-tjänsten.
IBM Lotus Domino

För IBM Lotus Domino konfigurerar du Googles IP-intervall som ett betrott relä.

Gör så här:

1. Öppna Domino Administrator och klicka på Administration.
  2. Klicka på fliken Konfiguration.
  3. Klicka på ikonen bredvid Messaging (Meddelanden) och klicka sedan på Configurations (Konfigurationer).
  4. Dubbelklicka på namnet på din Domino Server.
  5. Högst upp i fönstret klickar du på Edit Server Configuration (Redigera serverkonfiguration).
  6. Välj följande:
    • fliken Router/SMTP på första raden
    • fliken Restrictions and Controls (Begränsningar och kontroller) på andra raden
    • fliken SMTP Inbound Controls (Inkommande SMTP-kontroller) på tredje raden
  7. Under Tillåt att meddelanden från följande internetvärdar endast skickas till externa internetdomäner lägger du till Googles IP-intervall.
  8. Under Exclude these Connecting Hosts From Anti-Relay Checks (Uteslut dessa anslutningsvärdar från anti-reläkontroller).
  9. Avsluta genom att klicka på Saveföljt avClose (Spara > Stäng).
  10. Om ändringarna ska gälla stoppar du och startar om Domino SMTP-åtgärden.
Novell Groupwise

För Novell Groupwise konfigurerar du Googles IP-intervall som ett betrott relä.

Gör så här:

1. Öppna gränssnittet Groupwise ConsoleOne.
  2. Högerklicka på Internet Agent (Internetagent) och klicka på Properties (Egenskaper).
  3. Klicka på fliken Access Control (Åtkomstkontroll).
  4. Klicka på SMTP Relay Settings (SMTP-reläinställningar).
  5. I avsnittet SMTP Relay Defaults (SMTP-reläinställningar) kontrollerar du att alternativet Prevent message relaying (Förhindra meddelandeutbyte) är markerat.
  6. Klicka på Create (Skapa) i avsnittet Exceptions (Undantag).
  7. Lägg till Googles IP-intervall i fältet Från. Lämna fältet To (Till) tomt om du vill ange att alla mottagare är tillåtna.
  8. Klicka på OK två gånger för att stänga dialogrutan Properties (Egenskaper).
Apple Macintosh OS X

För Mac OS X-version 10.6 och 10.5 konfigurerar du Googles IP-intervall som ett betrott relä på följande sätt:

1. I listan Server Admin > Servers (Serveradmin > Servrar) väljer du en dator och klickar på Mail (E-post).
  2. Klicka på Settings (Inställningar).
  3. Välj fliken Relay (Relä).
  4. Markera rutan Accept SMTP relays only from these (Godkänn SMTP-relän enbart från dessa).
  5. Klicka på Add (+) (Lägg till (+)) för att lägga till ett Google IP-intervall (se Googles IP-intervall).

För Mac OS X-version 10.4 konfigurerar du Googles IP-intervall som ett betrott relä på följande sätt:

1. Klicka på Mail (E-post) i Server Admin (Serveradministratör).
  2. Klicka på Settings (Inställningar).
  3. Klicka på Relay (Relä) och lägg till Googles IP-intervall.

För Mac OS X-version 10.3 konfigurerar du Googles IP-intervall som ett betrott relä på följande sätt:

1. Klicka på Mail (E-post) i Server Admin (Serveradministratör).
  2. Klicka på Settings (Inställningar).
  3. Klicka på Filter och lägg till Googles IP-intervall.
  4. Klicka på Save (Spara) och stäng serveradministrationen.
Qmail

Så här konfigurerar du Googles IP-intervall som ett betrott relä med qmail + tcpserver:

1. Redigera /etc/tcp.smtp för att tillåta att alla IP-intervall för Google vidarebefordrar:

IP Range:allow,RELAYCLIENT="":allow

där IP-intervall är rätt IP-intervall.
  2. Kör tcprules om du vill läsa in tillåtna värdar på nytt:

> cd /etc
    > tcprules tcp.smtp.cdb tcp.smtp.temp < tcp.smtp

3. Verifiera att filen tcp.smtp.cdb anropas i e-postserverns startskript.
  4. Starta om tcpserver så att de nya reglerna träder i kraft:

/usr/local/bin/tcpserver -x/etc/tcp.smtp.cdb -R -H -c25 -u502 -g501 mailhost.domain.com smtp /var/qmail/bin/qmail-smtpd 2>&1

(UID 502 och GID 501 kan variera beroende på serverkonfigurationen.)

Konfigurera IP-intervall för utgående tjänster som ett betrott relä med qmail + inetd + tcpd:

Kontrollera att Qmail-raden i filen inetd.conf liknar följande:

smtp stream tcp nowait qmaild /usr/sbin/tcpd /var/qmail/bin/tcp-env /var/qmail/bin/qmail-smtpd

Om den är det följer du de här anvisningarna:

1. Redigera /etc/hosts.allow för att inkludera Googles IP-intervall (se Googles IP-intervall).
  2. Tillåt inget annat.
Postfix

För Postfix konfigurerar du Googles IP-intervall som ett betrott relä.

Gör så här:

1. Lägg till Googles IP-intervall i parametern mynetworks i din konfigurationsfil (exempelsökväg: /etc/postfix/main.cf).Om du konfigurerar parametern mynetworks åsidosätts parametern mynetworks_style. Om parametern mynetworks inte användes tidigare måste du kanske lägga till dina egna delnät.
  2. Starta om Postfix genom att köra följande kommando:

# sudo postfix reload