Aktivera eller inaktivera anpassade Drive-mallar för användare

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Business Standard och Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade och Education Plus, Enterprise Essentials Plus, Nonprofits, G Suite Basic och G Suite Business.  Jämför utgåvor

Gå hit i stället om du vill skapa en anpassad mall.

Som administratör kan du ställa in vem i organisationen som kan skicka anpassade mallar för Google Dokument, Kalkylark, Presentationer, Formulär och Sites. Du kan även skapa kategorier för att ordna mallar. Med mallar kan användarna snabbt skapa formaterade filer, som projektplaner, budgetar eller presentationer.

På den här sidan

Aktivera anpassade mallar

Tillåt användare i organisationen att hitta och använda organisationsspecifika mallar från startskärmarna för Dokument, Kalkylark, Presentationer, Formulär och Sites. När anpassade mallar har inaktiverats kan användarna inte skicka in eller använda anpassade mallar, men de kan fortfarande använda standardmallgalleriet.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn. följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokumentföljt avMallar.

Kräver administratörsbehörighet för Drive och Dokument.

3. Klicka på Inställningar för mallgalleri.
  4. Markera rutan Aktivera anpassade mallar för organisationen.
  5. Klicka på Spara.

Skapa eller ta bort mallkategorier

Ställ in mallkategorier så att användarna snabbt kan hitta relevanta mallar. Du kan till exempel skapa separata kategorier för marknadsförings-, sälj- och HR-avdelningarna.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn. följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokumentföljt avMallar.

Kräver administratörsbehörighet för Drive och Dokument.

3. Klicka på Inställningar för mallgalleri.
  4. Så här lägger du till en kategori:
    1. Klicka på Lägg till en ny kategori.
    2. Ange ett kategorinamn och klicka på Lägg till.
  5. Om du vill ta bort en kategori klickar du på Ta bort bredvid kategorin.

När du tar bort en kategori ser du ett alternativ för att flytta befintliga mallar. Om du inte väljer en ny kategori visas befintliga mallar i galleriet som Okategoriserade.

6. Klicka på Spara.

Begränsa eller moderera inskickade mallar

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn. följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokumentföljt avMallar.

Kräver administratörsbehörighet för Drive och Dokument.

3. Klicka på Inställningar för mallgalleri.
  4. Välj vem som kan skicka mallar:
    1. Öppet – alla i organisationen kan lägga till eller ta bort mallar utan godkännande.
    2. Modererat – administratörer med behörigheten Dokumentmallar får en begäran via e-post om att godkänna nya mallar. Begäran stängs när en administratör svarar. Godkända mallar läggs till i det anpassade galleriet. Avvisade mallar kan skickas in på nytt.
    3. Begränsat – enbart administratörer med behörigheten Dokumentmallar kan skicka in mallar.
  5. Klicka på Spara.

Tillåt mallar med tillägg

Du kan koppla mallar för Dokument, Kalkylark, Formulär och Sites med rekommenderade tillägg. Tillägg är verktyg från tredje part som fungerar med dokumentredigerare. Exempel:

• En juridisk mall kan innehålla ett tillägg för elektroniska signaturer.
  • En projektplanmall kan innehålla ett tillägg för att skapa flödesscheman och andra komplexa diagram.

När användarna skapar ett nytt dokument från en mall, visar ett sidofält alla kopplade tillägg. Det här sidofältet gör det enkelt att hitta och installera rätt verktyg för en uppgift.

Så här tillåter du tillägg:

1. Aktivera tillägg för Dokument, Kalkylark, Presentationer, Formulär och Sites. Du kan välja att:
  2. Om inskickade mallar är modererade i organisationen (se steg 8 i föregående avsnitt) behöver du granska eventuella tillägg innan du godkänner mallar. Länkar till kopplade tillägg ingår i mallen för begäran om godkännande.

Redigera eller ta bort anpassade mallar

Du kan redigera och ta bort mallar som du eller användarna har skapat. Om du vill granska befintliga mallar öppnar du mallgalleriet i Google Dokument, Kalkylark, Presentationer, Formulär och Webbplatser. Obs! Du kan inte ta bort mallar i Googles mallgalleri.

Relaterade ämnen