Herstelgegevens toevoegen voor beheerders en gebruikers

Als beheerder kunt u een herstelmailadres en -telefoonnummer toevoegen voor beheerders en gebruikers in uw organisatie. Met herstelgegevens krijgen gebruikers toegang tot hun Google Workspace-account als ze niet kunnen inloggen.

Over herstelgegevens

Als u een herstelmailadres en -telefoonnummer instelt, wordt dit gebruikt voor het volgende:

• Een code sturen waarmee gebruikers kunnen inloggen op hun account als ze geen toegang meer hebben.
  • Voorkomen dat iemand het account van een gebruiker kan gebruiken zonder toestemming.
  • Het makkelijker maken voor gebruikers om te bewijzen dat een account van hen is.
  • Gebruikers op de hoogte stellen van verdachte activiteit in hun account.

Opmerking: Een herstelmailadres is anders dan een alternatief e-mailadres. Zie Een gebruiker een aanvullend aliasadres geven (verkoop@) voor meer informatie.

Voordat u begint

• Kies een e-mailadres waarop de gebruiker of beheerder kan inloggen en dat niet hetzelfde is als het Google Workspace-accountadres.
  • Gebruik een mobiel telefoonnummer waarop sms-berichten kunnen worden ontvangen en dat alleen eigendom is van de gebruiker of beheerder.
  • Zet wachtwoordherstel aan voor gebruikers. Zie Wachtwoordherstel aanzetten voor meer informatie.

Een herstelmailadres of -telefoonnummer toevoegen of updaten

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Klik op de gebruikerand thenBeveiligingand thenHerstelgegevens.
  4. Vul een herstelmailadres en -telefoonnummer inand thenklik op Opslaan.