Förbättra webbplatsens prestanda

Den här artikeln riktar sig till administratörer som använder den klassiska versionen av Google Sites (utan knappen Publicera uppe till höger). Få hjälp om du är administratör och använder den nya versionen av Google Sites.

Om det tar lång tid att läsa in en webbplats kan det bero på ett tillfälligt klient- eller serverproblem som i allmänhet åtgärdas ganska snabbt. Testa att läsa in webbplatsen igen senare för att se om problemet har försvunnit. Öppna även statusöversikten för Google Workspace så visas mer information om pågående driftstörningar.

Identifiera problemet

Identifiera problemet

Testa webbplatsen i flera olika miljöer för att isolera och identifiera källan till problemet. Till exempel:

• Uppstår problemet i en annan webbläsare?
  • Uppstår problemet på en annan dator eller ett annat operativsystem?
  • Uppstår problemet i ett annat nätverk?
  • Om du använder en brandvägg eller proxy kontrollerar du om problemet uppstår i ett nätverk utan brandvägg eller proxy.

Om du inte kan lösa problemet och det inte listas några driftstörningar i statusöversikten för Google Workspace kontaktar du support och anger ovanstående miljö- och nätverksinformation.

Bästa metoder

Testa följande för att långsam inläsning av klassiska Sites ska gå snabbare.

Dela upp sidor, bilagor och gadgetar

Du kan skapa en webbplats med tusentals sidor och bilagor men det kan försämra webbplatsens prestanda och påverka användarupplevelsen negativt. Många gadgetar på en enda sida kräver att varje gadget hämtar information från Googles servrar. Webbplatsen eller enskilda sidor kan inaktiveras eller inte vara tillgängliga vid vissa tillfällen.

Dela upp stora webbplatser i flera relaterade webbplatser, dela upp gadgetar mellan olika sidor eller båda delar.

Inaktivera behörigheter på sidnivå

Om behörigheter på sidnivå har aktiverats kontrolleras delningsinställningen för varje sida. Detta kan leda till långsam inläsning om webbplatsen har många sidor och den har delats med flera redigeringsbehöriga.

1. Öppna webbplatsen som det tar lång tid att läsa in.
  2. Klicka på den blå knappen Dela.
  3. I det övre högra hörnet av sidan Delning och behörigheter klickar du på knappen Inaktivera behörigheter på sidnivå.

Tips! Om behörigheter på sidnivå har inaktiverats står det Aktivera behörigheter på sidnivå på knappen.
Inaktivera automatisk navigering

Dynamiskt genererat innehåll som automatisk navigering kan orsaka långsam inläsning av webbplatsen. Om webbplatsen har många sidor eller sidor på flera nivåer är det bäst att inaktivera automatisk navigering och manuellt välja vilka sidor som ska visas.

1. Öppna webbplatsen som det tar lång tid att läsa in.
  2. Klicka på kugghjulet uppe till höger och välj sedan Redigera webbplatslayout.
  3. Håll muspekaren över sidofältet tills inställningsfältet för navigeringen visas. Klicka sedan på det och redigera sidofältsgadgeten.
  4. Avmarkera Ordna navigeringen automatiskt i dialogrutan Konfigurera navigering.
  5. Markera de sidor du vill visa i sidofältet.

Tips! Om du inte ser alla sidor som du vill visa, klickar du på Lägg till sida och flyttar dem till dialogrutan Konfigurera navigation.