Duur van de migratie

Google Workspace Migration for Microsoft Exchange

Google Workspace Migration for Microsoft Exchange (GWMME) migreert gegevens uit uw bronomgeving naar Google Workspace. Ieder GWMME-clientapparaat migreert het aantal gebruikers dat u opgeeft tegelijkertijd. GWMME staat standaard ingesteld op 25 gebruikers, maar u kunt dit aantal aanpassen tijdens het installatieproces.

Factoren die de migratiesnelheid beïnvloeden

De migratiesnelheid kan worden beperkt door vertragingsproblemen van het netwerk of de hardware. Factoren die de migratiesnelheid kunnen beïnvloeden zijn onder meer:

• Onderdelen van het clientapparaat, zoals CPU, geheugen, schijfsnelheid en verbindingssnelheid tot het netwerk.
  • Onderdelen van de Exchange- of IMAP-server.
  • De algemene snelheid van uw netwerk en uw verbinding met externe netwerken.
  • De hoeveelheid verkeer buiten uw netwerk.
  • Hoeveel e-mails een postvak ontvangt. Een postvak waarin veel e-mails worden ontvangen, kan de migratiesnelheid verlagen.
  • De grootte van e-mailbijlagen.

De verwerkingssnelheid verhogen

U kunt de hoeveelheid gegevens die tegelijk wordt verwerkt vergroten door het aantal gebruikers dat tegelijk wordt verwerkt op elke clientapparaat te verhogen. U kunt GWMME ook uitvoeren op meerdere clientapparaten. Volgens onze meest recente tests met Windows Server 2003 en hoger kunt u optimaal 20 tot 50 gebruikers tegelijk verwerken op een clientapparaat. De precieze hoeveelheid hangt af van de configuratie van het apparaat.

Daarnaast raden we u sterk aan GWMME uit te voeren op een clientapparaat dat losstaat van uw IMAP-mailserver.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.